Reklama

Reklama

K2

  • Velká Británie K2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Druhá nejvyšší hora světa si začala vybírat krutou daň. Co čeká odvážné horolezce na jejím vrcholu? Jeho hrdiny jsou dva kamarádi, lehkomyslný advokát Taylor Books a univerzitní profesor Harold Jamison, kteří jsou oba vášnivými horolezci a právě se spolu připravují k pokusu překonat rychlostní rekord ve výstupu na horu McKinley. Když se jim však naskytne příležitost připojit se k výpravě, která se chystá zdolat K2 (Čhogori - 8611 metrů), druhou nejvyšší horu světa a jednu z nejnebezpečnějších, změní své plány. Nebezpečná hora si velmi brzy začne mezi účastníky výpravy vybírat krutou daň. Přesto se její účastníci nevzdávají a s nasazením života se pokoušejí horu pokořit. Horolezecká expedice je atraktivní podívanou plnou napětí sama o sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od pestré skupiny horolezeckých dramat natočených podle skutečné události mohl scenárista popustit uzdu své fantazie. Vcelku nevymyslel nic, co by nebylo k vidění jinde. Osmitisícovky jsou sice zrádné, ale nebezpečí kterým tam člověk musí čelit je pohříchu jednotvárné. Rychlé zhoršení počasí, laviny, nedostatek kyslíku, nezodpovědnost. Příběh postupně ukázal všechny katastrofy, a každá si vybrala svou daň v podobě mrtvého horolezce. Herci to drama podali na půl plynu, ale hudba se naštěstí snažila o dost víc, takže výsledný pocit je docela příznivý. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Slušné, místy dokonce pohlcující, ale po většinu času jen chabě maskující vyumělkovanost a nepřesvědčivost klíčových hereckých výkonů. Námět vypadá skutečně nádherně a prostředí doslova vyzývá k neobyčejně silnému zpracování, ale K2 (jako většina podobných filmů) klouže po povrchu a uchytává se pouze toho nejvděčnějšího (čili nejviditelnějšího). Nicméně pro laika je drama vysokohorského prostředí zachyceno poměrně sugestivně a film udrží pozornost až do titulků. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Ještě že u nás začali topit, z toho filmu mi v deštivém počasí byla trochu zima. Pamatuju si, že se mi jako malé udělalo špatně při pohledu na omrzlého fousáče se zlomenou nohou. Dnes už mi to tak nechutné nepřipadá, věřím, že v té době to musela být úžasná podívaná, při záběru na zasněžené hory a bezva příběh, ale já už jsem trochu zhýčkaná dnešními filmy (a taky filmy typu Přejezd Kassandra), takže dávám 3 hvězdičky. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Horolezectví není jen výstup na vrchol, ale také sestup z něj. Je to ale rovněž dlouhá příprava a překonávání nejrůznějších problémů ještě před samotným výstupem. V době svého vzniku byl Roddamův snímek v mnohém novátorský a šlo takřka o ojedinělý počin. Převážná většina scén je točena ve skutečném prostředí, ve výborně zvolených exteriérech a jen minimum se odehrálo v provizorních ateliérech v táboře štábu pod horou Mount Waddington. Nevím přesně, co je tu vytýkáno lezeckým záběrům, vše bylo konzultováno s vynikajícími horolezci a mně osobně se tyto scény líbily. Natočit kvalitní a zábavný film o horolezcích není snadné a myslím, že Roddamovi se to solidně povedlo už v roce 1991, přičemž jeho snímku vydatně pomáhá i Zimmerova hudba. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (18)

  • V titulkoch je nesprávne napísané "British Columbia" - "British Colombia". (Pat.Ko)
  • Natáčelo se v Britské Kolumbii a v pákistánském Kašmíru. (džanik)
  • Na Comic-Cone v El Pase sa Michael Biehn priznal, že sa smrteľne bojí výšok a zasmial sa nad tým, ako ho helikoptéra prinášala a odnášala z natáčacieho miesta. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama