Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování osudů osamělého hudebníka (El Mariachi z roku 1992) se tentokrát mariachi (Antonio Banderas) vrhne po hlavě do temného podsvětí, aby se oděný v černém hávu a s kytarou přes rameno vydal po stopě posledního z neslavných mexických drogových magnátů Bucha (Joaquim de Almeida). Ten mu v předchozím snímku zabil milenku a do ruky zavrtal kulku, aby nemohl hrát na kytaru. Za pomoci přítele a svůdné majitelky knihkupectví Caroliny (Salma Hayeková) Bucha sleduje, pronásledován gangem jeho nemilosrdných zabijáků. Film vrcholí divokou přestřelkou, ve které už nejde o čest, ale o život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (678)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Roberta Rodrigueze mám sice rád, ale jeho dva nejchválenejší filmy (čili Desperada a SinCity) vážně moc nemusím. Jako scénárista není Rodriguez schopen napsat pořádný příběh, který by diváka vtáhnul, takže veškerý drajv Desperada je zavislý na intenzitě nadneseně brutální akce a parodizujícího humoru. Křivka této intenzity má pohříchu klesající chrakter, takže na konci jsem se už docela nudil a závěrečné zúčtování s hnusným prostřihem do nemocnice můj dojem pohnojilo ještě více...60% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, což se o mnoho filmech natočených v 90. letech ještě stále říci nedá. Rodriguezovi se však tenhle nadsázkový kousek náramně povedl a legendární vtip Tarantina, Salma Hayek a Banderas s kytarou jsou jen zlomky v nezapomenutelně mnohdy až groteskní mexické mozaice plné vtipu, nadsázky a krvavé akce. Je to jednoduché, vizuálně neatraktivní a laciné, přitažlivé (Salma+Banderas), s ohnivým tempem. Cool jednohubka. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Rodriguezův opulentní masterpiece, z něhož se na diváka sype tuna lahůdkově efektní akce (bezpochyby inspirované krvavými balety Johna Woo), hlášek, šťavnaté atmosféry a skvělých figurek (Trejo, Buscemi, Marin, Tarantino aj.). Absolutorium mu nevpálím z jediného podstatného důvodu, který ani po letech nedokážu přenést přes srdce, a tím je nebývale odfláklé (nebo spíš úplně vynechané) finále... :-( 90 % ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tady je vše naprosto dokonalé. Režie, hudba, kamera. Antonio Banderas si po Desperadovi nezahrál v žádném pořádném filmu, Salma Hayek je překrásná, Cheech Martin správnej týpek, stejně jako Steve Buscemi. A ano, dojde i na Quentina Tarantina. Nechápu, proč jste z něj všichni tak připosraní. Množství skvělých hlášek.. "A pivo tu chutná jak chcanky.".."My do něj nachcali." .. Co dodat. Nic. Jeden z nejlepších filmů ve svém žánru. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prvy komentar = najvacsia srdcovka. Skvely akcny narez od Rodrigueza ma dokonalo odrovnal. Aj ked Desperado sledujem poX-ty krat vzdy ma atmosfera spinaveho Mexika a barov plnych chlapikov ktorych by ste sa ani neodvazili oslovit, uplne pohlti. Banderasov El mariachi je pre mna jeden z najposobivejsich filmovych hrdinov s najposobivejsim nastupom na scenu, ktory komentuje Buscemi (the Biggest mexikan I'v ever seen :)), akcne sceny sa daju porovnavat azda len s krvakmi Johna Woo a to je naozaj velka pocta. Opisovanim skvelych momentov, skvelej hudby dokonale zladenej s akciou, vypeceneho humoru (Tarrantinov vtip) a mnoho ineho by som mohol sediet az do rana. Jednoducho klenot zanru, ktory u mna uz nic neprekona. 10/10 ()

Galerie (108)

Zajímavosti (44)

  • Antonio Banderas (El Mariachi) později vzpomínal, jak bylo nízkorozpočtové natáčení se štábem, složeným většinou z nefilmařů, nebezpečné. Například ze slavného záběru, v němž se Salmou Hayek (Carolina) jdou vstříc kameře s masivním výbuchem za zády, si pamatuje "pach spálených vlasů. Mých vlasů, Salminých vlasů, vlasů půlky členů štábu..." (NIRO)
  • Průměrná délka záběru je 2,3 vteřiny. (daEmoNickY)
  • Film byl natočen za 39 dní, přitom tehdejší americké „běžné“ filmy trvalo natočit třikrát déle. (Šéfik)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama