Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie Mělas to vědět od scénáristy Davida E. Kelleyho (Sedmilhářky) a režisérky Susanne Bierové (Noční recepční) pojednává o úspěšné terapeutce Grace Fraserové (Nicole Kidmanová), jejím manželovi Jonathanovi (Hugh Grant) a milovaném synkovi (Noah Jupe), který navštěvuje prestižní soukromou školu v New Yorku. Jejich zdánlivě idylický život se však znenadání obrátí naruby - bezcitná vražda, zmizelý manžel a místo muže, kterého Grace překvapivě tak málo znala, jen řetězec strašlivých událostí. Nechána napospas katastrofě, která před zraky veřejnosti narůstá do netušených rozměrů, a zděšena tím, že se nedokázala řídit vlastními radami, musí Grace pohřbít svůj dosavadní život a začít kvůli sobě i svému dítěti znovu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (271)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příběh sám o sobě působí poněkud fádním dojmem a nemyslím si, že jsem byl sám, kdo měl při sledování pocit, že už něco podobného viděl. Susanne Bier se sice snaží diváka občas zmást a zavést do slepé uličky, nicméně alespoň v mém případě se jí to příliš nedařilo. Pokud bych měl něco vypíchnout, byl by to soudní proces, který dostal prostor v posledních dvou dílech. Ten mě hodně bavil a líbil se mi i lehce překombinovaný zvrat, za který tleskám. Nicméně jinak seriál stojí primárně na hercích a v tomto případě měli tvůrci víc než jen šťastnou ruku. Pro většinu je možná lákadlem Kidmanka a ani já proti ní nic nenamítám, byť mi její postava přišla občas trochu blbá. Každopádně za hlavní hvězdy tu jsou Hugh Grant, který v Gentlemanech restartoval svou kariéru a tady jen potvrdil, že fakt umí a pak je tu samozřejmě dokonalý Donald Sutherland, ze kterého jde respekt a když říká, že je staromódní zm*d, tak mu to fakt věříte. Zapomínat by se nemělo ani na právničku v podání Nomy Dumezweni a mě osobně mrzí malé zapojení Lily Rabe. Není to sice taková pecka, jak prezentují některá média, ale za vidění to rozhodně stojí. 75% ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl až dva držely stále v očekávání kvalitní detektivky či psychothrilleru. Díl od dílu se pak začal propadat v čím dál tím větší nudu plnou rádoby objevných dialogů, které byly ve skutečnosti naprosto prázdné a děj nikam neposouvající. Poslední díl pak naprosto zabil veškeré šance na kvalitní vyvrcholení. Spoiler alert: "Kdy od začátku víte, že to udělal Grant a ani v tom autě se nezabijou či sebevraždu nespáchá". Veliké zklamání a nic na co bych si vzpomněl za pár dní a komukoliv rád doporučil. Snad jen ten Grant se Sutherlandem hráli obstojně. 63%. PS: Jestli někdo viděl v mém profilu v sekci Minisérie, už tomu tak není. ()

Reklama

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Undoing je nejslabší ve chvílích, kdy se přizpůsobil premiérovému vysílání s týdenním rozestupem a podřídil tomu vyprávění s šokujícími závěry jednotlivých epizod, snad aby se o tom více mluvilo. Nebylo třeba, je to dobré i tak. Twisty z toho na druhou dobrou nejspíš nevyjdou moc dobře. Nicméně příběh stojící na špatných vlastnostech hlavních postav vůbec nebyl zlý. Je to herecký koncert tria Grant - Kidman - Sutherland a sonda do pavučin lží v jejich vztazích přehraje s přehledem slabší kriminální zápletku. Jinak seriál jako celek funguje, kulisy New Yorku taky, a z režie čiší sebejistota. Na zimní covidové večery to funguje jako dost silné kafe, po kterém není snadné usnout. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dívám se dívám, že David E. Kelley, jinak tvůrce mé oblíbená Ally BcBealové, zažívá poslední dobou nové tvůrčí vzepětí. S tímhle napínavým a paranoidním seriálem jsem neměl vůbec problém. Je metodicky krásně vyprávěn tak, že divák ve svých podezřeních nervně těká a je udržován v permanentním očekávání, jak to dopadne. Navíc scény od soudu, které jsou všeobecně mé oblíbené, dodaly vyprávění další šmrnc. A to, co předvádí z hlediska herectví Hugh Grant v dost netradiční roli, je vskutku paráda. Jen škoda natahovaného děje cca v půlce seriálu. 90%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Boj so scenárom, dokonalá posh atmosféra, súdna sieň, inteligentní ľudia a tak podobne. Ako ukáže záver, skôr tu ide o psychologické prvky než o tie detektívne, čiže záver asi rozdelí publikum na dve polovice. Málokto sa ale bude sťažovať na vizuál, lahôdkové obsadenie, budovanie napätia či Bierovej schopnosti. Čiže vo výsledku možno mierne sklamanie, ale kto má rád deväťdesiatkové retro a náhľady do tak trochu pop predstavy o myslení vrahov a ich blízkych, užije si do sýtosti. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Herec Michael Devine, který hraje detektiva Paula O'Rourkea, byl skutečným detektivem seržantem newyorské policie i v reálném životě. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama