Reklama

Reklama

Bridgertonovi

(seriál)
  • USA Bridgerton
Trailer 2
USA, (2020–2024), 24 h 19 min (Minutáž: 52–73 min)

Tvůrci:

Chris Van Dusen

Předloha:

Julia Quinn (kniha)

Hudba:

Kris Bowers

Hrají:

Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Jonathan Bailey, Sabrina Bartlett, Harriet Cains, Bessie Carter, Adjoa Andoh, Florence Hunt, Ben Miller, Luke Thompson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál inspirovaný knižním bestsellerem sleduje příběhy osmi nerozlučných sourozenců z mocné rodiny Bridgertonových a jejich touhu po lásce. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (208)

nineweh 

všechny recenze uživatele

Doufám, že ti, kdo tu tak strašně brojí proti "přepisování historie", byli podobně vytočení i u Tarantina, různých filmů z devadesátek, kde hraje amerického prezidenta černoch, a asi všech zpracování muzikálu Jesus Christ Superstar. Není to podle skutečných událostí, není to dokumentární film, je to FIKCE. A zatraceně zábavná, ideální eskapismus na jednodenní binge. Pokud vás (jako mě) vždycky zajímalo, jak by vypadala díla Jane Austenové, kdyby v nich bylo o hodně víc sexu, budete (jako já) nadšení. A herecké obsazení je prostě skvělé. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co mne na první dobrou bacilo přes oči, krom vymazleného vizuálu, nádherných úvodních titulků, tak barva pleti některých herců.To nemyslím nijak rasisticky, ale proboha koho zase napadlo, že v rámci rovnosti bude královna vypadat jak Luciferova nevěsta (nebo fakt měla hoódně ráda solárko), někteří šlechtici, (dokonce i vévoda) jako potomci otrokyň znásilněných bílými pány z čajové plantáže a podobně. Už se jen těším, až další Vinetou bude vlastně přeoperovaná Číňanka a otroci na bavlníkové plantáži modroocí blonďáci. Královna Šarlota Meklenbursko-Střelická se ve společnosti zcela běžně ukazovala s černou lady, která relaxovala u kouření doutníku. - jako fakt?! Já vím, že jde o hisoricky velmi volný romantizujíci seriál, ale když už si tvůrci dali takovou péči s prostředím, chováním a etiketou, tak tohle rozhodně neměli přehlédnout. Jinak krásná hudba, herci hrají dobře, byť emoce po nich poněkud kloužou. Scénář plytký a ohraný, dialogy stupidní. Druhý díl se táhl zcela ve stínu prvního, pak dva díly výrazně lepší, postavy se někam posouvaly, odhalovaly svoji emociální stránku, objevil se i humor a drama a pak hop a přímý sešup do vágní červené knihovny, kde už zbývalo jen zapnout onu příslovečnou večerní lampu. Prostě nuda, unylé pohledy, slzičky, hysterie a nekonečné kecy o lásce prokládané stále stejnými plesy, sem tam trocha sexu. Jako celek jsem dosti zklamaná, myslím si, že potenciál příběhu zůstal zcela nevyužit. Veškerý svůj um vyplýtvali na krásný vizuál a nazdar. Za mne dvě a půl hvězdy, tedy 50%. DRUHÁ ŘADA: docela jsem byla zvědavá, kam se děj posune a posunul se........někam. Zůstal sice krásný vizuál, nádherné i když historicky velmi nepřesné kostýmy, podmanivá hudba (madona v orchestriální podobě, byla fakt pecka), ale to je tak vše. Zcela chyběl humor, nějaké to sexuální napětí a i dramatická linka kulhala, jak stará kobyla. A dosti trapně působily i některé, rádoby dobové momenty v chování. Na stranu jednu, nesměla být dáma s mužem o samotě, na stranu druhou, se mohla courat bez garde po všech čertech a nikdo si ničeho nevšimnul. Sečteno a podtrženo, zatímco jednička působila svým pojetím alespoň novátorsky, nechyběl jí šmrnc, dvojka je jen ubohá, hezky vybarvená červená knihovna pro zoufalé fanynky Rosamunde Pilcher. Za mne 25 max. a trětí řadu už fakt sledovat nebudu. ()

Reklama

Merkin 

všechny recenze uživatele

Dokonalý příklad toho, jak poměrně dobrý scénář (chytré dialogy se u průměrných červených knihoven dnes moc často nevyskytují) dokáže zcela zničit naprosto nepochopitelný tah produkce. Můžeme hovořit o umělecké nadsázce a upuštění uzdě fantazii, proč ne, ale proč za tím stejně vidím jen agitku a nadto nepovedenou? Když si uvědomím, že tohle budeme servírovat našim dětem, jak jim pak zároveň budeme vysvětlovat, že svět bývá nespravedlivý, to mi nejde na rozum. Budeme se muset modlit, že snímky zachycující skutečnou historii nebudou do té doby smazány z povrchu zemského. Mimo to ale říkám, sice to není Austenová - ale s přihlédnutím k tomu, co se dneska nosí, zase tak daleko to k ní nemá. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Netflix si myslí, že keď bude účelovo a masívne tlačiť svoju propagandu a prepisovať históriu, tak väčšina ľudstva zabudne, kto to vlastne pracoval na plantážach. Lenže to sa mýli, nezabudneme. A netrpezlivo čakám, kedy sa tieto rasistické programy stanú vyváženými a belosi začnú hrať Martina Luthera Kinga alebo napríklad aj Obamu, ten by si tiež zaslúžil už film, mohol by ho hrať napríklad Buscemi, prečo nie? Mimo toho je seriál nudný, trápny, fádny a vôbec nerešpektujúci ducha doby. Aj keby že odhliadneme od toho, že belochov hrajú černosi, tak novoveká morálka, spôsob chovania, cudnosť, život na dvore a panstvách bol určite iný než nám to ukazuje tento bulvárny plátok, ktorý sa zhruba od tretej, štvrtej časti stáva nízkoúrovňovou červenou knižnicou. Najhoršie je, že seriál postráda atraktivitu, ale to sa stáva, keď všade obsadíte anglosaské herečky s prasacími rypákmi, estetický zážitok 1 z 10, aj to ten jeden bod je za šaty. Nezachránil to ani malý klon Sansy. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Samotná literární tvorba Bridgertonovi je pokleslá červená knihovna na hranici čitelnosti. Ale budiž, občas je třeba mozek vypnout a číst jen tak, oddechově a nepřemýšlet o ničem. Ostatně idea, jak nějaká famílie s mnoha dětmi provdává a žení své potomky není nic nového. Seriál je horší. Dovedu si představit budoucnost, v které již nebude lidí bílé pleti, všichni budou v odstínech karamelu, čokolády, kakaa ... pak bude mít část hereckého obsazení tohoto seriálu své oprávnění, jiného herce prostě neseženeš. Žijeme ale v době, kdy je bělochů ještě habaděj a není nutné (z technických důvodů) přepisovat historii. Jistěže dříve šlechta měla mouřeníny, ale nebyla to královna, ani vévoda, ani biologický nesmysl, kdy dva běloši mají dvě dcery černošky. Žijeme v "korektní" době, to neznamená, že jsme všichni na hlavu padlí. Co je horší, jsou herecké výkony - lordi i dámy mají ve tváři vypsánu každičkou emoci, patrně zcela neschopni sebeovládání, jejich reakce, chůze a chování jsou prostě moderní 21. století, vévoda pobíhá s moderním strništěm jako vandrák, provdaná vévodkyně se dále obléká jako debutantka, prostě horor. Doporučuji každému, kdo se chce pobavit hloupostí amerických představ o britské šlechtě a také všem, kteří žijí naplno v současném století. Dodatek: Těším se na zfilmování Chaloupky strýčka Toma, kde strýčka Toma bude hrát běloch. Ve jménu korektnosti. ()

Galerie (432)

Zajímavosti (54)

  • V první části třetí série se tradičně objevily instrumentální verze oblíbených pop písní. „ABCDEFU“ od Gayle, „Dynamite“ od BTS, „Cheap Thrills“ od Siy, „Jealous“ od Nicka Jonase, „Happier Then Ever“ od Billie Eilish, „Snow On The Beach“ od Taylor Swift a „Give Me Everything“ od Pitbulla. (klara.leb)
  • V epizodě vidíme baletní představení o „Erosovi a Psyché“, které je provázáno s příběhem Colina (Luke Newton) a Penelope (Nicola Coughlan). Eros nabídne Psyché pomoc s nalezením lásky a sám se do ní zamiluje, stejně jako Colin. (klara.leb)
  • Na plese u lady Featheringtonovej, pri tanci Vikomta Bridgertona a slečny Sharmovej, hrajú muzikanti hudbu piesne "Wrecking Ball" od Miley Cyrus. (Cigalone)

Související novinky

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

17.04.2024

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Reklama

Reklama