Reklama

Reklama

Hollywood

(seriál)
  • USA Hollywood
Trailer

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V poválečném Hollywoodu se může skupinka ctižádostivých herců doslova přetrhnout, aby dosáhla svého a uplatnila se v showbyznysu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tak nějak netuším co tvůrci téhle pestrobarevné hollywoodské gay fantasy chtěli říct.Zkraje to totiž vypadá jako by nám chtěli přiblížit jak prohnilý,xenofobní a rasistický Hollywood v té době byl aby pak najednou sklouzli k těm nejhorším politicky korektním klíšé dnešní doby a to včetně extrémně přeslazeného posledního dílu.Upřímně bych mnohem raději bral seriál,který by měl reálnější základ a nebyl jen povrchní vykastrovanou podívanou,která v pár momentech dokáže zabít jinak docela koukatelnou sérii a po skončení zanechá hodně rozporuplné dojmy...60% ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Tohle někdo myslel vážně? Solidní výplach mozku a exemplární ukázka toho, jak se proti rasismu, homofobii a diskriminaci žen bojovat nemá - takhle to lidem násilím mlátit o hlavu může mít jedině opačný efekt. Hollywood je místy zábavný, ale jakmile se od humoru přejde do vážnější polohy, tak je až komicky špatně napsaný - v podstatě na úrovni telenovely. Ten závěrečný cukrkandl na Oscarech je už pak daleko za hranou parodie. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jako nevim, tohle už i mně přijde ve výsledku mnohem spíš jako univerzální netflixovskej balíček woke idejí než skutečný seriál. A vlastně ani nevim, jak se to stalo, neboť minimálně v první polovině epizod to brnká i na temnější struny a z některých dějových zákrutů odkrývajících "špínu Hollywoodu" mi bylo až fyzicky špatně. Ale pak se to najednou zlomí, a všechno je sluníčkové? Celkový dojem ze seriálu je u mne najednou mnohem slabší než pocit z jednotlivých epizod při sledování, ten páteční jednodenní binge mě bavil dost. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Vôbec to nebolo zlé, práve naopak netflix sa snažil. Sedem dielov určite stačilo. Ale čo treba vytknúť je to lgbt kde páchajú všade, aj do starého Hollywoodu. Ďalšia chyba je žáner, proste dráma ma málokedy baví. Taký slušný priemer ale určite. Herci zahrali veľmi dobre. Aj to prostredie z produkcie filmov bolo dobre zvládnuté. 3* ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Prvních 5 dílů skvělých, šestý dobrý a sedmým to definitivně pohřbili. Že to v Americe neměli ve druhé polovině dvacátého století černoši lehké, to se všeobecné ví, že to neměli lehké ani příslušníci dalších ras, o tom se mluví méně, ale také to bylo v seriálu znázorněno dobře, ale že by se gayové ukázali veřejně spolu v roce 1946, to je naprostá debilita. A že by jim někdo tleskal, no tak, to by nešlo ani v pohádce. V Americe, v zemi, která byla v té době víc než šovinistická, patriarchální, až mysogení, rasistická, prudérní a kastující by se něco takového veřejně nikdy nemohlo odehrát. To až v posledních dvou, třech  desetiletích se ubírá opačným, možná stejně urputným způsobem k opačnému exrému. Jinak skvělé herecké výkony, pěkný vizuál, dobré dialogy i hudba. Za mne spokojenost. ()

Galerie (177)

Zajímavosti (6)

  • Ačkoliv postava Camille (Laura Harrier) ve skutečnosti neexistovala, její příběh je částečně inspirovan herečkou Dorothy Dandridge, první černou herečkou nominovanou na Oscara za hlavní roli. (Kitcat)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama