Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

HellFire 

všechny recenze uživatele

"John Carpenter natočil za malý peníz hororovou klasiku a vydělal na tom balík!" "Musíme kout železo, dokud je žhavé!" Tohle si určitě řekli hollywoodští producenti a pustili na svět jednu z nejdelších filmových sérií. Co na tom, že nestojí za nic.... Jedna z věcí, kterou filmu nikdy neprominu je nelogičnost a té tady nalézám dost. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Začíname plynulo tam kde sme skončili. Cundeyho kamera je rovnako perfektná ako v prvej časti. Atmosféra a hudba sa znova pomaly dostáva pod kožu. Len tie postavy sú prázdne a nezaujímavé. A Majkl hoci veľký chlapík a zabiják, je strašne pomalý. Pozerať sa na tento film vo mne necháva pozitívne pocity skôr z tej formálnej stránky než z tej príbehovej. Dokonca si myslím, že je veľmi prekvapivé ak sa z takejto veci stal tak výrazný kult. Zabijačkové veci moc nemusím. Hlavne keď sa vrah dostáva všade a zabíja všetkých. Aj napriek tomu, že niekoľko krát zomrie. Ale vravím. Atmosférou sa to dostáva nad priemer. Štvrtá hoci slabá * ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Dobře. Tentokrát už funguje jen Michael a ústřední motiv. Všechny tyhle staré kultovní horory přišli s úžasnou znělkou a skvělým nápadem o velmi charismatickém vrahovi a pak to všechno zabalili do debilního příběhu a dali k dispozici. První Halloween mě příjemně potěšil, že by tomu mohlo býti i jinak. Druhý přišel a řekl:"Haha." ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film, ze kterého jsem si pamatoval jedinou scénu: nabodnutou zdravotní sestru, která rozkošně zaklepala nožkama ve vzduchu, a záběr na padající střevíce... A jistě, většina filmu se odehrává v nemocnici. Nemocnice je sama o sobě děsivá, což když se v ní navíc potuluje vraždící psychopat, kterého nejde zabít. Musím říci, že i po letech má film své kouzlo. Výborná Carpenterova hudba se za tu dobu stala klasikou, Curtisová je ukázkově vyděšená (jen kvůli průměrnému dabingu jsem přišel o její skvostný ječák) a Pleasence jde tvrdě po svém pacientovi. Jeden by myslel, že když do něj vystřílí šest ran a nic, tak to vzdá a vrátí se domů... Druhá nejlepší scéna je odkrvená doktorka (nějak jsem si vzpomněl na Argenta a italskou školu). Větve se zlověstně kymácejí ve větrné noci, světýlka v dýních se neklidně míhají a ulicemi chodí.....Miky... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přesunutí děje do prostředí nemocnice se ukázalo býti skvělým tahem. V té době to ještě nebylo okoukané, což samozřejmě přineslo plusové body a jatka mohla začít. Ono celkově se v tomto filmu objevila celá řada originálních prvků a momentů, které už následně jen každý druhý okopíroval a díky tomu vzniklo ono mnou nepříliš neoblíbené leč často používané slovo „klišé“. Atmosféra neztratila nic ze své ponurosti a to samozřejmě i díky opět skvělému hudebnímu a zvukovému doprovodu. Navíc se zde výrazně přitvrdilo, což bylo jen a jen dobře. Michael Myers se začal ihned činit a počet nemocničního personálu se začal snižovat doslova raketovou rychlostí. Musím ocenit, že i tentokrát použil vše, co mu přišlo do ruky a nespokojil se jen s nožem či šnůrou od telefonu. I díky tomu se dočkáme několika vcelku povedených mordů (horoucí voda, injekční stříkačka, skalpel…). Dalším důležitým faktem k cestě za úspěchem bylo i to, že se v obsazení hlavních postav nedošlo k žádné rapidní změně. Jamie Lee Curtis a Donald Pleasence se ukázali býti už v prvním Halloweenu vynikající volbou a tak změna nebyla potřeba. K té došlo jen u představitele samotného zabijáka Michaela Myerse. Jediné co mi u dvojky trošku vadilo, bylo to, že ani zde se tvůrci nevyvarovali několika nesmyslům a protiřečením si (při příjezdu do nemocnice se doktor zeptá 17 leté dívky, kdy jste dostala naposledy tetanovku? I v událostech a datumech ohledně rodiny Myersových a adopci Laurie jsou tam jisté nesrovnalosti, ale tak nechci být hnidopich…Důležité je, že se těším na další díl. Dvojka je v mých očích stejně solidní podívaná jako jednička. Úplný TOP to není, ale nadprůměrná záležitost určitě. 80% ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • Jediný film série, který produkovalo studio Universal. Když pokračování nedopadlo podle představ, Universal prodal práva Trancas International. Roku 1996 byla dál prodána společnosti Dimension. (HellFire)
  • John Carpenter odmítl režii filmu, ale podílel se na scénáři. Navíc natočil a přidal do filmu několik krvavějších scén. (HellFire)
  • Mluví se zde o vraždách, které se staly v ulici Orange Grove. Tak se skutečně jmenuje ulice, kde byl natáčen tento film i původní Halloween (1978). (Chatterer)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama