Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daemon a Mořský had bojují s krmičem krabů. Říše slaví Aegonovy druhé jmeniny. Rhaenyra čelí vyhlídce na sňatek. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer

Recenze (90)

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Kráľ usporiada lov na počesť svojho prvorodeného syna Aegona. Rhaenyra dostáva možnosť vybrať si manžela podľa seba a nie podľa mocenského vplyvu. Deamon bojuje svoju vojnu, ktorú sa rozhodne vyhrať bez pomoci kráľovstva. Prevedenie: V prvej polovici sa venujeme intrigám na kráľovskom dvore, ktoré ma celkom nelákajú ale podfarbujú príbeh. Tá druhá už je o poznanie zaujímavejšia kedy sa pozeráme na priamy boj za vládu nad morom. 90% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani kvůli závěrečné bitvě (která měla podivný průběh) nemohu ignorovat, jak moc zbytečně ukecaná tato epizoda byla. Přitom smysluplné a chytré dialogy, bych ocenil víc, než tu zmiňovanou rubanici. Jenže ...neustálé fňukání krále, že ho dcera neposlouchá, další a další důkazy o tom, že je nerozhodný a měkký, pořád stejně přinasraná póza Rhaenery, jako kdyby neuplynuly od narození konkurence dva roky. Žádný vývoj, žádné z postav. Dokonce se nevyvinuly ani pletichy. Tato epizoda byla zatím jednoznačně nejbezobsažnější. Někdy tím tvůrci připravují půdu pro klíčové události, takže nebudu zbytečně tvrdý, přestože jsem vlastně i zklamáný. Krabí tlama měl potenciál zajímavého protivníka. Samotný Daemon, mi totiž jako antagonista nestačí. PS: v takovém nudném podání, je ta stopáž přepálená. ()

Reklama

Ten_Geek 

všechny recenze uživatele

Sérial už zaujal první ep, ale až teprve ve třetí nabralo grády. Kromě začátku a konce se zde díváme na rodinou/politickou směs kde se Rhaenyra, Králova dědička, nechce vdát za Lannistera. Zatím co král zapíjí svého prvorozeného syna (spíše svojí neposlušnou dceru). Epizoda se zaměří na Krále Viseryse a jeho vztah k jeho dceře, což bych řekl že dělá už tři díly v kuse, což je docela otravné. Chemie mezi Cristonem Colem a Rhaenerys Targaryen byla úžasná. Poslední scéna kde vidíme úžasná herecký výkon Matta Smitha jako Daemona byl úžasný. Seriál je zatím na dobré cestě být lepším, než GoT. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta "bitva" na konci byla zase tak strašlivě špatná, ach jo... čistě na efekt, aby bylo jen vidět, že princ je neprůstřelný hero. Navíc jako ten mladej dredovatej týpek, řek asi dvě věty, ale za mě nejhorší herec, co sem snad kdy viděl, i na komparzistu to bylo špatný :oD Divný digitální jeleny už ani nebudu zmiňovat. Všichni kdo jsou z tohohle nadšení, tak jim to přeju, ale prostě to tam není a obávám se že ani nikdy nebude. Je to celé trochu jak laciná parodie na GoT, především hereckým obsazením a scénářem. Sečtělosti a chytrosti intrik, scénáře a dialogů obecně prvních několika řad GoT, tohle zatím nesahá ani po kotníky. ()

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv vypadal začátek docela slibně, tak se to poměrně rychle začalo brodit ve sračkách. Nad horším cgi jsem doposud přizavírala obě oči a více jsem se soustředila na děj, ale ten lacinej divočák s jelenem vás prostě praští do ksichtu. Vůbec to nedávalo smysl, působilo to trapně a absolutně nechápu, kde to vyhrabali. Dříve relativně sympatické postavy jsou nyní fakt k nevydržení otravné. Děj se zbytečně motá v kruhu a moc se to nikam neposouvá. Je mi jasné, že ten seriál bude ze začátku hodně o kecání a rádoby politikaření, ale tohle byl hroznej ResidentSleeper. A to ani nemluvím o špatně provedených time skipech a o dírách v příběhu. Doufala jsem, že ten díl alespoň trochu zachrání závěrečný boj na Kamenoschodech, ale to byl opravdu jeden velký bizár. Dělat z Daemona ubožáka, který jednou rukou mává bílou vlajkou a druhou zákeřně napadá nepřátelé mi přijde jako píčovina, kterou nemá zapotřebí, ale budiž. To už přece jednou udělali na turnaji v prvním díle. Ale že si tam pak sám na vlastní pěst běží přes celé bojiště, klátí všechny nepřátele před sebou bez škrábnutí a zázrakem se vyhne všem šípům, jak kdyby si od Geralta vypůjčil Quen...jako co to bylo? Dobře, aby se neřeklo…dostane dva zásahy, ale zranění po příchodu posil záhy zmizí, a tak si to štráduje do jeskyně, aby mohl dorazit obávaného Craghase Drahara. A co z toho souboje vidíme? Hovno… radši tam nahodit záběr, kde už Crabfeeder leží vejpůl žejo… Vizuálně to může vypadat sebelíp, ale tohle mi přišlo celé špatné a uchcávat z toho jen kvůli drakům úplně nehodlám… ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • V této epizodě byli představeni tři draci: Syrax – zlatožlutá dračice, na které jezdila Rhaenyra (Milly Alcock), Caraxes – červený drak, na kterém jezdil Daemon (Matt Smith) a Seasmoke – stříbrno-šedý drak, na kterém jezdil Laenor Velaryon (John Macmillan). (mikki089)

Reklama

Reklama