Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní inscenace jedné z nejúspěšnějších dramatických děl velkého moderního španělského básníka a dramatika Federica Garcia Lorcy. Veselá fraška vypráví o půvabné ženě andaluského ševce, půvabné krasavici, která k sobě vábí zraky zástupu kavalírů. Krásná žena je o více než třicet let mladší, než její muž, je ale hašteřivá, hádavá a hlavně neuspokojená. Přesto však zůstává věrná svému dobráckému, o mnoho let staršímu muži. Ten však touží hlavně po klidu, stržen pomluvami ženu jednoho dne opustí. Vrátí se jako principál s loutkovým divadlem, aby zjistil, že mu žena zůstala věrná, oba manželé se ujistí, že chybovali a vrátí se k sobě… Autor vytvořil hru v lidovém duchu a využil zde kromě folklorních prvků i starý lidový námět o manželovi, jenž v převleku zkouší věrnost své ženy. Titulní roli si s temperamentem zahrála Eliška Havránková, později provdaná Balzerová, jejího muže hrál Josef Somr. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

rivah 

všechny recenze uživatele

Barvitá feérie, roztančená a rozjařená. Eliška Balzerová, tehdy ještě Havránková, plná energie a další taky dobří... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Slovenská verzia z roku 1968 je predsa len lepšia a to vďaka bohatým kulisám. V tejto veselej fraške sa však našla mladučká Balzerová, ktorej to náramne sekne. ()

Reklama

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Skoro stejné jako slovenská verze, kterou jsem viděl před pár hodinami. Sice barevné, ale rovněž k ničemu. Mám pocit že v naší verzi jsou lepší herci, ale to je asi jen zvyk. Nebavilo, nudilo. ()

Kakofon 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie. A Eliška Balzerová je v hlavní roli prostě vynikající. Skvělé herecké výkony podali také Josef Somr a  Vladimír Menšík. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama