Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (248)

H34D 

všechny recenze uživatele

Osvěžující, v určitých místech "skrytě" černohumorný horror, který přináší to nejlepší z béček 80. let, ale přitom je na rozdíl od nich natočen takřka áčkovým způsobem. Vynikající vizuální efekty a slušná kamera značí, že Sliz je nejen "guilty pleasure", ale i pocta filmů podobným. Scénář byť typicky jednoduchý, má vcelku zajímavou zápletku a snaží se spoustu situací řešit alespoň v rámci možností tím méně předvídatelným způsobem, což nejvíce odnesou samotné postavy :) Za tento nečekaně příjemný zážitek silnějších 7/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Mimořádně zábavné a křišťálově čisté osmdesátkové béčko. Sliz staví klišé na klišé, je zde vlastně vše, co v béčkovém hororu být může, což bych v ambiciózním filmu hodnotil negativně, ale tady jsem slastí až chrochtal. Triky a masky jsou převážně na vynikající úrovni, spoustu scén (kino, kanalizace, nemocnice, telefonní budka) si budu dlouho pamatovat. Moje pětihvězdičkové hodnocení je samozřejmě značně neobjektivní, ale zato od srdce. PS: Chcete-li se bát, sáhněte radši po něčem jiném. Horror movie of the year ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

O tom, jak je těžké z takového námětu (hromada vraždícího slizu) vykřesat solidní film, jsem se přesvědčil u originálu za 58-ého. O třicet let později vznikl remake, který vyráží dech i dneska. Z poslední tvorby mám Russella zafixovaného jakožto slušného řemeslníka, ale tohle je neskutečně osobitá filmařina, ve které se našlo místo pro vše, co má správné hororové béčko z osmdesátých let mít. Hromada nekorektnosti (z toho kill-listu padá brada!), nepředvídatelnosti (bezvýchodné situace se řeší bazukou), vynikající charaktery (dobře zahrané) a hlavně absolutně FANTASTICKÉ triky! Ty detaily vražedných útoků by s přivřeným okem bodovaly i dneska. O hromadě hlášek, citací, narážek a pomrkávání na zběhlejší diváky, kterým se doslova plýtvá, škoda mluvit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $19miliónov║Tržby USA $8,247,943║Tržby Celosvetovo $8,247,943║ Zaujímavé mená Chuck Russell a Frank Darabont sa spojili pri tomto sci-fi projekte a je to tam cítiť. Z béčkového námetu vytrieskajú maximum a po technickej stránke to zvládajú nadmieru slušne. Moment strachu vedia dobre dávkovať, má to dobrý spád. Typovo to dosť pripomenie horor Vec. /60%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nepřiznaná kingovina se vším všudy; příjmením hlavní postavy počínaje a zasazením i stylem konče. Darabont se prostě nezapře. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Vizuálně Věc bez hororové atmosféry (nenegativně). Spousta překrásných slizkých serepetiček a nesračkový scénář. A za konec skoro 5*. Dík. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úsměvné,rošťácké osmdésatkové béčko !! Tohle je vzácný drahokam ! Blob porušuje většinu kardinálních pravidel kinematografie ( neměli by se zabíjet nevinní,děti a lidé ,které máme rádi). Fungující empatizmus, slušná režie, odpoutaný a zvětšující se terror a perfektní triky,masky! 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Isteže, ako fanúšik KRITEROV 2, DETSKEJ HRY, CHVENIA atď., dávam 80%... ale s nemalým váhaním. Veľkí hororoví fanúšikovia, Chuck Russell a Frank Darabont, dali po vizuálnej stránke dokopy obdivuhodne odpudivý kolos, robiaci česť názvu SLIZ. Takisto atmosféra klasického amerického zapadákova je vykreslená kvalitne. O hercoch nemusí byť reč, ale to v tomto type filmov nikdy. Zostáva dodať, že vlastne jediné, čím snímka nemohla sklamať (triky, atmosféra, zmysel pre morbídny humor), tak že to všetko mierou vrchovatou obsahuje a že sa na to celé pôvabne dobre pozerá. Len sa pýtam, či nám niekedy k filmovej (hororovej?!) spokojnosti nestačí predsa len príliš málo. P.S. Rozhodne je mi však blízka nielen scéna z kina, ale i nemalý fakt, že tvorcovia sa nehanbili nakrútiť „poriadne neambiciózne béčko“. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/1045/ ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Sliz přistane na zemi a bere útokem městečko Arborville. Tomu místo aby se dostalo vládní pomoci, je na něj uvalena karanténa. Zrovna před týdnem jsem díval na starý BLOB (’58) a asi takhle; ano, je to zábavnější, ale originál měl větší duši. Efekty jsou parádní, sliz už není jen bobtnající hrouda, ale vypadá spíš jako obří kopa vnitřností, narůžovělá chapadlácká masa hnusu, která se s lidma dvakrát nesere. Navíc umí fungovat i jako kyselina. Ale postavy mě nějak nebavily. Hošové v tomhle filmu jsou zkrátka ztělesněním osmdesátkovosti tak jak ji nemám rád - no jen hl. hrdina je frajer s bujným mulletem a náušnici… Takže jo, nenudil jsem se (pár vtípků fakt dobrých) a uznávám, že hnusy vypadaly na svoji dobu perfektně, ale chybělo mi to ’něco víc’. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na svoji dobu výborný (i když teenagerský ...) "horror" s opravdu perfektními nápady, triky, technickým zpracováním celého filmu, spádem atd. Bohužel dnes mě tento film již příliš nezabavil, ale ve své době to byla pro mě a moje kamarády "kultovka". Goreefekty super, občas opravdu výborné nápady... Herecké výkony taky ujdou, prostě velmi příjemný "horrůrek", na který se dá kouknout i se svojí holkou ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Čistokrevné béčko, které i po tolika letech působí neuvěřitelně svěže. V záplavě hnusných digitálních efektů vyniká Sliz dneska jako třpytící se diamant na Tromavillské skládce. Vizuální stránku dostalo na starost studio Dream Quest Images, což byli po ILM nejproslulejší odborníci v té době (Total Recall jest důkazem). Právě díky nim máme možnost spatřit růžový puding v jeho nejroztodivnějších podobách nebo žracích momentech, kdy dospělého chlapa dokáže narvat i do odpadního potrubí. Nikdy nezapomenu na to, jak jsem si jako cucák pořídil za stovku originální videokazetu a nadšeně jsem jí pouštěl všem kamarádům. Pravda, tohle video-kouzlo se už lehce vytratilo, ale film každopádně stále patří do toho nejlepšího, co koncem 80. let vzniklo. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Parádní béčková jízda s áčkovým rozpočtem i triky a osmdesátkovým stylem. Zábavnější než originál se Stevenem McQueenem. Kdo má tyhle (řemeslně dobře odvedené!) pokleslosti rád, bude příst blahem. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Takový ten americký vědeckofiktivní horrrůůrek, průměrný film se stokrát obehranými klišé v zaběhaných šablonkách - a jen ten slizák tomu dává lehce šmrnc. A za všechno může NASA a CIA a USARMY a VOJPRŮMKOMPLEX jak jsme tomu tenkrát říkali a jsou osmdesátky a to je asi tak všechno... . . . Nelogičnosti v ději, nesmyslné chování hrdinů v ohrožení, nějaké ty efekty a výbuchy... Prostě kdo má rád tenhle typ filmů, ten se pobaví a ví a já tyhle filmy docela i rád tak trochu poťouchle mám, protože mě prostě jenom pobaví a víc nic. I když ten konec - s šíleným reverendem... :-)) No, přidejme si k výše zmiňovaným SLIZOTVŮRCŮM ještě ty, co myslí že mají BOHA pevně v rukou... ;-P Halelujah... - - - P.S. ...a dávejte si pánové i dámy raděj pozor, čím že si to natíráte hlavy, rosolovatí prý po tom TO cosi v nich... :-) ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Vtipný a napínavý sci-fi horror; určitě jeden z těch lepších zástupců daného žánru. Jde sice jen o zábavu, ale Chuck Russel, který už měl tenkrát na kontě třetí (a velice vydařený) díl série Nightmare On Elm Street, je zárukou, že jde o zábavu kvalitní - pokud tedy filmu odpustíme nějaká ta klišé. Kdyby The Blob nebyl remakem stejnojmenného (a mnohem slabšího) snímku z 50. let, klidně by mohlo jít o zdařilou adaptaci nějaké povídky Stephena Kinga. Film jako stvořený pro nostalgické pamětníky a příznivce horrorů 80. let. Svým způsobem jej lze brát dokonce i za jakýsi „definitive 80´s horror movie“. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nádhera!!! Perfektné triky, parádne úmrtia, skvelá gradácia, nezabudnuteľné scény a veľa prekvapivých momentov (jeden z mála hororov, kde naozaj neviete, kto umre). Aj keď by som dal objektívne 4*, ale to moje plesajúce srdiečko inak nemože. Som nadšený. Kvalitou a zábavnosťou podobné Cameronovým Votrelcom. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem neviděl a abych pravdu řek, tak po tom ani nějak netoužim, ale tohle je skvělej, zábavnej béčkovej horor, kterej celkem hodně vyniká v nápaditosti i v provedení gore, kdy ten sliz, kterej je něco jako žíravina, dělá s lidma docela solidní krvavý kreace, nicméně tady platí přímá úměra, že čim je sliz větší, tak tim jsou triky horší, ale to u tohohle osmdesátkovýho hororu nevadi a zábava to je po celou dobu fakt skvělá ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jeden z četných remaků hororových béček z 50. let, který mimochodem dopadl z hlediska filmových kvalit lépe než originál. Je totiž o více než 30 let mladší a proto dynamičtější, akčnější a pochopitelně i naturalističtější. Píšou se 80. léta, a proto nejsou nositelem zla zelení mužíčci z vesmíru, nýbrž, jak jinak, utajené vládní experimenty s nebezpečnými zbraněmi. Výsledkem práce Chucka Russella je lehce, ale opravdu jen lehce nadprůměrný žánrový snímek, kterému nejde upřít napětí, ale který by talentovaný a zkušený režisér mohl vytáhnout ještě výš. Zejména po herecké stránce je to nemastné neslané, také ve scénáři se najdou logické kotrmelce. Celkový dojem: 60 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem ve videopůčovně kolem tohohle filmu chodil obloukem, ten obal se řvoucím xichtem uvězněným v slizu mě upřímně děsil. Když jsem konečně sebral odvahu a zkoukl to, musel jsem se pousmát... SLIZ je větším rozpočtem opatřená předělávka drive-innové klasiky z 50. let do průměrného béčkového hororu let osmdesátých. Americké maloměsto (ovšem s velkoměstskou kanalizací :), sexuchtivá mládež v čele s panenskou roztleskávačkou (bohužel po většinu času v civilních šatech), úsměvné monstrum, armádní jednotka v bílých skafandrech, která toho ale moc nezmůže, finální velký výbuch a samozřejmě otevřený konec (až na to maloměsto a mládež prakticky identický koncept jako v C.H.U.D.). Triky už dneska mají bohužel po záruce, ale masky jsou dobré (i když marná sláva, ve VĚCI, kterou mnohdy připomenou, byly lepší) a zabíjení slizem taky, hlavně telefonní budka. ()

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama