Reklama

Reklama

Tenkrát v ráji

  • Slovensko Vtedy v raji (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film na motivy stejnojmenného románu spisovatele a scenáristy Josefa Urbana vypráví o osudové lásce, nezlomném přátelství a vztazích českých a německých horolezců, do kterých osudově zasáhla těžká válečná doba Protektorátu. Legendární, mýty opředený a ve své době nejlepší český horolezec Josef Smítka odmítl nastoupit k totálnímu nasazení v Říši a několik let se před německými úřady a gestapem skrýval ve skalním městě Hruboskalska, podporován kamarády z řad českých a německých horolezců. Joska na své cestě za svobodou překročil hranice možností nejen ve skalách, ale i v životě. Stal se legendou pro svůj nezlomný postoj k partě kamarádů, k vysněné ženě. Nikdy se nesklonil před okupační mocí. (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

pirulka 

všechny recenze uživatele

Ako som si čítala komentáre, s mnohými z nich sa stotožňujem. Keď som videla trailer na film, vravela som si - vau toto môže byť veľmi dobré! No nič také sa nekonalo.. trailer naozaj veľmi dobre spravený-napínavý, zaujímavý, dobre zostrihaný. No tým to končí...keď prídete na film do kina, dostanete veľmi rozvláčnu, nedynamickú až nudnú verziu toho všetkého...príroda, horolezci, 40te vojnové roky, dvaja kamaráti a jedna žena...a hoci mám prírodu veľmi rada, tie neustále opakujúce sa zábery na skaly ma po polovici filmu vyslovene otravovali..hlavný hrdina síce mal pôsobiť ako hrdina (a možno ním skutočne bol- to mu nikto neupiera) no v tomto filme toľko priestoru pre jeho hrdinstvo nebolo, jednoducho bol len zašitý niekde v skalách, bolo to bez náboja, bez šťavy.. ľúbostná zápletka ma vôbec nechytila za srdce...nešlo o nič dramatické - ako "dvaja muži - jedna žena"..necítila som žiadnu chémiu, či hlboké puto..myšlienka dobrá (túžba po slobode, láska k prírode, odvaha) no celkový príbeh by sa dal povedať dvoma vetami a jedným dobrým trailerom...sklamanie. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

To by nebyla Víca Kerekéš, aby neukázala ve filmu své bujné poprsí nebo alepsoň zadnici! Kromě její nahoty lze ocenit pouze krásné záběry přírody Tater, Českého ráje a Adršpašsko Teplických skal. A je to velká škoda, neboť v těchto úžasných přírodních kulisách by mohl jednou vzniknout nepochybně skvělý film. Musel by mít ale zcela jiné obsazení, dramatičnost a děj, který dokáže učarovat. Tento film to bohužel vůbec nemá. ()

Reklama

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Dávám tři hvězdičky a silné (tj. 3,5). Film není špatný a už vůbec ne tolik, jak píší "odbornice" Spáčilová a Míšková (vlastenecky laděný film hold není pro řadu lidí to pravé ořechové). Jistá naivita ve filmu je, ale to je společný znak řady jiných filmů s podobnou tématikou. Osamělý sovětský uprchlík nebyl v protektorátu ničím zvláštním - nevím tedy jak v Českém ráji, ale na Drahanské vrchovině jich bylo již na jaře 1943 několik, což je doloženo. Jednalo se o uprchlíky z německého zajetí, kteří byli přes dva roky ukrýváni našimi vesničany. Od října 1944 se zapojili do partyzánského odboje, organizovaného sovětským výsadkem Jermak. Samotný výskyt sovětského uprchlíka nekritizuji, jen to jeho vyzbrojení samopalem Špagin a zásobou nábojů nebylo ve filmu vysvětleno. Rozhodně záslužnější čin scénáristy a autora předlohy než Habermannův mlýn. Hradilek byl herecky přesvědčivý. Velmi se mi líbila horolezecká linka a záběry na krásnou přírodu. ()

grejfurt 

všechny recenze uživatele

Po pravdě nechápu, jak se s takovým hereckým arzenálem dá vyrobit blbý film. A to vám tedy chci napsat, že na Vávru Hradílka, jako na možného herce jsem myslel, když jsem ho viděl při komentování sportovních akcí. On to má ten talent "v paži i v hlavě". Co se tam stalo, to tedy netuším! A proč se to stalo, to už vůbec ne! Takže jednu za ten nápad obsadit Vávru Hradílka! ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Takový "normální" příběh z protektorátu. Osudy jednotlivých lidí, jako příklady toho, co se dělo, jsou dobře vymyšleny. Navíc Hradílek, působí jako herec poměrně dost bezprostředně a přirozeně, na rozdíl od Vicy Kerekes, která má na dost zvláštní herecký styl, se kterým jsem se ještě pořádně nesrovnal. A jsem rád, že jsem po delší době viděl ve filmu i Pavla Rímského. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Legendárního horolezce si zahrál dvojnásobný český olympionik, držitel stříbrné medaile z posledních her v Londýně v roce 2012 a mistr světa z roku 2013 - vodní slalomář Vavřinec Hradilek. (soperg)
  • Zpěvačka Radůza napsala pro film dvě písně. Píseň "Skalák" se objevuje již v knižní předloze, skladba "Tenkrát v ráji" je pak napsána přímo pro film. (raikonen16)
  • Natáčelo se také ve východních Čechách v okolí Teplic nad Metují, v Adršpachu u jezírka, na cestě na Skály (Bischofstein) a na Liberecké radnici. Pár záběrů filmu vzniklo v Zubrnicích u Ústí nad Labem a v ústecké čtvrti Předlice. (rehami)

Reklama

Reklama