Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou začínajících zdravotních sestřiček, nerozlučných kamarádek… Dvě kamarádky, Zuzana (K. Špráchalová) a Alena (A. Chrtková), absolventky zdravotní školy, nastoupily do svého prvního místa na urologickém oddělení nemocnice. Práce se jim líbí a jsou tu spokojeny. Jednoho dne dojde k události, jež prověří nejen jejich profesionální zodpovědnost, ale i charakterové vlastnosti. Infuzi, kterou lékař naordinoval jednomu z pacientů, Alena zapomene zapsat do statusu a Zuzana zavede nemocnému další. Pacient je v ohrožení života a Alena se nedokáže ke svému zanedbání přiznat. Zuzana prožívá těžkou krizi… (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Krásný a jednoduchý snímek z nemocničního prostředí, který rozhodně nebyl ztráta času. Všem to tam moc slušelo, jak Jiřímu Bartoškovi, tak i Kamile Špráchalové. Jan Čenský mi taky učaroval a byl to obecně moc milý film. Krátký, ale rozhodně silný. O přijetí svých vlastních činů, o zodpovědnosti, o přátelství a toleranci. Určitě se na snímek někdy podívám znovu. Není to žádné náročné drama, u kterého by se člověk musel nějak zvlášť soustředit, ale svůj cíl film určitě splnil. Zabavit diváka a vtáhnout ho do děje co nejrychleji. Je až neuvěřitelné, kam se dnešní doba posunula a kdo by to byl v roce 1988 tušil, že dneska už jen koukneme do počítače a víme téměř všechno. Obdivuji doktory obecně, jak ty dnešní, tak i ty z minulého století, kteří to bez dnešní techniky museli mít ještě náročnější. Taky moc děkuju naší skvělé československé kinematografii, že natáčela tyto milé a velmi povedené autentické snímky, kde všichni hráli tak přirozeně! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zajímavý jednoduchý příběh z nemocničního prostředí. Mlaďounké Kamile Špráchalové to v sestřičkovském mundůru slušelo! Z hlediska zápletky mi to zase takové drama nepřišlo. Co zaujme je fakt, že ještě v roce 1988 žila v jednom pidibytě hromada lidí, kteří si i když enchtěli překáželi. Vůbec nechápu jak mohl někdo přijít do toho bince z noční, nebo v tom na noční naspávat... Příběh sám není nijak nereálný, sestřičky opravdu musí být rychlé a přesné. Omyl může někdy znamenat smrt. Dávám za 3 infůze. * * * ()

Reklama

Tessie 

všechny recenze uživatele

Je až k neuvěření, jak by příběh vypadal o třicet let později.. místo sondy do duše postav bychom mrkli do počítače pod jakým loginem se prováděl poslední záznam a kdy nebo bychom si vyjeli kamery ze sesterny nebo by sestře prostě vyskočilo upozornění na odkliknutí dané činnosti a nebylo by o čem točit. Je příjemné se jednou za čas vrátit v čase, kdy lidi spoléhali více na svou mysl než na techniku. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Malý filmeček z doby, kdy moje žena taky makala ve špitále, taky něco posrala a taky brečela několik dní. Excelentní herectví Bartošky.  I já makal v 3 směnném nepřetržitém. Je to šílenství! Vydržel jsem to 10 let, více ne. Jak mohla mladá sestra spát po noční v malém bytě se řvoucím faganem? Odpověď ji byla: No a co? ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

A takhle snadno se ztrácejí přátelé. Stačí pouze, aby jedna druhou potopila a neuměla přiznat chybu. Možná by i Zuzana chybu vzala na sebe, kdyby ji v tom ovšem Alena nenechala vykoupat. Taky mě překvapilo, jak ještě na konci osmdesátých let bydlí rodina pospolu, ovšem nedokáže právě Zuzana je ta špatná, že po náročné směně a zvláště pak noční touží po klidu, zvláště u zdravotní sestry je to důležité, aby neudělala chybu. A jediný způsob jak to vyřešit nachází Zuzana ve svatbě. Celkově se mi zdá příběh plytký bez záživnosti. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama