Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (147)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednička byla poctiovou komiksovou adaptací a dvojka ujetou šíleností s narážkami na kdeco. Od trojky to šlo s celoou sérií z kopce. Dalo by se říct, že to začalo odchodem Claviera a byla by to do určité míry pravda, protože odpovídajícího Asterixe se od té doby nedaří najít. Ale není to jen tím. Od té doby jdou totiž tvůrci výhradně ve stopách Mise Kleopatra, takže víc než o nějaký souvislý příběh šlo o sled gagů. Jenže chyběl tomu lehkost a vtip byl strašně nucený. U Říše středu se dá po letech vypozorovat určitý návrat ke kořenům, ale i tady je ta snaha být za každou cenu vtipný cítit na hony daleko. Pár fajn věcí se tu sice najde a za mě jednoznačně vede Zlatanova sekvence v hořících kulisách, ale je to tak jedna povedená scéna nebo gag na deset mizerných či sotva průměrných. Alespoň že herecky to není úplně špatné. Canet sice není ideálním Asterixem, ale z těch mizerných představitelů je asi ten nejlepší. Lellouche je pak důstojným nástupcem Depardieua. Cassel s Mařenkou potěšili, ale upřímně řečeno nemám ponětí, proč se zrovna tomuhle upsali. 35% ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix a cestování do Číny se mi zdál jako hodě dobrý nápad, jenomže proč to vypadá jako nějaká parodie? Efekty tu jsou jednoznačně nejhorší a příběh je totálně padlý na hlavu. Změna postavy Obelixe a opět Asterixe mi nepřišla tak špatná, ale prostě to předchozí obsazení mi dávalo něco více. Jsem proti modernímu audio-vizuálu, takže mi chybí středověká hudba jako v prvním díle, ale třeba We Will Rock You - Antivirus Edition bylo docela vtipný, nebo třeba Kung-fu Fighting též. Finální bitva ale byla asi nejhorší z celé série. Celkově se jedná možná o nejhorší díl, ale nějaká zábavnost v tom určitě je a já se někdy dost pobavil. Mé hodnocení: 4/10 ()

Reklama

Oxyuranus 

všechny recenze uživatele

Všichni tu jsou naprostý magoři a já se u toho skvěle bavil. Motiv Číny a jeho protnutí s gali tu sice není tak silný jako například u Mise Kleopatra, ale pár fórů se taky povedlo. Na čem si ale tvůrci (a tvůrci českého dabingu) dali záležet jsou jména. Skvělý je i výběr Cesara. Škoda snad jen toho, že Asterix je tu takový tragéd. Bavil jsem se. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Není to sice žádný zázrak, ale z hlediska zábavnosti to na mne celkem zapůsobilo. Zpočátku se to možná může jevit jako laciná napodobenina původních filmových Asterixů a herecké obsazení je až na pár výjimek velmi slabé.  Stále jsem však byl s komedií jako takovou spokojen a na mém žebříčku by se dílo umístilo mnohem výše než většina z jeho předchůdců. Především tedy oceňuji vtip a důraz na komiksovost, což utváří zcela nové a velice povedené situace na něž se v předchozích filmech nedostane (stejně tak i postavy). Taková změna zaručeně potěší každého bývalého, ale i současného dětského fanouška. Nakonec byl i příběh obstojný a propojení minulosti se současností funkční i humorné. Uznávám, mírně jsem nadhodnotil, ale na takových 63-68% by to mělo mít. PS: Byl dobrý nápad obsadit Zlatana Ibrahimoviće do filmu, k čemuž bych doplnil takový malý skrytý vtip ve vtipu, neboť ho v českém znění namluvil Ujfaluši. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak to není. Ale to jsem ani popravdě nečekal. Nová dvojice Guillaume Canet a Gilles Lellouche mohla minimálně překvapit. Což se tak nějak stalo i nestalo. Prostě průměr. I humor je tu takový osobitý, ale neurážlivý. Nejvíc mi na filmu vadí asi to, že není založen na žádném komiksu, ale reálně tu Francouzi lezou do prdele Číně. Nicméně Pierry Richard a jeho odkaz na Kopyto je hezký a Zlatan taky nezklamal. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Historicky mal skutočný cisár Han Xuandi dve dcéry, princeznú Jingwu a princeznú Guantao Shi, ktoré obe žili v roku 50 pred Kristom (rok, v ktorom sa odohrávajú všetky príbehy o Asterixovi). (Arsenal83)
  • Podle filmu vzniklo i stejnojmenné komiksové album od Fabrice Tarrina. (Krtek123)
  • Automobilová firma Citroen si na důkaz spojení dvou francouzských legend – Citroen a Asterixe – přidala na své logo Asterixova křidélka. (Krtek123)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno