Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (147)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dva nejslavnější Galové se sice po letech vrátili, ale po ramenou je už skoro nikdo neplácal. Výlet do Číny působí hrozně uměle, humor je na bodu mrazu a překvapivě jalová je i akce. Nebýt krásné Marion a božského Zlatana, kteří navíc dostanou jen pár minut, tak je to spíše antická tragédie než dobrodružná komedie. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hraný Asterix 5. Asterix i Obelix jsou zcela jiní herci než v minulém díle, poprvé chybí Gérard Depardieu. A je to poznat. Oba hrdinové už nejsou tolik sympatičtí, navíc i chemie mezi jejich postavami je přímo tragická. Vincent Cassel je slabý Ceasar a do Delona má vskutku daleko, Cotillard má do zase neskutečně daleko do krásy a vznešenosti Monici Bellucci. Příběh je naprosto marný, Zlatan je snad to jediné, co je originální. Pobaví aspoň pár bojů a líbili se mi čínské postavy. Ale kromě podařených jmen a opravdu jen pár vtípků, vše působí neskutečně vynuceně, nudně a místy i trapně. Nečekal jsem, že to řeknu, ale zlatý minulý díl ...ve službách Jejího veličenstva. Byla to marnost. ()

Reklama

ForGump 

všechny recenze uživatele

Zjevný pokus navázat některými motivy a šíleným humorem na dvacet let starý druhý díl hrané série se mírně řečeno míjí účinkem. Jestli se jedná hlavně o nefunkční režii, televizní snímání, které navozuje dojem opulentní podívané, kde 72 milionů dolarů na tom fakt není vidět nebo o magorský scénář ponechám opomenuto, protože se jedná o podružnou věc. Casting je jednou z mála věcí, která alespoň v některých případech funguje, především obsazení Obelixe a Vincenta Cassela do role Ceasara. Jinak se ale jedná místy až o hovadský film, který si hraje jak je moc nekorektní, ale bohužel pitvoření některých, zbytečný running joke o Asterixově vegetariánství, či příšerně vykreslená Kleopatra, dává opravdu punc spíše velké trapnosti. O čem bych asi mluvit vlastně neměl a za co vlastně film jako takový nemůže, je naprosto otřesný a uši trhající český dabing, ale bohužel mi extrémním způsobem ještě zhoršil celý zážitek. A ano když jsem si říkal, že jeden Kohák světu stačí, absolutně jsem netušil, že se po modré planetě prochází ještě jeden, jemuž dá náš Kohák svůj hlas a celé mě to vyděsí, že se ještě nyní budím ze spaní, o Suchánkově Asterixovi už nemusím ani nic dodávat. Obloukem se vracím na začátek, pokud tedy se Canet mylně domníval, že naváže bizarností a zvráceností na Misi Kleopatra, tak se tedy přepočítal hned v několika ohledech a navíc i v diváckém, neboť ve Francii a ani jinde na světě se ten film nemá šanci zaplatit a co je naprosto nejhorší, že aura okolo Asterixových dobrodružství začíná pomalu, ale jistě odcházet do ztracena. 10% ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Asterix je Asterix a Obelix je Obelix……animovaní i hraní……dají si lektvar (vím, že Obelix nemusí), sem tam praští nějakého Římana, povečeří divočáka a tak pořád dokola a je jedno jestli jim u toho sekunduje Kleopatra nebo Caesar či se zrovna nachází v Římě, Řecku a nebo jako v tomto případě v Číně. Takže ono v tomto případě není zase tak úplně ouvej. Co však bolí, jako připínáček v botě je český dabing (za což Francouzi nemohou) a příšerný casting (za což Francouzi mohou). Příběh sám o sobě už je takovou galskou klasikou. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Poprvé s jiným Obelixem, ale nový představitel se v této roli hodně podobná na Gérarda Depardieuho. Film to není úplně špatný, ale nejedná se o žádný zázračný počin. Je fajn, že se na Asterixe a Obelixe nezapomnělo a po 11 letech vyšel opět hraný film, ale extra kvalitu to rozhodně nemá. Objeví se zde známí herci jako Vincent Cassel, Marion Cotillard nebo Pierre Richard (toho jsem vůbec nepoznal), ale ani oni nezachrání ne moc zajímavý příběh. I když prostředí Číny nění úplně špatný nápad, ale to by to tvůrci museli trochu lépe pojmout. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Film se natáčel ve Francii a Maroku. (Krtek123)

Reklama

Reklama