Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Dávné záhady, nová zjištění a nejmodernější vědecké metody na cestě za senzačními objevy. Herec Jan Novotný pátrá po největších tajemstvích Čech, Moravy a Slezska. (Česká televize)

Recenze uživatele regentor k tomuto seriálu (2)

Největší záhada templářů (2020) (E01) 

České tajemno aneb Arnošt Vašíček opět v akci.Největší záhada templářů je prvním dílem cyklu pořadů vyprodukovaných Českou televizí.Nic proti tomu, jak pobavit diváka-koncesionáře.Má to ovšem svá úskalí. Už v roce 2015 vznikl seriál Labyrint záhad jehož 6. díl o stopáži cca 21 minut popisuje přesně tutéž záležitost.Co víc, další díl Voynichův rukopis je tam rovněž.Celý seriál vysílal tehdy kanál KINOSVĚT.Zvláštní...Další problém spočívá v oficiálním označení producenta , že se jedná o "dokument" Tato záhadologie není dokument ani omylem.Jedná se o pořad zábavního charakteru ,stejně jako svého času pořad, rovněž z dílny České televize s názvem Detektor .Ten byl ovšem za podivných okolností stažen z vysílání.Z jakého důvodu tedy producent přikročil k podobnému projektu ? Záhadu bych v tom nehledal. Je možné, že jde prostě jen o určitý druh kompenzace pro AV za nerealizovaný snímek Krev démona , jenž byl trochu tajemně odpískám těsně před natáčením.Mystérium templářů je určitě vděčné téma i pro naše území ,zpracování pořadu mi však přijde chaotické a nepřináší nic nového co by většina diváků už neznala.Jako tip na výlet do Jindřichova Hradce, Vsetína nebo Prahy však ujde. ()

Prokletá hrobka (2020) (E03) odpad!

Prokletý Attila ! Raboval, mordoval a uváděl v chaos velkou část Evropy aby spočinul pod vrchem Štandl u Frýdku-Místku.Tedy alespoň podle tvůrců tohoto pořadu.Na základě jednoho střípku z vykopávek , ještě ke všemu vzdálenému mnoho kilometrů vytvořit takovou konstrukci? Tak to zase klobouček.Řada z nás slyšela hromadu legend, bájí nebo hospodských historek třeba o králi Ječmínkovi. Zajet do muzea umí kde kdo, kamera se dá koupit za rozumný peníz a scénář v pohodě spíchne jako slohovou práci průměrný školák Parta přátel z ochotnického spolku pak zajistí komparz..Ovšem...ne každý má nadstandardní vztahy na VŠB nebo v České televizi a tak se vysílá Prokletá hrobka.Mimořádně nepovedený díl.Snůška nejrůznějších povídaček bez argumentů v nudném podání. ()

Reklama

Reklama