Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ondřej je tvrdý obchodník a arogantní workoholik. V Praze vede velkou, úspěšnou firmu. Smyslem jeho života jsou peníze. Ondřej právě v Nebrasce dojednal životní obchod s bohatým investorem, který na okraji Prahy zafinancuje výstavbu luxusních rezidencí. Na cestě z Ameriky letadlo přelétána nad rezervací, kde právě probíhá pohřeb indiánského náčelníka. Duch indiána stoupající k nebi narazí do letadla a nedopatřením se vtělí do Ondřeje. A tento duch má o Ondřejově životě a jeho hodnotách rozhodně odlišné představy. Ráno doma Ondřeje probudí velmi neodbytný hlas v jeho hlavě. Hlas, který se rozhodl mu pomoci a změnit ho. Ondřej se však nezvanému návštěvníkovi nehodlá jen tak vzdát. Každodenní pracovní a rodinné problémy dostávají nový rozměr nejen pro Ondřeje, ale i pro jeho rodinu a kolegy. Mezi Ondřejem a duchem začíná neúprosný, divoký souboj plný situační komiky. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (120)

mira007 

všechny recenze uživatele

Karel Roden jako architekt v jehož těle se zasekne duch mrtvého indiána - v rámci české tvorby celkem UFO zjevení, ale kupodivu jako komedie daleko funkčnější a inteligentnější než většima českých romcomů, které to tu ovládají. Kdyby to bylo ještě víc vtipnější přidám další hvězdy, nicméně hodně zajímavý počin, který je technicky výborný a herecky koncert hlavního hrdiny. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Gratuluji tvůrcům. To je svým způsobem umění vytvořit ze zajímavého námětu film, který díky scénáři, režii i hercům absolutně postrádá humor a je často vysloveně trapný. Nechápu, co tam dělají Roden a Olbrychski, ani jak se podařilo na základě tohoto scénáře zajistit koprodukci dokonce tří států. Roden by měl radši popohnat svého amerického agenta, aby mu sháněl práci v cizině, a ne se ztrapňovat v českých sračkách. ()

Reklama

Klat 

všechny recenze uživatele

Napíši to jednoduše, myslím si, že ti nejbohatší a nejmocnější lidé světa, co se ho snaží řídit, by každý do jednoho měl mít, alespoň na chvíli svého indiána aby se náš svět mohl obrátit k lepšímu. Kdyby byl natočen americkými tvůrci a situován do tamního prostředí, asi bychom na to koukali jinak. Úsměvný příběh ano, komedie nikoliv... ()

FormerSkyblu 

všechny recenze uživatele

Mňa teda z dnešnej produkcie, najmä komédií, máločo dokáže očariť. Ale Indián patrí k tomu lepšiemu v mori dnešného strojovo chrleného balastu. Originálny nápad, Roden, ktorý sa do podoby manažéra/indiána celkom dobre vložil, plus slušná výprava vo flashbackoch. Človek musí dlho rozmýšľať, čo má nejaká babka z Liptova, opatrujúca indiánske totemy, spoločné s top manažérom z Prahy, ale potom príde aj exkurzia na Slovensko a slučka sa celkom (filmovo) logicky uzavrie. Svoj stabilný part si tu okrem Rodena strihli aj ďalší – Kerekeš mrchu, Kemka blbca (táto úloha akoby v českých filmoch bola vždy rezervovaná pre Slováka), Latinák ožrana. A soundtrack horkých slížov je úplne suprový! Tri hviezdičky spokojne – snímok neurazí. P.S. Možno som príliš pozitívny pod dojmom premiéry v Bratislave, na ktorej som sa osobne zúčastnil s tvorcami aj hlavným predstaviteľom, takže môj koment trochu s rezervou.... ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Byla by to slušná  parodie, pokud by se ten film nebral vážně. Tady je přestřelené zcela vše a stačilo jen trošičku, aby to jako parodie na podobné ezoterické povrchní hovadiny, instantní víc než instantní kafe a polévka do hrnku, aby to jako parodie vypadalo. Aby nedošlo k mýlce - také si myslím, že lidé se zbytečně honí za penězi, pochybnou slávou, exotickými zážitky, a zcela jim uniká to jediné skutečné, oč v životě jde a za co stojí žít. Jenže v tomto selankovém a kýčovitém podání mne podobné poselství leda tak uráží. Neb je podáno jak pro blbečky, jak pro blbečky natočeno, a odpovídají tomu černobílé charaktery postav (viz postavy Kerekes a Myšičky), nablblé dialogy jak z příručky Jak se stát šamanem snadno a rychle, případně neuvěřitelné chování postav (manželka se nejprve zachová realisticky a pošle manžela v podání Rodena oprávněně do prdele, ale jak se Rodena zmocní indián a řekne Rodenovými ústy, že svou ženu miluje, ta hned zjihne a je povolná? Wtf?). Celé mi to přišlo jako sbírka neumětelských scén, špatně sepsaných, špatně načasovaných, jenom všechny vypadaly jak z nějaké reklamy. Pokud tvůrci dovedou přemýšlet jen ve 30sekundových reklamních blocích, ze kterých pak poskládají 180 reklamních scének vedle sebe, působí to prostě pořád jak špatná reklama s vysmátými manželi, moderní dcerkou, velkou vilou, brilantně zeleným trávníkem, hezkými letadly, špičkovými kuchyněmi a reklamním "moudrem" na konec. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Bílý Jelen (Cyril Dobrý a Daniel Olbrychski) je v mnoha mýtech i nauce přírodních kmenů symbolem hledání duchovního poznání a kontakt s nehmotnou stranou světa. Skuteční bílí jeleni se ve volné přírodě vyskytují naprosto ojediněle. Pokud byl indián takto pojmenován, znamenalo to, že se jedná o někoho, kdo je výjimečný. Náčelník Sioxů v roce 1893 se jmenoval „Chief White Deer“. (sator)
  • Kapela, se kterou ve filmu vystupuje Viktorie Jonášová (Štěpánka Fingerhutová), dcera Ondřeje Jonáše (Karel Roden), se ve skutečnosti jmenuje The Agony. Tato čistě ženská heavyrocková kapela byla založena zpěvačkou a kytaristkou Nikolou Kandoussi a fungovala od roku 2013. Za dobu své existence vydala dvě alba a dvě EP, mezi její největší úspěchy patří vystoupení před legendární kapelou Scorpions v květnu 2022 v O2 aréně. (rublik05)

Reklama

Reklama