Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dana Martinová, mladá žena volnějších mravů, zemře rukou psychicky labilního mladíka Pavla Zacha. Ten se v záchvatu žárlivosti neudržel a zabil dívku úderem do hlavy. Policie najde mrtvolu díky Danině kamarádce Evě Simonové. A právě Eva se stane druhou Pavlovou obětí. Mladík totiž v obavě z vyzrazení dívku napadne a utopí ve vaně. Dvojnásobnou vraždu dostane na starost jako svůj první případ kriminalista poručík Zeman, jemuž pomáhá zkušenější kolega Suchánek. Vyšetřování však zpočátku nikam nevede. Zatímco Pavlův otec se snaží umístit duševně nemocného syna do psychiatrické léčebny, Pavel ze strachu spáchá další vraždu. Ani on, ani vyšetřovatelé však zatím netuší, že od jisté doby je Pavel pouhým nástrojem v rukou někoho jiného… (Česká televize)

(více)

Recenze (90)

Master19 

všechny recenze uživatele

Trochu nevyvážená detektivka s prvky téměř až uměleckými. Ty jsou pak ubíjeny typizovanými interiéry z národního podniku Dřevoplech... Velmi zvláštní je vztahová rovina vyšetřovatele Cupáka, který možná nechtěně dělá z policajtů hodné strýčky, kterých se nemusíme bát? Ačkoliv se zdá sestava Moučka - Sklenčka - Adamec katastrofální, není to takový průšvih a na druhou stranu takový Přeučil si to celkem užíval. Párkrát se mi také vybavily Čtyři vraždy stačí, drahoušku. :-) ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Tak toto mě moc nebavilo. Namíchaná detektivka s milostným románkem, to není můj šálek kávy. Rozmělňované napětí, trochu nevěrohodný Cupák. Na druhou stranu není detektivka zatížena ideologickými nesmysly jako mnohé jiné filmy té a pozdější doby, což ji vytahuje z průměru o kousek výš. Petr Schulhoff už měl své nejlepší detektivky za sebou, bohužel. ()

Reklama

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Klasická logická detektivka postavená na spletitých lidských vztazích od skvělé anglické spisovatelky P.D.Jamesové. Až do poslední chvíle je zápletka dost utajená a nakonec překvapivá. Sympatické herecké výkony a tváře. Akorát ty ženský tehdy vypadaly všecky nějak stejně, či co:)) Kdo má rád detektivky bez střílení a jiného násilí, založené na dialozích a dedukcích okořeněné ironickým humorem, vřele doporučuju... ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Detektivky, v nichž známe od začátku vraha, musí mít v sobě něco překvapivého, co divák odhaluje teprve postupem času. V tomto případě je to rozuzlení (a zodpovězení otázky, kdo stál minimálně nepřímo v pozadí dvou ze tří vražd, v celku překvapivé. V tomto směru tedy spokojenost. Co mě též velmi zaujalo byla místy až hororová hudba Pavla Blatného. Když třeba vrah likviduje své oběti, zní jen takový tepavý rytmus. Dost síla. Z obou kriminalistů mi přišel určitě zábavnější Jaroslav Moučka, který svými hláškami místy doslova perlí. Eduard Cupák mi na detektiva přišel trošku moc uhlazený. V porovnání se Schulhofovou série s majore Kalašem tomu možná něco chybí, ale jinak je to furt nadprůměrná detektivka. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Schulhoff tyhle kriminálky uměl. Tady se nemohl opřít o vynikajícího Hrušínského, ale musel si vystačit s méně talentovaným a daleko méně charismatickým Cupákem. Dojmu to neublížilo a zápletce to spíš pomohlo, protože vždy sebejistý Hrušínský by naivního oblouzněného vyšetřovatele takhle krásně nezahrál. Nápad režiséra obsadit typově velmi podobné herečky je vynikající. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Při natáčení scény, ve které měl Jiří Adamec jako psychopat Pavel Zach utopit ve vaně svou tetu, málem došlo k tragédii. Aleně Vránové, která ji hrála, se do plic dostala voda a opravdu se začala topit. Nikdo ze štábu to netušil, všichni si mysleli, že se tak urputně brání, protože to podle scénáře bylo jejím úkolem. Nakonec herečku musel oživovat narychlo přivolaný závodní barrandovský lékař. (raininface)

Reklama

Reklama