Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černoch Kevin Pope je špičkovým agentem CIA. Se šéfem Oakesem se právě pokouší koupit od ruského překupníka Adriana Vase kufříkovou jadernou bombu. Podaří se jim domluvit obchod, který se má uskutečnit za deset dnů. Na ulici však odcházejícího agenta napadnou neznámí útočníci a smrtelně ho postřelí. Oakes je přesvědčen, že za útokem stojí skupina teroristů, která má o zbraň také zájem, a že si její členové nejsou jisti, zda Kevina zabili. Dozví se také, že Kevin měl bratra dvojče. Za sto tisíc dolarů je ochoten ho zastoupit. Agenti ho podrobí intenzivnímu výcviku, jehož součástí je nejen proměna v elegantního světáka. I když Oakes zpočátku příliš v úspěch akce nevěří, muž ho překvapí svou přizpůsobivostí. Když se ubytuje v bratrově newyorském bytě a stane se terčem útoku neznámého vraha, raději zmizí. Oakes ho však najde, řekne mu pravdu a přesvědčí ho, aby pokračoval. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Název filmu nesmí mást. To je pouze originální český překlad akční jízdy, která se sice točila u nás, ale název za to nemůžu. Česká spojka je jeden z mála těch dobrých a i v Americe úspěšných filmů, které se u nás za malý peníz natočili, aby z toho pak v Americe něco káplo. Akční jízda je to teda pořádná a sledovat jak se Chris Rock učí česky je vcelku příjemné plus. Sice se ve filmu objeví občasné nereálie naší země, na druhou stranu nám ji tvůrci zobrazují v pěkně ztrávené formě, u které i Amíci dokážou pochopit, že nežijeme v chýších a nejíme rukama. Ne, přiznávám se, to už je moc:) Ale na to jak je to akční film a jak výrazný díky hercům v hlavní roli, jsem nakonec rád, že právě Praha se objevila zde a ne jinde. --- CIA, co je to za zkratku, seru na agenty? ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Ano, byl tu Martin Dejdar s falešným břichem v Pánské jízdě. Byl tu i Zdeněk Srstka v roli zavilého žalářníka z Bathory. Ale znuděný penzionista Anthony Hopkins v kůži sprintujícího agenta je fakt směšný skoro úplně stejně. V podprůměné buddy-rutině, s níž se Schumacher spokojuje čím dál tím častěji, si ho dává i Chris Rock. ()

Reklama

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Nemastný, neslaný – krystalicky čistě průměrný film. Ani od hereckého kalibru jakým Anthony Hopkins je nic nečekejte, jeho nevýraznost je až zarážející. Kdo mě ale zklamal nejvíce jsou samotní scénáristé. Nedokázali ze sebe vymáčknout ani jednu „cool“ hlášku nebo originální vtípek či nápad. Samotnému Joelu nic vytýkat nemohu, díky jeho tempu a vytrvalosti film jako celek drží řádně pohromadě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V tomto filme je všetko tak na pol plynu. Režisér, herci, scenárista, zápletka, akcia, Vašut, Praha. Vlastne posledné dva atribúty nám dávajú asi jediný dôvod, prečo film vôbec vidieť. Rock je klasický otravný, Hopkins v rozhovore k filmu spomínal niečo v zmysle, že herectvo je len platená práca, či niečo podobné. Tu to dokazuje. Absolútne zbytočná práca, ktorej výsledok napriek tomu nenudí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kde si?“ – „Na rohu ulíc ´Bozaj ma´ a ´Nesnaž sa ma nájsť´.“ Nie je to akčný film, sitkom, ani buddy movie. Má od každého niečo a nie je to naplno nič z toho. Taký divný hybrid. Dá sa to pozerať, ale musíme zabudnúť na fakt, že produkoval Bruckheimer (SKALA) a režíroval Schumacher (VOĽNÝ PÁD). Peter Stormare v x-tej verzii afektovaného ruského mafiána, tentokrát mu to ale celkom vyšlo (zábavný pohľad je i na "podávača kabátov" Mareka Vašuta). No a samozrejme bizarné české reálie a striedavo unavený, striedavo znechutený a striedavo unudený Anthony Hopkins (na strane druhej, agenti CIA sú možno práve takýto). Neviem koho to napadlo, každopádne tohto pána skombinoval s Chrisom Rockom, čo je fakt drastická kombinácia. Rock mi pripadá ako sympaťák, nie je to zázrak, ale je fajn. Každopádne, diváci nemali záujem, film s rozpočtom 70 miliónov na celom svete zarobil... 65. Nečudo, je to celé nejaké divné, napr. výcviková časť, v ktorej sa má hlavný hrdina stať svojím dvojčaťom, je úplne blbá, nechápete, ako sa z neho po čomsi takom mohol z pouličného grázlika stať degustačný playboy a vtipné scény (učenie sa po česky hláškou "mám vaginálnu infekciu", to ako vážne?) nie je vtipné. Niektoré hlášky ale potešili ("Boli sme takí chudobní, že sme lízali známky."). ()

Galerie (71)

Zajímavosti (19)

  • Jake Hayes (Chris Rock) nosí hodinky značky Hamilton Khaki Chronograph. (dyfur)
  • Rýže v Jakeovým uchu během svatební scény mizí a opět se znovu objevuje. (Musak)

Související novinky

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (více)

Reklama

Reklama