Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černoch Kevin Pope je špičkovým agentem CIA. Se šéfem Oakesem se právě pokouší koupit od ruského překupníka Adriana Vase kufříkovou jadernou bombu. Podaří se jim domluvit obchod, který se má uskutečnit za deset dnů. Na ulici však odcházejícího agenta napadnou neznámí útočníci a smrtelně ho postřelí. Oakes je přesvědčen, že za útokem stojí skupina teroristů, která má o zbraň také zájem, a že si její členové nejsou jisti, zda Kevina zabili. Dozví se také, že Kevin měl bratra dvojče. Za sto tisíc dolarů je ochoten ho zastoupit. Agenti ho podrobí intenzivnímu výcviku, jehož součástí je nejen proměna v elegantního světáka. I když Oakes zpočátku příliš v úspěch akce nevěří, muž ho překvapí svou přizpůsobivostí. Když se ubytuje v bratrově newyorském bytě a stane se terčem útoku neznámého vraha, raději zmizí. Oakes ho však najde, řekne mu pravdu a přesvědčí ho, aby pokračoval. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Nemastný, neslaný – krystalicky čistě průměrný film. Ani od hereckého kalibru jakým Anthony Hopkins je nic nečekejte, jeho nevýraznost je až zarážející. Kdo mě ale zklamal nejvíce jsou samotní scénáristé. Nedokázali ze sebe vymáčknout ani jednu „cool“ hlášku nebo originální vtípek či nápad. Samotnému Joelu nic vytýkat nemohu, díky jeho tempu a vytrvalosti film jako celek drží řádně pohromadě. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Po recenzích, které "Českou spojku" povětšinou nemilosrdně strhaly, jsem se na ni dlouho nechtěl podívat...Zpětně musím říct, že je docela nechápu. Jasně, není to žádné veledílo, ale příjemná zábava určitě! Hopkinsův výkon samozřejmě byl hluboko pod jeho možnosti, ale proč by se proboha snažil o nějaké herecké umění - pro tenhle film by se to ani nehodilo. Naopak, jeho projev mi přišel sympatický a řekl bych, že se při natáčení docela bavil. Chris Rock dle mého dost válel, většina jeho hlášek vyzněla výborně. Vypilovat scénář, rozvést trochu hlavní postavy, někde ubrat a bylo by to úplně super. I takhle jsem ale spokojený! ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

(Pod)průměrná akční podívaná, která je zajímavá hlavně tím, kde se odehrává, a Karlem Gottem. Mám pocit, že Anthonyho Hopkinse natáčení vůbec nebavilo - a nedivím se tomu. Pokud tvůrci chtěli, aby vzniklo něco jako Nepřítel státu, tak bohužel. Přesto se několik světlejších okamžiků najde, ne každá akční scéna je špatná a pár dobrých vtípků pobaví. ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Přeji dobrý den. Tomuto filmu by klidně stačily tři hvězdy ... kdyby v něm nehrál Anthony, který by byl charismatický snad i v roli mořské panny, a kdybych nebyl takový patriot, který se čepýří pokaždé, když se někde mluví třeba jen o robotovi. Každý záběr na Starou Prahu, místa, která jsem ve filmu poznával, srandovní Marek Vašut a drsný Petr Jákl "ve staré plynárně u Kladna, asi dvacet kilometrů od Prahy" tvoří silnou argumentaci pro čtvrtou hvězdičku.. ;-) Mějte se filmově, Woo. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Docela vtipné, moc hezky využitá a zobrazená Praha a další české lokality, které nepůsobí trapně jako ve většině jiných filmů (až na Pražský hrad, který tu má představovat hotel). Dost přehnaná je mezinárodní mafie vedená Draganem Adjaničem, někteří herci špatně obsazení a toporní, hlavně Vašut s Jáklem, Hopkins taky není moc přirozený (do schodů se může vyškrábat jedině díky střihu). Celkově film není absolutně ničím zajímavý nebo výjimečný. Zajímavá může být Rockova čeština v původním znění. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (19)

  • Když Hayes a Oakes při scéně, kdy ujíždějí, narazí s autem do stromu, je vidět, že celá pravá strana je dost zničená. V dalších scénách je auto více méně nepoškozené (Musak)
  • Když Jake vyhraje šachy nad protivníkem, který pak hodí peníze na stůl, je vidět, že pozice figurek je jiná, než v záběru o několik vteřin později, ačkoliv na šachovnici nikdo nesáhnul. (Musak)
  • Jake Hayes (Chris Rock) nosí hodinky značky Hamilton Khaki Chronograph. (dyfur)

Související novinky

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (více)

Reklama

Reklama