Reklama

Reklama

V západním Manhattanu na 53. ulici stojí snad poslední uzavřená telefonní budka v New Yorku. Právě z ní den co den ve stejnou dobu telefonuje arogantní mediální manažer Stuart Shepard začínající herečce Pam. Poslední den před tím, než mají budku zbourat, se však stanou dvě zdánlivě nevinné věci, které samolibému muži převrátí život vzhůru nohama. Nejprve na dvířka telefonní budky zaklepe doručovatel s pizzou, kterou si Stu neobjednal, a vzápětí zazvoní telefon. Shephard udělá tu chybu, že automaticky zvedne sluchátko a tím zpečetí svůj osud. Kdosi neznámý, který však o něm ví překvapivě mnoho, mu začne vyhrožovat. Přesvědčí Sheparda, že pokud nebude poslouchat jeho příkazy, odstřelí ho snajpr, jenž ho má na mušce a hraje si s ním jako kočka s myší. Komorní thriller režíroval Joel Schumacher, v hlavní roli exceluje Colin Farrell. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 235)

castor 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že jsem byl přikovaný k sedačce, nicméně tohle tepe nápady a tvůrčí jistotou. Jeden hlas, jedna telefonní budka a jeden nažehlený frajírek. Mediální konzultant Colin Farrell zvedne drnčící sluchátko pouliční budky a na problém je zaděláno. Na druhém konci se ozve hlas, od kterého záhy pochopí, že nejde o legraci. Pokud zavěsí – zemře. Brzy zjistíme, že Colin má jen pečlivě budovanou image, ale jinak je to lhář a podvodníček, v blízkosti budky navíc záhy zemře člověk, ovšem Colin z ní nemůže ven, ani přivolané policii vysvětlit, oč tu kráčí. Na místo dorazí média, jeho manželka i milenka a náš hošan dál ztrácí nervy. Joel Schumacher byl třída. Sice nás obdaroval i prezenty, o které jsme úplně nestáli, ovšem jeho Volný pád nebo 8 MM jsou nezapomenutelné fláky. Telefonní budka a její ďábelské tempo se k nim sympaticky přibližuje. Herci rozhodně jen rutinně nevydělávají na údržbu svých nemovitostí, i sebemenší štěk je fajn, samozřejmě všechno tlačí nahoru charismatický floutek Farrell. A je fajn, že tenhle kousek nepotřeboval žádný zúčtovací dovětek. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu bych uvítal remake. Vyústění zápletky se mi zdá značně slabé a záporák se objeví příliš krátce. Může se přeci skrytý objevovat i průběžně, ne? Taky chybí pořádná honička, když už to všechno praskne, vč. pořádného 'attacku' policejního komanda. Pokud jde o výkon herce Colina Ferrella, tak ten ač se sice snažil, v určitých záběrech do toho mohl rozhodně dát emočně ještě víc. Nějaký 'vzrůšo' v podobě psycho-afektu s mlácením telefonního sluchátka, by neuškodilo. Závěrem musím také podotknout, že v originále padá příliš jedno (143krát) ohrané sprosté slovo. Takže summa summarum, tenhle film je tak akorát dobrý, pouze na jedno shlédnutí a to já vysoko nikdy nehodnotím. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Colina Farrella a Kiefera Sutherlanda. Oba dva si ukradli celou tu krátkou stopáž zcela pro sebe, dokázali ji naprosto fantasticky odehrát a dotáhnout na vynikající finále. Kiefer je pro mě příkladem charismatického projevu, který se dá vyjádřit nejen herectvím, ale byť jen pouhým hlasovým projevem. Herecké excelence obohacuje skvělá kamera a hudba. Doporučuji vidět v originálním znění s titulkami. Jeden z těch filmů, u kterých by se za dabing měly dávat speciální filmové tresty. "Now doesn't that just torque your jaws? I love that. You know like in the movies just as the good guy is about to kill the bad guy, he cocks his gun. Now why didn't he have it cocked? Because that sound is scary. It's cool, isn't it?" ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Larry Cohen .. Strhující minimalistický thriller. Joel Schumacher je režisér s velice kontrastním výsledkem. Telefonní budka je jeho kvalitativní špička! Jak on to dělá, že některé filmy tak podělá? Colin Farrel je borec, tomu říkám výkon. Co víc dodat? Nenechte si TO ujít.. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Najlepší Farrellov film.Oneman show a film,ktorý vám musí urobiť radosť.Farrell prakticky nezlezie z obrazovky a neopustí telefónnu búdku,no napriek tomu napätie môžme krájať.Vystrašený Farrell na jednom konci linky a neznáma hrozba na druhom.Svižná 80 min. stopáž,skvelá réžia,zvuk aj hudba,jednoducho film bez slabého miesta.Hovorí sa,že kvalita filmov Joela Schumachera je primo úmerná jeho rozpočtu.Má na konte naozaj excelentný Voľný pád(najlepší film M.Douglasa) a rovnako výbornú drámu 8MM s N.Cageom.Na druhej strane hovadiny za milióny dolárov ako Batman navždy,Batman a Robin alebo Fantóm opery.Nuž Joel,nič v zlom,ale prajem ti čo najmenší rozpočet pre tvoje filmy a pevne dúfam,že tú úpornú snahu pretavíš do ďalšieho nezabudnuteľného filmu. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Události ve filmu se odehrávají v reálném čase. (novoten)
  • Film byl natočen za 12 dní, z toho 10 dnů se točilo v budce. (don corleone)
  • Film měl původně vstoupit do amerických kin 15. prosince 2002, ale po útocích odstřelovače v Marylandu, Virginii a Washingtonu byla premiéra zpožděna. (don corleone)

Související novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Reklama

Reklama