Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith hraje s Genem Hackmanem ve strhujícím a napínavém thrilleru, kde se neustálá akce snoubí s nejvyspělejší technologií. Robert Clayton Dean je úspěšný washingtonský právník, u něhož - bez jeho vědomí – skončí video, které spojuje vysokého úředníka všemocné National Security Agency s politickou vraždou. Smrtonosná skupina dokonale vycvičených agentů NSA proti němu vede neúprosné tažení za použití té nejmodernější techniky, jehož cílem je Deana zdiskreditovat a získat zpět usvědčující důkazy. Členkou impozantního hvězdného obsazení je i Regina Kingová. Připravte se na ještě větší příval akce, zatímco Dean zoufale závodí s časem, aby získal zpět svůj kdysi normální život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (617)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Tony Scott v te nejlepsi forme, jakou kdy mel... Od zacatku az do konce vam tenhle skvost neda vydechnout a s maximalnim drajvem se zene od jednoho zvratu k druhemu, vse natoceno perfektne dokonale (bruckheimerovsky) a dokonce zde ani neni ta videoklipova scottovska zaliba.. will smith sice haze stale ty stejne xichty (az tady sem si uvedomil, ze mi to zacina vadit :-)) ale jinak hraje klasicky bravurne. Mnohem vic se mi ale libil Gene Hackman, toho stareho vyslouzilce zahral opravdu duveryhodne.. Scott si mne k sobe znovu pritahl, ja mit strasne rad thrillery... A taky pritom trochu mrazi, kdyz si uvedomim, ze to sledovani muze byt docela klidne pravda.. Nekdy zacina byt technika opravdovym prokletim... O tom, jak lehce muzou svalit na nevinneho vinu ani nemluve.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivcem hi-tech thrillerů, ale pokud budu hodnotit z objektivního hlediska, tak "Nepřítel státu" trpí nedostatkem akce a napětí, ani herci se mně příliš nelíbili, ale vše zachraňuje režie Tonnyho Scota, která se pokouší eliminovat nedostatky ve scénáři a naservíruje divákovi několik skvělých momentů. Bez ní by to byl jen tuctový thriller zaobalený do atraktivního hávu, po kterém by pes neštěkl. 50% ()

Reklama

johnys 

všechny recenze uživatele

Akční hi-tech trailler s prvky dramatu poamericku tak, jak si tento žánr představuji. Výborný tým herců, film má učebnicový spád a zajímavý scénář. Zručná režie Tonyho Scotta je zde jasně patrná. Nadčasový snímek, který nestárne, myšlenky v něm vyřčené jsou i dnes více než aktuální. Obavy některých uživatelů zde - kde že je sledovací technika nyní - přátelé, lepší je nevědět! :-) Pro Willa Smitha zlomový film, kdy se od zábavných “pop-cornových hitovek” dostal k hlubším tématům, mohl si již jako hvězda první velikosti pečlivěji vybírat a scénáře mu nabízené nebyly ošahané... ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má vše potřebné pro spokojenost a obdiv diváka. Maximální napětí, strhující akce, dokonalé herecké obsazení a k tomu jejich bravurní výkon. Zápletka špičková. Rozuzlení beroucí výdech i nádech. 100% úspěšnost. V dalším bodě to stojí zato se nad tím zamyslet. Film je zároveň i poučný. Na čem dříve tvůrci vytěžili peníze, tak na tom se dnes staví skutečně moc globálního kapitalistického režimu. Začíná to uměle vytvořenými útoky na společnost a její následné prevence v podobě monitorování osob kvůli naší bezpečností. Občané tak vkládají svou svobodu do rukou falešných hráčů a politických lhářů. Člověk se pak stává loutkou na divadelní scéně. O svou svobodu tím vlastně přicházíme. Neboť věříme těm lžím o bezpečnosti naší. Přitom se jedná spíše o bezpečnost a o pevnou moc těch nahoře. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct. Kdykoliv vidím nějaký Scottův (Tonyho:) film, aniž bych to věděl, už od úvodních titulků mi je to jasné. 'Cool' klipovitý střih se střídá se záběry z družic, schopných zaměřit a zaostřit i na nápis na tričku. Ale to je prostě Tony. :P BTW: Nepřipadalo vám Déjà vu jako nějaké déjà vu? BTW: Nepřipadalo vám Déjà vu jako nějaké déjà vu? ()

Galerie (30)

Zajímavosti (21)

  • Film hned několikrát odkazuje na snímek Rozhovor (1974), ve kterém si Gene Hackman (Brill) zahrál velice podobnou roli – některé zdroje dokonce označují Nepřítele státu za nepřímé pokračování. (Sony1994)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama