Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gangsterská romance režiséra Tonyho Scotta o zamilované dvojici Clarencovi a Alabamě vznikla podle scénáře Quentina Tarantina. Když nesmělý Clarence pozná v kině blonďatou krásku, kterou očividně zajímá, je z toho víc než zmatený. Romance nezačíná zase tak romanticky, jak by se zdálo. Alabama je totiž tak trochu "call girl" a plní jistý úkol. Když se ale naplno zamiluje do upřímného a bezelstného mladíka, její láska nezná hranic. I Clarence je ochoten pro svou vyvolenou udělat cokoliv. Když ji jde vykoupit k jejímu pasákovi, odnese si od něj nečekané věno. V zápětí však má zamilovaný pár v patách celé drogové podsvětí, které se neštítí ničeho, aby získalo zpátky své miliony v podobě bílého prášku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (533)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vynikající Tarantinův scénář, výborná Scottova režie a hlavně spousta výborných hereckých výkonů.Christian Slater zde zahrál nejlepší roli svojí kariéry a společně s Patricií Arquette zahrál romantickou dvojici,které prostě nejde neodolat. I ti herci v menších rolí jsou dobří. Oldman nám zde na malém prostoru ukazuje to, co od něj budeme mít později nejradši, Hopper s Walkenem si své role taky vychutnávají a sem tam se zde ukáže i Brad Pitt. Prostě dost dobrej film, který nabízí nejedno lákadlo. Do 5* mi stejně ale malilinko schází. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Niet o čom, pre mňa jedna z najlepších komédíí. Film plný absurdného čiernočierneho humoru a skvelých hlášok (Vyzerám ako blondýna s veľkými kozami ? Nie ? Tak prečo ma chceš o****ť ?). Skvelý herecký team stvárnil tie pravé typické tarantinovské charaktery. Úplne paf som bol z Patricie Arquette, keby som stretol niekoho ako jej Alabama tak sa snáď aj ožením. Christian Slater dostal končne po Mene Ruže poriadnu rolu, vynikajúci je otcovský Hopper, ľadový Walken aj brutálny Gandolfiny. A najväčší pohoďák a úleťak ? Večne zhúlený spolubývajúci Pitt (taký predobraz k 12 opiciam a Snatch -u). Veĺmi chytľavý je ústredný hudobný motív. Film o tom, čo s kokaínom, ktorý si omylom "požičiate" od pasáka svojej lásky, s ktorou ste sa zoznámili, keď vám ju šéf objednal na narodeniny z eskortu ........ ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Scénář Quentina Tarantina je zkrátka ve filmu náležitě znát. Také se jedná o film z doby, kdy se ještě Tony Scott zajímal více o děj filmu a neexpetimentoval se střihem a kamerou. Obsazení rolí je více než slušné. Bohužel se spousta těchto hereckých es objeví v jedné nebo ve dvou scénách. Ty ale stojí určitě za to. No sami uznejte. Gary Oldman nosí na hlavě dredy, Christopher Walken je Sicilián, Brad Pitt vyhulenec, kterému je vše jedno... A tak by se dalo pokračovat prakticky donekonečna. Rozhodně velmi slušný nadprůměr. PS: Scénu při které si jde Slater vyrovnat účty s Oldmanem jsem si musel pustit ještě dvakrát. Je to velká paráda s natřískanou hudbou. 85% ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Behom dvoch hodin sa staneme svedkami "cesty za americkym snom" podareneho parika v podani Slater/Arquette.Ako uz byva zvykom u tarantinovskych filmoch nasilim sa nesetri (najviac ma dostala scena krehka Arquette vs. zabijak Gandolfini ;) Brad Pitt ma zase raz prekvapil v ulohe zhuleneho pohodaka. O hereckom vykone Gary Oldmana by som mohol pisat ody. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém není vůbec poznat, že ho točil vizuální šílenec dneška Tony Scott. Až na závěrečnou přestřelku bych to do něj vážně neřekl. Za to scénář od Tarantina čumí z každýho rohu a je úplně super. Filmové narážky, skvělé dialogy a navíc obsazení hromady hvězd (zhulený Pitt je nejlepší). K tomu výborná ústřední dvojice a jednoduchá hlavní melodie. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (64)

  • James Gandolfini sa počas natáčania takmer vôbec nesprchoval a nemenil spodné prádlo. Celý čas trávil v špinavom moteli bez telefónu. Chcel sa tak viac dostať do svojej role. (Real Tom Hardy)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles a Detroite. (Real Tom Hardy)
  • Tarantino prodal svůj scénář filmaři Samuelu Hadidovi za přímou platbu 13 000$. Byla to nejmenší možná částka, kterou Tarantinovi mohl vyplatit a zároveň nejvyšší honorář, který do té doby dostal. (beran-ek)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Lucas vs Elvis

Lucas vs Elvis

12.08.2008

Není to ani týden, co George Lucas začal mluvit o pátém dobrodružství Indiana Jonese, a už teď si chystá náhradní program, kdyby mu to nevyšlo. Slavného archeologa ale úplně opustit nehodlá. Shia… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Reklama

Reklama