Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gangsterská romance režiséra Tonyho Scotta o zamilované dvojici Clarencovi a Alabamě vznikla podle scénáře Quentina Tarantina. Když nesmělý Clarence pozná v kině blonďatou krásku, kterou očividně zajímá, je z toho víc než zmatený. Romance nezačíná zase tak romanticky, jak by se zdálo. Alabama je totiž tak trochu "call girl" a plní jistý úkol. Když se ale naplno zamiluje do upřímného a bezelstného mladíka, její láska nezná hranic. I Clarence je ochoten pro svou vyvolenou udělat cokoliv. Když ji jde vykoupit k jejímu pasákovi, odnese si od něj nečekané věno. V zápětí však má zamilovaný pár v patách celé drogové podsvětí, které se neštítí ničeho, aby získalo zpátky své miliony v podobě bílého prášku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (532)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Christian Slater, Patricia Arquette, Dennis Hopper, Val Kilmer, Gary Oldman, Brad Pitt, Christopher Walken, Samuel L. Jackson, Michael Rapaport, James Gandolfini, Jack Black... Když zjistíte, kdo všechno v tom filmu hrál, musí vám být jasné, že tady jde o speciální záležitost. Takové projekty se nemusí vždy povést. Ale tahle "love story á la Tarantino" se povedla na 100%. Jeden z těch filmů, od kterých jsem nečekal nic moc, a dostal všechno. Nejlepší film Tonyho Scotta, jaký jsem dosud viděl. S trochou nadhledu bych jej označil za vydařený a vtipný mix Zběsilosti v srdci (D. Lynch), Útěku (S. Peckinpah) a Pulp Fiction (Q. Tarantino). Ale True Romance mám ještě raději, než všechny tyhle filmy. A že jsou to nějaké klasiky. Doporučuju všem, kdo v kolonce "Hrají" najdou nějakého svého oblíbence. [A Patricia Arquette je tu krásnější, než kdy předtím i potom.] ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Bylo to jako ve snu. A ten sen byl opravdovej. A změnil naše životy na vždy..... Jako první mě napadá – ty vole, TADY ZNÁM KAŽDÝHO! A pak, že takovejhle film s jasnejma pravidlama, chlapíkem z videopůjčovny, spoustou drsnejch keců, koksu, lehkejch holek, ujetejch chlápků, okořeněnej drsným humorem a zhuleným Pittem, prostě nikdo jinej napsat nedokáže. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci zjistit, jestli policajty zajímá mrtvej pasák. 2.) Chci vidět G.Oldmana v jeho další nádherné roli padoucha. 3.) Zavzpomínat na mládí. 4.) Jsem fanda Q.Tarantina a jeho dialogů. 5.) Nevěřím, že P.Arguette může bejt nejdrsnější holkou co znám.// Takovej ten film, kdy si až do konce nejste jistí, jestli je to myšleno vážně. Vlastně ani potom! Ale hlavně: FILMOVEJ FANDA PŘEŽIJE VŠECHNO! (je fajn potkávat lidi se stejnejma zájmama!) PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle je první film, ve kterém se prakticky nevyskytuje žádná kladná postava a možná to byl klíč k tomu, jak natočit něco, na co se jen tak nezapomene. Scénář napsal Tarantino a režie se chopil agresivní Tony Scott, který režíruje na doraz a diváka zahltí takovou snůškou vulgarit a dekadence, že se to jen tak nevidí. Nepřehlédnutelný pasák Gary Oldman, co je nekompromisně ve vlastním klubu střelen do rozkroku, je jenom pouhý začátek šíleně ujetého filmu, ve kterém září Christian Slater, Patricia Arquette hraje call girl, Brad Pitt zhuleného chlápka na gauči, co se nehne od televize, Christopher Walken chladného a elegantního mafiána, který od 65 roku nikoho nezabil, Saul Rubinek maniakálního režiséra, nebo třeba James Gandolfini úchylného psychopata. Tenhle mix brutálního černého humoru, brutálně vyvedené akce v klipovém pojetí a šíleně sprostých dialogů autora scénáře Quentina Tarantina, funguje na jedničku. 100% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Quentinův zvrácený smysl pro humor a mladá léta Tonyho Scotta? Těžko se téhle jízdě odolává i přes její stárnoucí vizáž. Je to asi podruhé co vidím Christiana Slatera hrát zajímavě a dokonce mě nenudí (poprvé to byla Woo-ova Operace zlomený šíp). Patricia Arquette není podle mě zrovna modelka ani krasavice, takže radší bych vynechal její call girl(holku na zavolanou :D). Dennis Hoppera je ve filmu stejně jako Gary Oldman "velmi dlouho dobu", takže jejich cameo potěší. Musím přiznat, že Gary ze své role dostal všechno co mohl jeho pasák je naprosto skvělý!Takový Brad Pitt také stojí za zmínku. Jeho hulič ležící spící na gauči je opravdu rolička pro jeho obdivovatelky jako stvořená. Film opravdu velmi hodně těží ze scénáře a obsazení, které je velmi kvalitní a rychle se mění(no jo kulky jsou rychlí potvory). Tony Scott na svá nejlepší léta v této době ještě čekal a jeho styl je v půlce cesty k dnešní slasti vizuální krásy. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní jízda s Tarantinovými dialogy (prakticky i hluchý pozná, kdo scénář napsal, aniž by se musel podívat do titulků) a režií Tonyho Scotta v době, kdy neměl tak rád filtry. True Romance je poctivý biják a svým způsobem i kult. Nebudu zde psát dlouho, tohle je jeden z těch filmů, ke kterým už bylo vše sepsáno a mnohem lépe, snad jen, že tohle je pro mě nejlepší Tarantinův scénář a dost možná i nejlepší Scottův film. 100 %. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (64)

  • Tarantino bol z výsledkom práce Tonyho Scotta spokojný. Po zhliadnutí filmu taktiež uviedol, že sa mu nakoniec Scottov záver páči viac, než jeho samotný, hoci tiež uviedol, že keby film režíroval, ponechá tam svoj. (Real Tom Hardy)
  • Plakát k filmu, na nějž Tony Scott napsal: "Quentine, tohle je nejlepší scénář a nejlepší film, co jsem kdy dělal. Chci něco dalšího." vlastní Quentin Tarantino. (SallyZen)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Lucas vs Elvis

Lucas vs Elvis

12.08.2008

Není to ani týden, co George Lucas začal mluvit o pátém dobrodružství Indiana Jonese, a už teď si chystá náhradní program, kdyby mu to nevyšlo. Slavného archeologa ale úplně opustit nehodlá. Shia… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Reklama

Reklama