Reklama

Reklama

Koncem 40. let minulého století byli Martha Beck a Raymond Fernandez známí jako „Vrazi osamělých srdcí“. Jejich vražedný plán byl jednoduchý – podvedli a pak zavraždili opuštěné válečné vdovy, které odpověděly na jejich inzerát. Sami se také seznámili na inzerát a Martha se měla stát první Raymondovou obětí, ale byla to láska na první pohled. Tím, co je spojovalo, byl perverzní sex, záliba v pletichářství a láska k penězům. Když byli zatčeni, přiznali se ke 12 vraždám, ačkoli skutečný počet se spíš blíží 20. Při soudním líčení Martha s Rayem cukrovali, drželi za ruce a zdálo se, jako by se nemohl nabažit jeden druhého…. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

vitac. 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který ve mně žádnou hlubší stopu nezanechal. Jestli měla rodinná dějová linie za úkol připravit si diváka na nějakou tu kapku slzí při pěkném záběru člunu plovoucího po řece před koncem snímku, tak se to v mém případě nepovedlo - a to řvu u lecčeho:) Hlavní linie na tom byla o něco lépe, vraždy jsem jako samozřejmost nebral a k lehkému pohnutí u mě docházelo - asi nejpovedenější byly události na samotě v polích, POZOR, NÁSLEDUJE SPOILER kde byli nakonec Martha a Raymond dopadeni KONEC SPOILERU. Moji oblíbenci Salma a Travoš hráli pěkně... a ačkoliv auto řídím tak jednou za rok, šílenou Marthu bych svezl;) Takže slabší tři - 2,6. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Mám rád, když na mě koukáš při práci." Delikátně herecky obsazená ale dějem průměrná kriminálka. Hezká dobová retro atmosféra a pár krvavých scén. Leto je věrohodný slizák, Hayek zase cynická vražedkyně. Travolta jako detektiv neskutečně šlape vodu. Citové vazby působí dost uměle. Snímek na jedno podívání. 6/10 ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Relativně různorodá kriminálka, která sice možná nezaujme jednoduchým a přehledným dějem, ale rozhodně nadchne kontrastem, který divákovi nabízí. Chvíli vidíme téměř až retro kriminálku plnou drsných poldů "klaďasů" a hned o minutu později vidíme duševně silně chorý pár, vraždící mnohdy slušně brutálním způsobem ženy a malé děti. Lonely Hearts určitě nejsou špatný film. Slušných herců je zde hned několik. Bohužel ale snímek zkrátka nechytne za srdce. Postava Travolty je vyloženě umělá. Jeho citové problémy jsou ve filmu zbytečně zvýrazněné a nevěrohodné. Citová vazba se synem je rovněž špatně vykreslena a nad vraždícím duem taky visí pár otazníků. Není to vyloženě špatný projekt, ale absenci v kinech docela i chápu. Pořád to má blíže k televiznímu počinu. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Všetko je tu akési priemerné a ťažkopádne, rozbieha sa to ako preťažený výťah a aj sprievodný voice over, odkazujúci sa na Chandlerovu /resp. Marlowovu/ duchaplnosť, siaha svojmu vzoru sotva do pása. Priemernosť až šedivosť poznačila aj herecké výkony: Travolta akoby bol seknutý v krížoch, Letova nadsádzka pôsobí kŕčovito a tak iba Salma Hayek valcuje divákove emócie, tentoraz nielen odhaleným poprsím a sukňou obtiahnutou na tých najdôležitejších partiách. Pôvodne som chcel ísť pod tri hviezdičky, ale posledných cca dvadsať minút ma predsa len tak akosi povzbudilo k štedrejšiemu hodnoteniu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zápletka a příběh samotný sami o sobě zrovna nic moc, nic objevného originálního nebo něco, co tu už stokrát nebylo. Tuhle stránku hodně zachraňuje herecke obsazení prakticky všech hlavních a několika vedlejších postav. Tohle je hlavní tahák filmu. Dost mě ale zklamal poměrně rychlý a jednoduchý závěr, čekal jsem nějaké záživnější vyvrcholení. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Příběh film je založen na skutečných událostech z roku 1940, které se udály dvojici detektivů z oddělení vražd, kteří pronásledovali Marthu Beck a Raymonda Fernandeze, vraždící pár známý jako "Vrazi Osamělých Srdcí". (Terva)
  • Natáčelo se také na historických místech Jacksonville na Floridě. (Terva)
  • Skutočná Martha Beck mala v čase svojej smrti veľmi odlišnú postavu ako herečka Salma Hayek. Tesne pred popravou vážila takmer 100 kilogramov a kvôli úzkej vzdialenosti medzi lakťovými opierkami na elektrickom kresle sa tam takmer nevošla. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama