Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

honajz 

všechny recenze uživatele

Dávno před Skládačkou a mnoha a mnoha filmovými díly Saw tu byly Noční můry z Jilmové ulice. První díly by se daly označit za hororovou teenagerovskou vyvražďovačku, jakých tehdy bylo povícero (třeba Pátek třináctého), jenže Wes Craven vše posunul do oblasti snu, resp. nočních můr. Což byl geniální tah, jenž nejen zajistil Nočním můrám originalitu, ale ve snu se dalo hezky vyhrát s triky, prostředím, atmosférou, barvami, a že nápady tvůrci nešetřili. Jestliže první díly byly spíše strašidelně atmosférické, další dva díly byly akčněji laděné a mladí studenti dokonce získali určité schopnosti a síly, aby mohli adekvátně s Freddym ve snu bojovat. Zvláště čtvrtý díl je v tomto ohledu dobře natočen, také jej režíroval Renny Harlin a naštěstí do hlavní role Alice neobsadil Geenu Davis jako v Ostrovu hrdlořezů. Zajímavostí je, že v prvním filmu se mihne mladičký Johnny Depp, ve třetím Laurence Fishburne. Nebo že ústřední hrdinka z prvního dílu se vrací ve třetím jako doktorka psychologie. Svět nočních můr Freddieho Kruegera vedl ke své vlastní subkultuře. Kromě filmů vznikly i dva televizní seriály, mimofilmových a mimotelevizních aktivit je mnohem víc. A to vše jen proto, že Wes Craven využil do té doby známé klišé, avšak dokázal vymyslet originální způsob pojetí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Z hlediska dialogů a plynulosti děje mnohem lepší a ne tak škrobené. Bohužel však dějově a scénáristicky téměř tragické. První polovina ještě ujde. Hlavní hrdina podává překvapivě slušný herecký výkon a jeho noční můry jsou působivé. Poté se ale scénárista dopouští neuvěřitelných kiksů, které mají za následek naprosto nelogické vložky, či dokonce celé sekvence. Na závěr tak už máme jen samoúčelná krvavé jatka, která ještě ke všemu nejsou ani trochu působivě natočena. Těžký paskvil, který těží tak maximálně z dobrého jména svého předchůdce a z neodolatelně slizkého hlavního záporáka. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ojojoj tohle byl panečku průser. Za tohle by pan režisér zasloužil dopadnout jako ten trenér v tomhle filmu. A Mark Patton, jak rychle svoji kariéru nastartoval, tak rychle ji ukončil a kdo viděl tento film, tak se nemůže ani divit. Příběh byl příšerně přetažený za vlasy. Fred Krueger prostě patří pouze do snů a tahat ho do reality a nevíc takhle debilním způsobem byl prostě krok vedle. A můj zážitek z filmu, aby byl alespoň nějaký musel zachraňovat velmi sympatický a perfektně sladěný Freddy Krueger. Co si budem povídat, ten kluk se v módě vyzná. Perfektní červeno - černý svetr dokonale sladěný s černým kloboukem. K tomu navíc štylová rukavice, no to je paráda. Ten předstoupit před módní policii....Bylo by o blbost méně. Tady to bude za velmi slabé * *, a to jen a pouze za Freddyho. Zbytek stojí za to, co každý den (někdo i častěji) opouští naše tělo a končí v místech, kam patří tenhle film. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Malo by sa to skôr volať: Nočná mora v Elm Street 2: Buzna Freddy. Fakt to vyzerá jak mix slasheru a gay soft porna. Nahradiť ústrednú hrdinku nejakým mladíkom. Ok, no dobre. Ale fakt tam nemusel byť neustále polonahý a spotený, nemusel tancovať na popíkovú hudbu pri ktorej krútil zadkom, nemuseli tam byť nonstop polonahí chlapi, alebo scéna v ktorej sado masochisticky Freddy najprv s uterákom vyplieska nahého chlapa po zadku a potom ho zabije. Nič proti buznám, ale gay porno pozerať fakt nemusím. No a ako horor to funguje tiež mizerne. Ľakačky a atmosféra - nula bodov. Na jednej strane je pekné, že sa snažili posunúť Freddyho príbeh tým, že chce získať hmotné telo a využíva na vraždy nonstop spoteného mladíka, ale na druhej strane bol fakt blbý nápad, že sa zvysoka vysrali na koncept toho, že Freddy zabíja v snoch. Toto už nebola Nočná mora v Elm Street, ale úplne iný film. Freddy tu je tiež taký vážny a vôbec si vraždy neužíva. A ani zmienky o hlavnej hrdinke z jednotky to už nezachránili. Jednu hviezdičku dávam za technickú stránku a pár cool oldschool praktických trikov. Ale to je fakt málo a tento diel skoro zabil dobre rozbehnutú sériu. Komerčne síce uspel, ale dejovo dostal sériu do slepej uličky. Našťastie to trojka znovu poriadne nakopla. Dvojku už viac vidieť nechcem. 1/10. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) Tato druhá NOČNÍ MŮRA Z ELM STREET je určitě o dost slabší jak výborná jednička, kterou asi jen tak žádný další díl nepřekoná. Ale až tak pohoršen jsem nebyl, určitě z toho mohla být mnohem větší blbost. Co se týče režie a technické stránky, tak už je to viditelně slabší, ale znám i hůře provedené horory z 80.let. U mě ale v tomto případě byly 2 problémy. Zaprvé: Jednak mi moc nesedl hlavní hrdina, který mě chvílemi dost otravoval, ale zas musím uznat, že svoji roli sehrál tak nějak optimálně. Ostatní postavy mě též moc neuchvátili, ale ani neurazili. Zadruhé: Občas se tu objevila taková spíš komická až nevhodná scéna typu, kdy Freddy vylézal z těla hlavního hrdiny atd. Takže to je asi tak k záporům. Jinak byl příběh odlišný a rozhodně zajímavý. To, že Freddy chtěl, aby za něj hlavní herec zabíjel, byl dobrý nápad. Pár krvavých scén tu bylo a především mě přímo nadchla scéna na zahradě, kdy se konala párty oné mládeže. Tam mě pobavila Fredyho hláška: „Starej se radši o sebe, sráči!“ načež toho onoho kluka probodl. Takže tempo to má dost velké, jen těch pár hmatatelných záporů, které jsem uvedl, to trochu kazilo. Hudba byla docela v pohodě. Freddy jako takový byl určitě dobrý, ale v původním filmu mě bavil víc. Nicméně, ať můj komentář vypadá jakkoliv, vyšla mi z toho koukatelná, pohodová jednohubka asi jen na to 1, možná 2 shlédnutí. Brak to není, ale pecce prvnímu originálu se to nemůže rovnat ani náhodou. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Tvůrce speciálních efektů Rick Lazzarini vytvořil loutku démonického papouška pro scénu, kde papoušek bláznivě poletuje a poté vybouchne. Jeho loutka však nebyla použita, protože produkce potřebovala skutečně vypadajícího ptáka. (HellFire)
  • Severoamerické tržby byly 30 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama