Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) Tato druhá NOČNÍ MŮRA Z ELM STREET je určitě o dost slabší jak výborná jednička, kterou asi jen tak žádný další díl nepřekoná. Ale až tak pohoršen jsem nebyl, určitě z toho mohla být mnohem větší blbost. Co se týče režie a technické stránky, tak už je to viditelně slabší, ale znám i hůře provedené horory z 80.let. U mě ale v tomto případě byly 2 problémy. Zaprvé: Jednak mi moc nesedl hlavní hrdina, který mě chvílemi dost otravoval, ale zas musím uznat, že svoji roli sehrál tak nějak optimálně. Ostatní postavy mě též moc neuchvátili, ale ani neurazili. Zadruhé: Občas se tu objevila taková spíš komická až nevhodná scéna typu, kdy Freddy vylézal z těla hlavního hrdiny atd. Takže to je asi tak k záporům. Jinak byl příběh odlišný a rozhodně zajímavý. To, že Freddy chtěl, aby za něj hlavní herec zabíjel, byl dobrý nápad. Pár krvavých scén tu bylo a především mě přímo nadchla scéna na zahradě, kdy se konala párty oné mládeže. Tam mě pobavila Fredyho hláška: „Starej se radši o sebe, sráči!“ načež toho onoho kluka probodl. Takže tempo to má dost velké, jen těch pár hmatatelných záporů, které jsem uvedl, to trochu kazilo. Hudba byla docela v pohodě. Freddy jako takový byl určitě dobrý, ale v původním filmu mě bavil víc. Nicméně, ať můj komentář vypadá jakkoliv, vyšla mi z toho koukatelná, pohodová jednohubka asi jen na to 1, možná 2 shlédnutí. Brak to není, ale pecce prvnímu originálu se to nemůže rovnat ani náhodou. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta rejžovi a všem ostatním. Navrhuji podtitul: Aneb jak si režisér a scénáristi dali voraz a nechali to všechno na Freddym. Freddy tedy bere tento nedobrovolný úkol do svých nabroušených nožů a se skleslým výrazem se odpotácí jej splnit. Přemýšlí o svých pekelných pocitech a dochází k závěru, že mu ani tak nevadí, že to všechno bude stát na něm. Vadí a mrzí ho nesnaživost, neprofesionalita a lenivý přístup tvůrců. Ke své postavě totiž také potřebuje i kvalitně zpracovaný příběh a scénář:) Ještě však netuší, že všechny následující díly budou stát hlavně na kultu jeho postavy, který se jeho příchodem na plátna zrodil. Myslím, že štáb by si skutečně tak trochu zasloužil jeho pomstu. Kromě jistého množství vydařených scén mě pak potěšil už jen Robert Rusler, jehož ďábelský výraz mě prvně upoutal ve filmové adaptaci Kingovy povídky Někdy se vracejí. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Chcem ti pomôcť." - "Pomôž sám sebe, sráč." Príšerné. Odporúčam podať žalobu za hanobenie značky. K fantastickej jednotke sa hlási len snový prológ s autobusom (a Englundovým civilným cameom), inak je celá dvojka úplne mimo kotol. Ako-tak to z posledných síl biedne zachraňuje aspoň hŕstka nechutností (dosť masívna scéna na záhradnej slávnosti, kedy akoby si tvorcovia uvedomili nízky bodycount a tak sa ho snažili behom jedinej scény rýchlo dohnať) a sem-tam sa mihnúci Freddy (ktorý je tu ale prekvapivo málo, ak vezmeme do úvahy, aké dobré ohlasy mal v jednotke, takže logika by velila, že v pokračovaní ho bude dvakrát tak viac). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dávno před Skládačkou a mnoha a mnoha filmovými díly Saw tu byly Noční můry z Jilmové ulice. První díly by se daly označit za hororovou teenagerovskou vyvražďovačku, jakých tehdy bylo povícero (třeba Pátek třináctého), jenže Wes Craven vše posunul do oblasti snu, resp. nočních můr. Což byl geniální tah, jenž nejen zajistil Nočním můrám originalitu, ale ve snu se dalo hezky vyhrát s triky, prostředím, atmosférou, barvami, a že nápady tvůrci nešetřili. Jestliže první díly byly spíše strašidelně atmosférické, další dva díly byly akčněji laděné a mladí studenti dokonce získali určité schopnosti a síly, aby mohli adekvátně s Freddym ve snu bojovat. Zvláště čtvrtý díl je v tomto ohledu dobře natočen, také jej režíroval Renny Harlin a naštěstí do hlavní role Alice neobsadil Geenu Davis jako v Ostrovu hrdlořezů. Zajímavostí je, že v prvním filmu se mihne mladičký Johnny Depp, ve třetím Laurence Fishburne. Nebo že ústřední hrdinka z prvního dílu se vrací ve třetím jako doktorka psychologie. Svět nočních můr Freddieho Kruegera vedl ke své vlastní subkultuře. Kromě filmů vznikly i dva televizní seriály, mimofilmových a mimotelevizních aktivit je mnohem víc. A to vše jen proto, že Wes Craven využil do té doby známé klišé, avšak dokázal vymyslet originální způsob pojetí. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Co tohle jako sakra bylo? Z Freddyho je poltergeist, má debilní hlášky, vlastně všichni maj debilní hlášky, hlavní rádoby hrdina profesionální neherec........takových možností tenhle námět má a ani crawen ani sholder jej parřičně nevyužili.Ted jdu na trojku,tak uvidíme, co s tim proved Chuck Russel, který má mimch. prsty ve výborným béčku let 80. Sliz. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Scéna, kdy Jesse (Mark Patton) a Ron (Robert Rusler) dělají za trest na školním hřišti kliky, je ve filmu použita dvakrát. (Fenk)

Reklama

Reklama