Reklama

Reklama

Dva mezci pro slečnu Sáru

  • Česko Dva mezci pro sestru Sáru (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když osamělý jezdec Hogan zachrání ze spárů tří násilníků mladou jeptišku, ještě netuší, do čeho se to právě namočil. Sestra Sára je na útěku před francouzskými kavaleristy a míří za mexickými stoupenci prezidenta Juareze. Také nesmlouvavý a tvrdohlavý Hogan má spadeno na francouzské okupanty, ale úplně z jiného důvodu. Plánuje se totiž zmocnit tučné odměny v podobě francouzského pokladu. Sestra Sára mu může poskytnout cenné informace týkající se obrany pevnosti, a proto se tato nesourodá dvojice vydává na společnou pouť nehostinnou mexickou pustinou. Během cesty se nejen sblíží, ale začíná to mezi nimi také pořádně jiskřit. Sestra Sára se totiž nechová úplně jako spořádaná jeptiška a svému průvodci nachystá řadu překvapení. Dobrodružný western amerického režiséra Dona Siegela vyniká zejména živelnou konverzací mezi ústřední dvojicí v podání Clinta Eastwooda a Shirley MacLainové. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

SjamK 

všechny recenze uživatele

"The party's over." Plátno si zarezervovali dva hlavní protagonisté téměř výhradně jen pro sebe a akce je tu kromě závěrečné přestřelky až na druhém místě. Nečekejte žádnou krvavou tvrdou školu. Ale i tak jde dělat western. Clint Eastwood a Shirley MacLaine, jsou jen dva, ale film je jich plný. Hlavně Eastwoodovy věčné (tak typické) ksichty, znechucené úšklebky a otrlé průpovídky nemají konkurenci ("I don't know if this arrow is near my heart, I don't think so. Some women have said my heart isn't exactly in the right place."). Ačkoli by se někomu mohli Dva mezci zdát rozvleklí a bez děje, u mě jednoznačně zabodovala celková hláškovitost a (nijak násilný) humorný nadhled. Jo a opět výborná Morriconeho hudba, přes kterou jsem se vlastně k tomuto filmu dostala. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tenhle poměrně podprůměrný žánrový spletenec povyšuje alespoň do průměru výtečná (jak jinak) Morriconeho hudba, poměrně (na tehdejší dobu) brutální závěrečná bitka a zajímavé jiskření mezi Clintem a jeBtiškou. Nakonec ty dvě hoďky uběhli rychle, ale vsadím se, že za týden už si to nebudu pamatovat. PS - nevím, ale v některých částech mi Morriconeho hudba přípomínala Barbara Conana. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Osvědčená spolupráce dua Siegel Eastwood na počátku 70 let zkrátka fungovala. Jak později uvidíme, nebylo zrovna moc kvalitních režisérů, kromě Clinta samotného :) kteří by dokázali natočit kvalitní Ístvůdovku. Moc nerozumím tomu proč se tohle jmenuje Dva mezci ... úplně by stačilo to celé nazvat Sestra Sára. Opět se nám podobně jako v Coogarově triku dostavuje známá bolest a tou je znatelně slabší druhá polovina snímku. Perfektně funguje počáteční dobrodružství našich dvou hrdinů, ale jakmile se ke slovu začne hlásit jakási mexická revoluce, jde to celé o úroveň níže. Western tohle moc není. Clint má své oblíbené oblečení ale hlavně zde vyhrává Ennio Morricone se skvělou melodií. 65% ()

reich 

všechny recenze uživatele

Dva mezci pro sestru Sáru je westernovka, která je nabitá akčními scény, od zneškodnění hada až po házení dinamitu Hoganem (Clint Eastwood) v pevnosti vedené francouzským generálem. Samotný příběh dokonale funguje, načež je nutné říct, že Eastwood si hlavní roli přisvojil a doslova překonal až nevýraznou Shirley MacLaine v roli sestry Sáry, která je odhodlaná poskytnou nutnou pomoct mexickým povstalcům.  Ovšem právě ona film dost snižuje, celkové napětí nebo nějaké jiskření mezi hlavními herci zde moc nefunguje... Ovšem celý film je doprovázený vynikající hudbou Ennio Morricone, která dokonale podtrhuje celý film. 85%  ()

Rýža 

všechny recenze uživatele

Western, ve kterém vás to westernové vlastně vůbec netankuje. Co na tom, že zápletka je prosťounká a spíše nudná, co na tom, že tohle jste už viděli x-krát a v mnohem lepším podání. Když totiž na plac naběhne Clint se Shirley, jde jakákoli pseudo-filmově-umělecká soudnost stranou. Ten film by mohl být ještě pětkrát blbější, ale místo v mé topce by si stejně udržel, protože to vysoké napětí mezi hlavními protagonisty je opravdu životu nebezpečné. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (reich)

Reklama

Reklama