Reklama

Reklama

VOD (1)

Shadyside, rok 1978. Škola končí a letní aktivity v táboře „Nightwing“ právě začínají.  Jenže v okolí se potuluje místní psychopat, který je posedlý touhou zabíjet. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Piatok sa s piatkom znova zišiel, čo znamená len jediné – na stole máme naservírovaný druhý diel letnej Netflix trilógie Fear Street. Staré postavy sú späť, hoci len na minútku, režisérka Leigh Janiak nezaháľa a presúva nás v čase do roku 1978 na letný tábor, čo je peknou reminiscenciou na slashery doby minulej. V šľapajach prvého filmu ide nie len soundtrack, ale aj pocta filmom daného žánru s menším obnosom odkazov na ne, zároveň ale s minimom na popkultúru. Zachytenie atmosféry obdobia mi prišlo fádne, resp. nevyzeralo, že hrá prím, takisto aj hra so svetlami. K postavám som si cestu nenašiel, úsmev na mojej tvári bol len v úvode a závere. Sekali sa deti, červená tekutina striekala a hlavy lietali, čo poteší krvichtivých, no a nedohonenci si aj tentoraz poplačú nad absenciou väčšej expozície poprsia. Prepojenie príbehov je relatívne fajn, no celkové nadšenie už nezdieľam a na tretí film sa už neteším. --- ♪♫ / ♪♫ / ♪♫ ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Začátek se způsobem vyprávění ještě více přiblížil Stranger Things a to nemyslím jen protože obsadili herečku z této show do hlavní role. Nicméně dílo oproti prvnímu dílu nepřišlo s ničím novým a v podstatě to bylo úplně to samé, jen méně zajímavé. Za nadupanější část považuji atmosfericky mnohem lépe provedenou první polovinu, jelikož v té druhé mne už neustálé běhání v absolutní tmě a vraždy mimo záběr nijak neoslovovali. Navíc těžce budovaná atmosféra byla pryč a nezachránili to ani nesmrtelní vrahouni s jejichž nasazení jsem byl desetkrát spokojenější v prvním díle. Konec byl vcelku uspokojivý, ale upřímně nechápu co chtějí ještě vymýšlet ve trojce. Napadá mě snad jen něco ve stylu, že za to čarodejnice vlastně vůbec nemohla a otevřený konec, ale to se ještě nechám překvapit. Každopádně jednička i dvojka májí mnoho společného a nesou se zhruba ve stejném bodovém rozpětí. PS: Myslím si, že by filmy slavily větší úspěchy, pokud by vycházely s tradičním odstupem třeba jednoho roku. 72% ()

Reklama

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Uff tak toto teda nie, Ešte ukecanejšie a naťahovanejšie ako jednotka, postavy dva krát tak nudné a nezaujímavé, kým sa niečo udialo prešlo skoro 50 minút... Dopozeral som iba kvôli jednotke a kill countu. Začínam mať pocit, že namiesto troch filmov mali nakrútiť radšej 8-10 dielny seriál. Ten by väčšinu nedostatkov seriálovosťou schoval... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Fear Street Part 2: 1978" je podľa mňa lepším filmom, než sme tu mali naposledy. Je pravdou, že som si prvý diel užil, no s výnimkou jednej vraždy a jedného pokusu zlikvidovať všetkých zabijakov si z toho asi až tak veľa neodnesiem. Tento film trošku má "Friday The 13thfeeling a musím povedať, že mi zapasoval lepšie. Plus musím uznať, že finálny zvrat bol spracovaný dobre. Absolútne som nečakal, že to všetko prinesie ešte jednu zaujímavú otočku. Čo ale na filme najviac oceňujem je fakt, že sa dočkáme aspoň nejakých odpovedí a prípadne aspoň náznakov toho, čo sa vlastne mohlo odohrať. Lebo začínam mať tak pocit, že tie osoby, ktoré sa stanú vrahmi nie sú tak úplne náhodné a je tam niečo, čo majú spoločné. Možno je to len môj pocit a finále mi to vyvráti, no minimálne je super, že som dokázal nad niečím trošku aj premýšľať počas klasického slasheru. Film je síce počas svojho rozjazdu neskutočne pomalý a trvá mu dosť dlho kým sa konečne začnú veci diať, no potom je to skutočne poriadny masaker a jazda až do konca. Takže máme tu jednu tretinu, ktorá je biedna a 2 slušne krvavé tretiny, ktoré ma držali. Takže vo výsledku poviem, že ma film bavil. Uvidíme čo prinesie finále. Hodnotenie: B+ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zručně natočený horor v brutálním rozměru spíchnutý ženskou rukou, který nenápadně inovuje zaběhaná schémata slasher sérií. Rok 1978 nebyl zrovna pozitivní rok pro táborníky v táboře Nightwing. Jistý Tommy Slater si totiž přehnaně oblíbil sekeru. A toho proklatého léta už nenaštípal dřevo a rozštípal nejméně desítku mladých těl. A za jeho brutálním řaděním stojí čarodějnice ze Shadyside. Divák si sice na porci porcovaných těl, kdy se až z 80% kamera vyžívá v krvavých detailech, musí nějakou tu minutu počkat, ovšem i legenda kolem místní čarodějnice nebyla rozhodně nezajímavá. A kdyby se divák přece jen vlivem průtahů mírně nudil, může se zabavit odhadováním, zda má Sadie Sink, která stojí v popředí, ryšavé zbarvení i na intimních partiích. Tato prostřední část si dává záležet, aby byla co nejzajímavější až do závěrečných titulek. Závěr patří odhalení identity ženy, které patří úvodní pasáž, co je zasazena do roku 1994, kde se odehrávalo první dějství. Režijně exceluje Leigh Janiak. Ta se podílela na námětu i scénáři, skvělou práci odvedla především s hereckým ansámblem, ze kterého dostala i herecké výkony. Její zásluhou se tedy nejedná jen o pouhou plochou partu táborníků odsouzenou k likvidaci, nýbrž je cítit úsilí o jejich charakterizaci, která jednotlivé táborníky odlišuje, což je vítaný a ne vždy až tak častý aspekt, který v pohodě funguje i v oblasti subžánru, jakým je slasher, který je prvotně zaměřen na brutální scény. A následné gore není v ničem ošizeno. K dobrému diváckému komfortu nahrává kvalitně ošetřené technické zázemí, co umí dát v podstatě televizní produkci Netflixu požadovaný filmový rozměr. Iluze letního nicnedělání, kdy je tábor zalitý sluncem jen v nemnoha denních scénách, je koordinovaně rozmetána vpádem posedlého mladíka, přičemž se stále na pozadí jeho běsnění pátrá po původu urputné kletby, kterou uvrhla výkonná čarodějnice ze středověku, jejímuž zrodu je věnováno závěrečné třetí dějství. Druhé dějství má mimořádně chytlavý průběh, nenechá ani na chvíli na pokoji nervovou soustavu diváka i jeho zvědavost, s čím (brutálním) se přijde v nadcházející scéně. Kvalitativních hororových aspektů je tentokrát přítomno více než dost. 10/10 ()

Zajímavosti (6)

  • Když odejde Alice (Ryan Simpkins) se svým přítelem z ošetřovny, tak si oba vezmou prášek. Její přítel si ho ale dává do pusy dvakrát. (Duoscop)
  • Christine Berman (Gillian Jacobs) je pravděpodobně velkou fanynkou Davida Bowieho. V mládí používala přezdívku Ziggy (odkaz na Bowieho pseudonym Ziggy Stardust) a v roce 1994 vlastní psa jménem Major Tom (odkaz na píseň „Space Oddity“). (Andrejek)

Reklama

Reklama