Reklama

Reklama

Natočeno podle neuvěřitelně skutečného příběhu, film osvětluje i ta nejtemnější místa. Po záchraně mladého chlapce před nelítostnými obchodníky s dětmi se federální agent dozví, že chlapcova sestra je stále v zajetí, a rozhodne se vydat na nebezpečnou misi, aby ji zachránil. Když se mu krátí čas, dává v práci výpověď a vydává se hluboko do kolumbijské džungle, nasazuje svůj život, aby ji osvobodil od osudu horšího než smrt. (bianci)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (95)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce jedno velké klišé jak kdyby to napsala AI... nicméně je to prý podle pravdy, takže co s tím? Koukat se na to ale jakž takž dá, téma zajímavé a příběh fascinující. Co ale ta kontroverze? Byl celý ten rozruch jen next-level marketingem? Nebo to woketardům vážně tak moc nesedlo? Proč vést social wars zrovna o tento snímek? Svět se zbláznil. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Je důležitý úhel pohledu, samozřejmě  sledovači hororů a  krví a efekty nasáklých  podvodů zapomínají na realitu, pakliže se skutečně něco takové děje a ono se v nemalé míře děje, tak je asi podstatné, že je to hnus samo o sobě bez jakéhokoliv přibarvování efekty a ukazování fyzického násilí na odiv všem zvrhlíkům. Já osobně jsem velmi přivítala, že jsem nemusela žádné podrobné zvrhlosti sledovat. Tvrdost lidských srdcí se ale neuvěřitelně odkrývá, v komentářích, ve kterých si dotyčný zvrhlík nepřišel na své. Ty počty unesených jsou alarmující a film evidentně nese poselství, jehož účelem jistě není, aby rajcoval  a uspokojoval  pedofily zajímavýma ,,nenudnýma" scénama, ale probudit veřejnost a normální lidi, aby si uvědomili, kdo si nechrání své děti,nemá budoucnost... ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak predovšetkým nechápem tú kontroverziu. Úmyselne som si o filme nič nezisťoval, poznám akurát jeho povesť, ale čakal som minimálne quanonovú konšpiráciu o prepojení Epsteina na Demokratickú stranu. Lenže v tom filme nič také nie je. Celá kontroverzia tkvie v jeho propagácii (nutno podotknúť, že veľmi debilnej). A keď dáme preč idológie, čo nám zostane? Technické zúfalstvo. Kamera, v snahe o čo najväčšiu intimitu, sníma takmer samé detaily, čím paradoxne len upozorňuje na lacnú výpravu. Prvoplánovosť, keď aj neberem v úvahu ústrednú myšlienku (Caviezelov policajt v zameraní sa na konkrétnu obeť mohol mať dôvod, akurát ho film neukáže), je tam za prvých 45 minút 7 dojímacích a slzopudných scén, z ktorých myslím dve zahŕňajú Boha. A hlavne je to strašne naivné. V úvode chce hlavný hrdina zobrať z väzby pedofila, čo mu jeho nadriadený povolí po prvej prosbe, pri druhej mu dovolí ísť do Cartageny, pretože sa rozplače. Prvý, koho tam stretne mu okamžite zoženie kontakt na človeka, ktorého hľadá (Kolumbia je tak malá); neskôr sa vydávajú za milionárov či zdravotníkov (tiež úplne nelogicky). Pri oslavovaní s priekupníkmi detí na opustenom ostrove tancujú v kruhu jak v reklame na Študentskú pečať.  Dobrí vyzerajú ako dobrí, zlí vyzerajú ako zlí. Celé je to infantilné. Za zmienku stojí fungujúca hudba, či už pôvodná alebo pesničky (s výnimkou Sound of Freedom scén). Finále ako tak.  Caviezel dostane zlatú malinu. Objektívne 35%. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film se dá dívat ze dvou různých pohledů. Vzhledem ke střídmému rozpočtu a relativně neznámým hercům je to solidní thriller se skvělou režií a velice slušnými postavami. Na druhou stranu existují filmy - a není jich málo, které tohle brodění v tom nejodpornějším co dokáže lidská rasa nabídnout naservírovaly mnohem působivěší a se silnějším emocionálním dopadem. Takže ano, mohlo to být drtivější, a taky kratší, ale o moc lépe natočené asi ne. Z některých scén mi i tak bylo vysloveně na zvracení. Z kritiky která se bůhvíproč snaží tenhle film odsoudit jako nebezpečnou propagandu pochopitelně taky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film, který pracuje s velice ožehavým a citlivým tématem, ale který úplně nefunguje sám o sobě. Sound of Freedom vzbudil nemalé rozpaky, ale pod obří kontroverzí se skrývá průměrný film, který v první třetině tlačí na city, ale rozbrečet dokáže maximálně ženy v domácnosti případně ty diváky, pro které je filmovým vrcholem drama z Hallmarku. Jako thriller film nepřináší dostatečné napětí a jako životopisný film je zase šíleně zkratkovitý a zjednodušený. Co vše pozvedává z ubuleného TV snímku je kamera, která se sice na sílu snaží o wallpaperové momenty, ale je skutečně tím jediným, co připomene film, který si zaslouží promítání v kině. I přes veškerou kritiku se nejedná o vyloženě špatný film, ale jeho důležitost je pouze v tématu a ne ve zpracování. 50% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Tvůrci filmu prostřednictvím oficiálního Twitterového účtu filmu pozvali lidi na film do kina s cílem prodat 2 miliony vstupenek symbolicky za 2 miliony dětských obětí obchodu s lidmi, ke kterému dochází dle statistik ročně. Na tweet reagoval Elon Musk s doporučením odvysílat film zdarma na Twitteru, jehož je vlastníkem, s dovětkem, že si nebude nárokovat žádný zisk. Distributor druhý den odpověděl: „Bezvadný nápad. Proberme to!“ Musk už v minulosti proklamoval, že si Twitter koupil s hlavním cílem odstranit dětskou pornografii z platformy. (Cooller)
  • Film vychází ze skutečného příběhu Tima Ballarda (Jim Caviezel), který v roce 2013 založil neziskovou organizaci Operation Undeground Railroad bojující proti obchodu s lidmi. Na rozdíl od filmu se ve skutečnosti sám nikdy nevydal do džungle, primárním cílem nebylo zachránit holčičku, ani kvůli tomu nezabil člověka. Mezi 123 zachráněnými osobami ve více samostatných operacích bylo 69 dospělých, nešlo tedy pouze o děti. (raininface)
  • James Caviezel (Tim) uvedl, že když mu Eduardo Verastegui ukázal poprvé scénář, hned mu zároveň oznámil, že nikdo, komu roli nabídl, předtím nechtěl být s timto filmem nikterak spojovaný. James si tímto možným otřesem kariéry prošel už při účasti na kontroverzním projektu Umučení Krista (2004) s Melem Gibsonem, kde se na filmu podilel dle svých slov pro Boha, ve kterého sám hluboce věří, a proto pro něj není těžké vyslyšet žádné jeho volání. (Cooller)

Reklama

Reklama