Reklama

Reklama

Otec Jeff (Joel McHale) přijede s dcerou Becky (Lulu Wilson) a přítelkyní (Amanda Brugel) na víkend k jezeru. Jenomže výlet se změní v boj o život, když k nim domů vtrhnou vězni na útěku, vedeni nemilosrdným Dominickem (Kevin James). (Dalfor)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (100)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Nejspíše půjdu proti proudu, ale mě tohle šíleně sedlo. Parádní Home Invasion s prvky Sám doma, kde 14-letá holka likviduje uprchlé vězně, jenž přišli na návštěvu do letního domu u jezera. V první řadě bych pochválil Kevina Jamese, jenž si zde střihl roli zápornou a vážnou. Přiznám se, že jsem místy čekal na Kevina až někde zakopne nebo spadne z útesu jako v komediích od Sandlera, ale nakonec jsem mu uvěřil a doufám, že ho takhle uvidíme častěji. Víc si mě ale získala ''malá'' Lulu, která je odchována převážně duchařinami, ale tady dokazuje, že jí prostě sluší každý žánr a dokáže zahrát jak holčičku posednutou duchem tak i nekompromisní nezletilou verzi Ramba. Její techniky jsou krvavé a v rámci příběhu dávají i smysl. Je zde pár věcí, které by asi v reálu neprošly, jako, když hodím 20kg holkou o zem a já mám 200 kg, tak z toho nebude mít jen trošku modřiny, ale tady jsem to nějak přetrpěl a do očí mě to vyloženě nebilo. Jsem zvědav na druhý díl, kde uvidíme např. Stifmaistera. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Hlavnej 13 ročnej hrdinke, ktorá prišla v detstve o matku, násilne pred očami zabijú otca a ona keďže už nemá čo stratiť sa rozhodne zato partičke väzňov pomstiť a bojovať do posledného dychu. Keď budete ochotní veriť tomu, že by podobné 13 ročné dievča bolo fyzicky,rozumovo a aj psychicky niečoho podobného schopné, tak by vám film, ako mne, mohol sadnúť. Lulu Wilson znova potvrdila, že horory jej aj vo veľmi mladom veku naozaj idú a najmä vďaka nej a pekne brutálnym,krvavým,nekonvenčným vraždám (ceruzka,oko,záver) stojí film za pozretie. Kevin James, naopak, potvrdil moje obavy spred začiatku filmu- do podobnej role záporáka sa proste nehodí, herecky v nej neoslnil a omnoho zaujímavejšou a výraznejšou postavou spomedzi trestancov je tá, ktorú si strihol Robert Maillet. Vo výsledku je teda Becky jednoduchá, nenáročná hororová jednohubka bez väčších ambícií, ktorú som si však ja osobne celkom užil...60% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ohó, tak to mi sedlo jako tužky do zátylku. Každý správný zběsilý vrah potřebuje masku, byť by šlo jen o dětskou čepici. Jednoduché a prosté, přesto působivé. Film, který se nedrží zkrátka a masakruje na první dobrou. Mám hodně rád Kevina Jamese a potěšilo mě vidět ho v pro něj poněkud nezvyklé roli. Lulu Wilson je parádní, do své role skvěle sedla a její obličej byl pro ni prakticky předurčen. Klidně bych si dal dvojku, kde si to Becky rozdá s Bratrstvem. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Covid v roce 2020 zamával chozením do kina a tak horory, co v USA měly v kinech relativní úspěch se u nás nejen do kin nedostaly, ale skoro nikdo je neviděl. Jedním z nich je Becky. Malý, přímočarý a relativně originální horor. Začíná to jako home invasion, kde 4 vězni vstoupí do života jedné rodiny hledajíc jakýsi klíč. Rodina je ovšem silné slovo - je tu táta s naštvanou puberťačkou a jeho nová žena se synkem. A když zločinci tátu zabijí z puberťačky se stává psychopatka a z home invasion slasher naruby. Celkem mě to bavilo, Becky má spád, hrdinka je správně pošahaná, zločinci odporní a režisér nešetřil pěkným gore (očičko!). Jediná výtka je že zločinci vydrží strašně moc a konec utopený ve tmě. SPOILER a ke konci jsem čekal, že nová psycho Becky zabije i macechu a nevlastního bratra, škoda no :) KONEC SPOILERu. Slušné 3*. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Postava Becky je strašná. A nejhorší je, že nevím, jestli je to víc postavou (jak je napsaná) nebo náctkou co jí představuje. Díval jsem se na její výlevy 15 minut a už jsem si přál aby jí někdo šlápl do úsměvu. Do toho ty otravné flashbacky (ano víme, máma jí umřela) a trapně diverzní casting... proč trapně? Kdyby to byl scenáristický záměr, tak to nacistické hovado (skvělý casting mimochodem) co vykládá o čistotě rasy psů, by se skutečností, že před sebou nemá dva bělochy pracoval. Z letargie odpadu, vytáhla film až scéna “pravítko” (až cca 50 minuta z 85 minut děje). ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Toto je první záporná role Kevina Jamese, zatím v žádném filmu nikdy nehrál padoucha. (ČSFD)
  • Simon Pegg měl hrát roli záporáka, dokud od toho neodstoupil v květnu 2019 kvůli konfliktům s natáčecím rozvrhem. O měsíc později byl oznámen Kevin James jako jeho náhrada. Byla to jeho první role záporáka v celé jeho kariéře. (Dalfor)

Reklama

Reklama