Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Major Maisner, svérázný policista a v současné době šéf Interpolu pro "střední Evropu a přilehlé asijské oblasti", nejprve brilantním způsobem dostane v Bangkoku asijské mafiány do blázince a poté se vrací do vlasti, aby se opět ujal svého místa ve Svitavách i v Praze, kde je pobočka Interpolu maskována jako psychiatrická léčebna. Před náměstkem ministra vnitra a kapitánem Hrubcem se však musí nejprve prokázat vytetovaným drakem. Ve skutečnosti totiž nejde o majora Meisnera, ale o jeho dokonalého dvojníka. Pravý major sedí ve vězení v Bangkoku, což zařídil právě náměstek s Hrubcem, kteří se ho chtěli nadobro zbavit. Jenže to neznají nezničitelného českého poldu. Tomu se samozřejmě podaří uprchnout a v přestrojení za asijského zemědělce dorazí do vlasti. Ani on, ani jeho dvojník, nemají o tom druhém nejmenší ponětí, což vede k celé řadě omylů, záměn a nedorozumění. Náměstek s Hrubcem se sice pokusí dvojníka přinutit, aby skutečného Meisnera zabil, ten to však nedokáže. Místo toho zřídí na policejní stanici tajný nevěstinec, kam se mu podaří naverbovat nejen věčně neukojenou psychiatričku Kudlákovou, ale také starostovu ženu. Bláznivé situace a překvapivá odhalení se kupí takovým tempem, že občas ztrácí přehled i sám Meisner. Přesto však dokáže dotáhnout celou záležitost s dvojníkem do absolutně nečekaného a pochopitelně zdárného konce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (394)

kingik 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování české crazy komedie o policajtech je natolik "crazy" až mu to vlastně škodí. Major Maisner bude mít svého identického dvojníka z řad zločinců a tak dojde k řadě záměn, trapasů a omylů. Ladislav Potměšil do své role překvapivě neinvestoval tolik hereckého umění, jak bych čekal a dvojníky od sebe nijak výrazně neodlišil, zahrál je skoro stejně a tak ztížil orientaci v nich.Ve formě je však šílené duo Sypal & Moravec, které v psychiatrické léčebně spřádá svoje zákeřné plány. Nápad s dvojníky sice nebyl využit maximálně, ale jak se říká, konce dobrý, všechno dobré. Odklon od původního záměru parodovat americké policejní komedie po česku je tady nejpatrnější. Trojka už nechrlí gagy takovou kadencí,ale přesto je výrazný posun k vlastní invenci dost znatelný, i za cenu nepříliš atraktivních lokací Svitav, méně nápaditého scénáře a slabšího Potměšilova výkonu. Majora Maisnera bychom se prý možná mohli dočkat ještě počtvrté a pokud ano, jsem za vypilovanější scénář a brilantnější komické situace. Zatančit si s drakem však neodmítnu ani tentokrát. 60% ()

MarekT odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že v deseti letech mi první díl s též laciným humorem, kde není zapotřebí využívat mozkových buněk, přišel celkem dobrý. Toto pokračování mě přišlo trapné a příšerné už tehdy, a to už o něčem svědčí. Mimochodem, před asi dvěma roky jsem slyšel i informaci, že se chystalo natáčení čtvrtého dílu, kde Maisner bojuje s duchy. Zaplaťpánbůh, naštěstí z toho sešlo. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"On byl na zemi. A taky jedl mouchy. Asi jsem moc chlastal!" Zatímco první dva díly Poldy a Maisnera jsem viděl nespočetněkrát, tak tuhle trojku jsem mockrát neviděl. A teď po letech mohu říct, že i já tady vnímám obrovský sešup. Zatímco ve dvojce se vracel Major z Ameriky, tak v posledním díle se vrací z Asie. A dokonce má dvojníka. Taky se už příběh neodehrává na Policejní akademii. A ta tomu zatraceně moc chybí. Postavy z dvojky se vyměnily za úplně nové a už to není taková sranda. Ta Akademie tomu vážně chybí. Vlastně je příhodné, že tady je centrála Interpolu v blázinci. Je fakt, že Tančící drak už ztratil tu eleganci a humor, kterým mě bavil první dva díly. (40 %) ()

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Major Maisner (Ladislav Potměšil) se vydává opět na zahraniční misi, tentokráte na cestu po Asii. Toho využívají náměstek (Miroslav Moravec) a kapitán Hrubec (Jaroslav Sypal), a pomocí dvojníka a thajského vězení pro Maisnera se pokouší převzit vládu nad pobočkou Interpolu pro střední Evropu a přilehlé asijské státy. Jenže Maisner se jen tak nedá, navíc má stále přátele, na které se může spolehnout - Boženku a imbecilního Kuře i s jeho oblíbenou kozou... Uh uh, když jsem se nedávno u Troškova Kameňáku rozčiloval, jak někdo mohl něco takového natočit, tak jsem ještě netušil, že mne čeká třetí Polda. Tohle natáčet už by snad mělo být trestné - musím se Troškovi omluvit a smeknout, ani Kameňákova splácanina nemá na totální sračku v podání tohoto filmu. Ani netuším, jestli jsem se za celý film aspoň trochu pousmál, ale pochybuji o tom. Komedie, kde není ani jedna vtipná scéna, a naopak trapnými scénami film přetéká, si nic jiného než odpad! nezaslouží... ()

Nach odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z nejnudnějších her na filmové dvojníky. Čím bavil Byl jednou polda I. a trochu i II., tomu už poslední díl této trilogie za žádnou cenu nestačí. Děj je nudný, postavy nezajímavé i nudně zahrané. Jakoby herci sami věděli v jakém odpadu hrají a otravovalo je to. Já už v době premiéry byl též otráven. A čas tomu nijak neubral. Pokud chcete zabít 82 minut svého času nudou, Byl jednou jeden polda III. to jistě splní. 20% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na zámku v Lysé nad Labem, Svitavách, Nechanicích a Praze. (M.B)
  • Některé scény hrál skutečný dvojník Ladislava Potměšila. (A.MacGyver)

Reklama

Reklama