Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinové zanechali původních profesí číšníka a taxikáře a pronajali si prosperující diskotéku Brooklyn. Jejich poklidný život však naruší podvodník Kadlec, který nezapomněl, že to byli právě oni, kdo jej před dvěma lety dostali za mříže. Celou tu dobu myslel jen na pomstu. Dříve drobný podvodníček s pomocí svých kompliců, zetě Bureše a spoluvězně "Inženýra" se napojí na obchod s drogami a zahájí svou pomstu. Michal je zatčen pro znásilnění dívky, kterou v životě neviděl a Tomášovi nedá moc práce zjistit, že za vším je právě Kadlec. Dlouho také Tomáš netuší, že sympatická Ivana, která nastoupila do jejich podniku a do níž se zamiloval, pracuje také jako luxusní prostitutka a do podniku ji nasadil právě Kadlec. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Co může vzniknout, když se po revoluci sejdou v jednom filmu taková herecká esa, jako je Sagvan Tofi, Simona Krainová nebo Veŕonika Žilková? Hmmmm, ááááno - ODPAD. Brůůůůůůůůůůůklyn, Brůůůůůůůůklyn Poznámečka: koukal jsem na youtube na kousky z tohohle filmu a došel jsem k tomu, že jsem k tomuhle dílu byl zbytečně příkrý. Tak jsem přidal hvězdičku a teď je to fér. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nová doba si žádá nové (nebo alespoň nějak chytře inovované) příběhy ... nelze jen tak bez přidané hodnoty bezmyšlenkovitě opisovat ze starých - a doufat, že diváctvo velkého světa neznalé vám to zbaští i s navijákem. V závěrečných titulcích jsem si kromě jiného přečetla i poděkování Policii České republiky - a marně jsem přemýšlela, zdali bylo míněno jako poklona za to, že pro potřeby české kinematografie nechala milá policie ze svých příslušníků udělat ukázkové ňoumy. Budiž jí útěchou, že podsvětí nedopadlo o nic líp. 2* ... za Lukáše Vaculíka, Sagvana Tofiho a Simonu Krainovou, kteří dělali co mohli - v rámci toho, co jim scénář a režie dovolily. ()

Reklama

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Úplný opak skvělé jedničky. Když vynechám, že finty vůbec nemají nápad nebo logiku a jsou příliš přímočaré, tak díky porevolučnímu syndromu českých filmů jde o naprostý cringe fest. Porevolučním syndromem samozřejmě myslím to svobodné utržení ze řetězu, kdy chtějí tvůrci do filmu nacpat úplně všechno, co dřív nemohli, což působí hrozně uměle a nepřirozeně (v tomhle drží prvenství Nahota na prodej). Absolutním vrcholem trapnosti jsou pak Vašutovy výstupy u baru s příšerně českou angličtinou, či Tofiho rádobyvtipné hlášky. Jinak, nechápu, jak se mohl Tkadlec nachytat na Vašutova Američana - tak perfektní češtinou by žádný Amík mluvit nemohl. Jedna hvězda za ty hlášky, které jsou ve výsledku svou trapností vlastně strašně zábavné a některé z nich i s kamarády používáme. P.S: Když dá Vaculík Krainové kopačky, tak si ho Tofi dobírá:"To bylo řečí, prý - já bych se o tebe rval jak eskymáckej pes". Jenže tuhle trapnost řekl Vaculík Krainové ve chvíli, kdy byli spolu sami. ()

Alex24 

všechny recenze uživatele

Televize Hovna je sice shit, ale alespoň je jediná, která nám tyhle komo a postkomo klasiky ráda hází pod čumáky. Tady už Sagi vyměnil džísku za křiváka a zaplivanej hostinec za super ultra turbo cool piškotéku, která udává směr a styl Praze. A co se stalo? Protože jednička utekla třem hvězdám o již několikrát zmíněnou denim bundu Michala tedy Sagiho, tady už svému osudu neunikla. Film je to prostě trochu slabší, než první díl a to hlavně proto, že tvůrci v čele s panem režišérem "po revoluci už jen kraviny, ale pořád lepší, než Troška" pojali pokračování víc jako komedii, než jako pohled na dva kluky, který řešejí problém, jako v jedničce a jsou vlastně učebnicově v prdeli. Tady už se točí Amérika a nebo se o to protagonisté, a hlavně Vašut, zoufale snaží. Že jim to moc nejde, to klidně překousnu, ostatně to českým filmům nešlo nikdy, ale že to dělají tak okatě, to je trochu moc. Už jen Brooklyn, Camel, znovu Vašut, kterej se v tom až moc vyžívá a několik dalších věcí je prostě divný. No, přesto jsem tomu dal tři pěticípý a to hlavně proto, že ať je léto, nebo zima, ať se děje cokoliv, na tenhle film se prostě vždycky rád kouknu znova a nevadí mi to. Není to vůbec nic světobornýho a herecký výkony taky nejsou bůhvíco (že jo Krainová?), ale prostě je to stejně jako s jedničkou, viděl jsem to stokrát a klidně ještě stokrát můžu. Opět Sagi a Vaculda s blbečkem Kadleců skvěle vyjebou a navíc si zase namastí kapsu. Takže tři hvězdy si myslím na českej porevoluční film sednou, jako prdel na hrnec a dle mého soudu to ztráta času rozhodně není. PS:. Mikro dějová linie okolo Pogodový a Tofiho jsem stejně nepochopil proč tam vůbec byla. PPS:. A tradičně největší zandávka filmu je "Hele báby - CO ČUMÍTE?!" a "Pojď, zabijem se" "Až jindy, jo?" :-D :-D ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Viditelně slabší pokračování, ale rozhodně ne tak slabé, aby si zasloužilo zdejší bídné hodnocení a ode mě méně jak tři hvězdičky. Příběh již není tak odlehčující jako v jedničce, spíše spěje k vážnému příběhu s osudovou ženou. Tou je Simona Krainová, kterou vůbec nemusím, ale jako tmavovlasá kráska mě uchvátila. Lukáš Vaculík je maximální sympaťák a pohledný mladík. Rovněž mě potěšil Pavel Rímský se svým pronikavým hlasem. Skromně jsem očekávala nějakou hlubokou a romantickou scénu mezi Simčou a Lukášem, protože jim to spolu náramně slušelo, ale nakonec jsem se spokojila s málem. Ve druhé půli jsem se ke konci trochu ztratila v návaznosti postav a jejich údělu, ale jinak mi byl příběh z Brooklynu příjemným zážitkem. "Jsi fajn chalan, keď na ťeba niekto sáhne, tak ho zabijem." ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Filmová diskotéka Brooklyn existuje i ve skutečnosti, a to v Praze 5 na Stodůlkách. Jejími majiteli byli po určitou dobu dokonce Lukáš Vaculík a Sagvan Tofi. Exteriéry však byly natočeny jinde. (AntonioG33)
  • Jaroslav Soukup měl připravený scénář i pro třetí díl, smrt Karla Augusty však plány zhatila. Soukup si nedovedl představit film bez padoucha Kadlece. (korbitch22)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama