Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Zajímavosti (29)

  • V britském filmovém časopise „Film Review“ byl Hook ohodnocen pouze jednou hvězdou z pěti možných a byl označen za první nepovedený Spielbergův film. (Locksley)
  • Původní trailer k filmu z roku 1991 obsahuje hudbu z filmu Čarodějky z Eastwicku (1987), jelikož v době udení traileru nebyla ještě dopsána hudba Johnem Williamsem. Ten složil také kudbu právě k Čarodějkám z Eastwicku. (Dixieboy)
  • Jednoho z pirátů, který se pokouší ukrást Petrovi (Robin Williams) boty, když poprvé dorazí do Země Nezemě, hraje zpěvák Jimmy Buffett. (Don_Salieri)
  • Bob Hoskins koupil pivo více než třem stovkám komparzistů, když při natáčení jedné složité scény nastaly komplikace a musela se točit znova. (Pepy)
  • V roce 1985 pracoval John Williams na tom, aby byl Hook divadelní muzikál. Nakonec však z projektu muzikál nebyl, přičemž z původně zamýšleného muzikálu se do filmu dostala jediná skladba, a to "When You're Alone". (Pepy)
  • Na základě filmu byly v roce 1992 vyrobeny čtyři videohry „ Hook“. (Terva)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama