Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wall Street je nepochybně tou nejpřitažlivější čtvrtí planety – žádné jiné místo na světě není tak výstižným symbolem bohatství, moci a vlivu. Svodům snadných výdělků podlehnou i dva hráči na této šachovnici – jedním z nich je ostřílený burzovní spekulant a multimilionář, tím druhým mladý burzovní makléř, nováček ve světě velkých financí, který není připraven na morální konflikty, jimž bude nucen čelit. Jejich nebezpečné přátelství, které vzniká na pozadí býčího trhu mezi lety 1985 a 1986, se stane výsměchem vztahu mentora a jeho svěřence, profesora a studenta, otce a syna. Jedním z hlavních protagonistů je Charlie Sheen, který hraje mladíka sužovaného odvrácenou stranou jeho povahy. Postavou finančního žraloka Gordona Gekka (Michael Douglas) je ten nejpodlejší manhattanský predátor. Okouzlující a bezohledný mravní zkrachovalec je totiž připravený zlikvidovat veškeré své rivaly. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

swamp 

všechny recenze uživatele

Toto jsou nadprůměrné tři hvězdičky..a to především díky Michaelu Douglasovi. Ten svým výkonem předčil naprosto všechny, a to včetně, dle mého názoru tuctového, Charlieho Sheena. Oliver Stone je zkrátka Američan točící pro Američany. "If your enemy is superior, evade him. If angry, irritate him. If equally matched, fight, and if not split and reevaluate." ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dva slavní synové slavných otců v hlavních rolích dramatu Olivera Stonea, odehrávajícím se na světově známé newyorské burze. Film, který je důkazem, že v tomto prostředí jsou potřeba extrémně ostré lokty a přežijí zde jen ti nejsilnější jedinci. Třešinkou na dortu je nádherná a v 80. letech hodně obsazovaná Daryl Hannah. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film je asi natočenej dobře, ale sledovat nějaký burzovní makléře, jak si po telefonu přehazujou virtuální peníze, mě prostě vůbec nebere. Navíc postava, který by měl divák jakoby fandit, je takovej nesympatickej slizoun a vlezdoprdelista. V dnešní době bychom ho mohli asi označit za ukázkovej případ zmrda. Jinak ze začátku to vypadá ještě docela nadějně, že by to snad mohlo bejt zajímavý, ale ono to je pořád jenom nějaký tlachání ve stylu akcie tohle, akcie tamto, index růstu blablabla, milion sem, 10 milionů tam, prodat akcie, nakoupit akcie... Pro mě absolutně nezáživný téma. Ke konci jsem to už sledoval jenom tak jednim okem, protože mě dění ve filmu už vůbec nezajímalo. No aspoň jsem se dozvěděl, z čeho jsou samply v písničce 3 steps ahead - Drop it. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, ktorý sa musel dosť ťažko vymýšľať tak, aby to ľudí zaujalo.A v tom je ten najväčší problém, povedal by som.Wall Street je látka, ktorá nie úplne každého zaujme.Zo začiatku som s tým mal aj ja problémy, ale čím minúty na DVDčku pribúdali tým viac ma to začalo zaujímať.Asi tak od polky filmu.Vtedy to už fakt vyzeralo zaujímavé a prostredníctvom dobrých hercov (Sheen, Douglas) som sa dokázal dostať do toho deja.Ale keď som sa už do toho dostal, prišiel aj koniec, takže moc ten film moje hodnotenie nezdvihol.Film je to dobrý, má dobrý scenár a ešte lepších hercov ide len o to, koho dokáže zaujať tento žáner. 70% - 3* ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

I pro nás 'ekonomy' je Wall Street podán hodně složitě, burza vypadá jako tržiště a jen matně připomíná tu dnešní. Díky tomu je těžké se ve filmu, který se - díkybohu - zajímá pouze o ekonomiku a vedlejší témata (konflikt otec x syn, kariéra x život...) nechává pouze načrtnuta. Největším kladem je tu samozřejmě Michael Douglas ve své vrcholné formě, bez něj by tohle byl jen další tuctový snímek. [TOP 19/7 80%] ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Gordon Gekko (Michael Douglas) byl zažazen Americkým filmovým institutem v žebříčku nejzápornějších charakterů amerického filmu na 24. pozici. (TheDude)
  • Dej filmu sa odohráva v roku 1985 a Budov kolega spomenie, že Gordon Gekko predával akcie NASA tridsať sekúnd po havárii raketoplánu Challenger. Spomínaná havária sa ale odohrala až začiatkom roka 1986. Okrem toho, NASA je vládnou agentúrou a preto nie je (ani nemôže byť) obchodovaná na burze. Či išlo len o nadsadený príklad od Budovho kolegu na adresu Gordona Gekka, možno len diskutovať. (martincba)
  • Oliver Stone dal na výběr Charliemu Sheenovi, kdo by měl hrát jeho otce. Charlie si (z herců Martina Sheena a Jacka Lemmona vybral právě svého otce Martina. Stone dal později Lemmonovi roli ve filmu JFK (1991). (viperblade)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama