Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wall Street je nepochybně tou nejpřitažlivější čtvrtí planety – žádné jiné místo na světě není tak výstižným symbolem bohatství, moci a vlivu. Svodům snadných výdělků podlehnou i dva hráči na této šachovnici – jedním z nich je ostřílený burzovní spekulant a multimilionář, tím druhým mladý burzovní makléř, nováček ve světě velkých financí, který není připraven na morální konflikty, jimž bude nucen čelit. Jejich nebezpečné přátelství, které vzniká na pozadí býčího trhu mezi lety 1985 a 1986, se stane výsměchem vztahu mentora a jeho svěřence, profesora a studenta, otce a syna. Jedním z hlavních protagonistů je Charlie Sheen, který hraje mladíka sužovaného odvrácenou stranou jeho povahy. Postavou finančního žraloka Gordona Gekka (Michael Douglas) je ten nejpodlejší manhattanský predátor. Okouzlující a bezohledný mravní zkrachovalec je totiž připravený zlikvidovat veškeré své rivaly. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Abych se mohl podívat na druhý díl, musel jsem si znovu oživit příběh původního filmu. Rozhodně se je na co koukat, rok se sešel s rokem a Oliver Stone si vzal k ruce stále ještě nezkušeného mladíčka Charlieho Sheena, aby jej vhodil tentokráte do finanční džungle. Takže Wall Street je svým způsobem Četa 2. Skvělý Michael Douglas by mě dokázal přesvědčit, že slunce může vycházet i na zapádě. 80% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film je asi natočenej dobře, ale sledovat nějaký burzovní makléře, jak si po telefonu přehazujou virtuální peníze, mě prostě vůbec nebere. Navíc postava, který by měl divák jakoby fandit, je takovej nesympatickej slizoun a vlezdoprdelista. V dnešní době bychom ho mohli asi označit za ukázkovej případ zmrda. Jinak ze začátku to vypadá ještě docela nadějně, že by to snad mohlo bejt zajímavý, ale ono to je pořád jenom nějaký tlachání ve stylu akcie tohle, akcie tamto, index růstu blablabla, milion sem, 10 milionů tam, prodat akcie, nakoupit akcie... Pro mě absolutně nezáživný téma. Ke konci jsem to už sledoval jenom tak jednim okem, protože mě dění ve filmu už vůbec nezajímalo. No aspoň jsem se dozvěděl, z čeho jsou samply v písničce 3 steps ahead - Drop it. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Charlie Sheen se nikdy nemel dostat k drogám. Ten kluk je boží a kdyby takto pokračoval ještě pár let mohl z něj být druhý Michael Douglas, který mu v tomto snímku nastavil laťku neskutečně vysoko. Jestli je na světě herec, co se narodil pro role hajzlů a záporáků, je to právě Michael Douglas. Oprávněný Oscar, který nemohl v roce 1987 ani maličko ohrožen. Oliver Stone v době kdy se ještě nikoho nebál a točil si co chtěl a lidi mu na to chodili po milionech. Jeho režie je svižná a potěší jak film díky ní plyne. Prakticky se Oliver Stone dokázal vyhnout slabším okamžikům a film udržel v rovnováze, což mu jediné prozpívá. Pravděpodobně se na tento snímek už nikdy nepodívám, ale je dobře že vznikl, jeho kvality se nedají popřít. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Víc jsem si užíval snaživého Sheena než protežovaného Douglase, který se dle mého ani moc snažit nemusel (ta role je pro něj jako stvořená). Víc jsem si užíval řemeslnou stránku filmu (našláplá režie, výborná kamera Roberta Richardsona) než jeho morální ponaučení a "poselství" (burziáni jsou jen chamtivé svině, které "nic nevytváří"). Většinou Stoneovi skočím na špek skoro úplně, u Wall Street se tomu tak stalo jen z hlediska filmařského a hereckého, ne myšlenkového. 80 % ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone ešte v časoch keď nešliapal vedľa a Ch. Sheen v časoch, keď som ho dokázal ako tak oceniť. So zdanlivo nezáživného prostredia finančníkov dokázal Stone vybrúsiť pútavý príbeh o vzostupe a páde šikovného finančného žraloka a osude aeroliniek. Obdiv si zaslúži najmä M. Douglas v úlohe poloboha, ktorý je neomylný, nerad prehráva a pozná odpoveď na všetky otázky sveta. Oscar absolútne zaslúžený. Raz ,ale každý padne na hubu...80%. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Skládat hudbu původně začal Jerry Goldsmith, ale po neshodách se Stonem od projektu odstoupil. [Zdroj: měsíčník Cinema 12/99] (Locksley)
  • Daryl Hannah byla za svůj výkon oceněna Zlatou malinou pro nejhorší herečku ve vedlejší roli. (skinny9)
  • Malé cameo si ve filmu zahrál i režisér Oliver Stone, a to malou roličku telefonujícího obchodníka z akciemi. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama