Reklama

Reklama

Obsahy(1)

On už nad láskou zlomil hůl, ona se nehodlá spokojit se sňatkem z rozumu... Snímek režisérky, herečky, zpěvačky a producentky Barbry Streisandové vznikl na motivy filmu francouzského režiséra Andrého Cayatta Dvoustranné zrcadlo (1958). Není však jeho americkým remakem v pravém slova smyslu. Původní příběh maloměšťáckého manželství, které ztroskotává po úspěšné plastické operaci ženy, pojala režisérka jako milostnou komedii o dvou intelektuálech ve středním věku, kteří musí překonat vypěstované předsudky, aby k sobě nalezli cestu. Profesorka angličtiny na Kolumbijské univerzitě trpí komplexy kvůli svému zjevu. Její kolega, matematik Gregory Larkin, zase po špatných milostných zkušenostech považuje sex za překážku trvalého partnerského vztahu. Vzájemné přátelství na inzerát tedy vede brzy ke sňatku, podmíněnému dohodou, že se z manželů nestanou milenci. Barbra Streisandová si tu opět s vtipem a sebeironií zahraje oblíbenou a vyzkoušenou roli, ve které se z usedlého „ošklivého káčátka“ stane atraktivní a půvabná žena se zdravým sebevědomím. Stejný komediální prostor pak nechává svému hereckému kolegovi Jeffu Bridgesovi. Zaujme i Lauren Bacallová v roli ješitné matky, která si za svou vedlejší roli odnesla Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příjemně osvěžující, mile nenucená, inteligentní komedie s lehce a přirozeně plynoucími dialogy - a s báječnou Barbrou Streisand, která znovu dokazuje, že je herečkou ne dvou, ale mnoha tváří. Ovšem nemohu opomenout ani jejího filmového partnera Jeffa Bridgese, filmovou matku Lauren Bacall ... a vlastně všechny, kteří přispěli k vlídné, úsměvné atmosféře, která ze snímku vyzařuje. ()

vrba68 

všechny recenze uživatele

Miluji B.S. To jako úvod k hodnocení filmu, který je mou srdeční záležitostí (ostatně jako drtivá většina jejich snímků). Milé, vtipné, chytré,kultivované, evidentně inspirované vlastními pocity Barbry. Její humor charisma , gesta.... Příběh pro ty, kteří věří, že zamilovaná žena dokáže vše. Nezbytný happy end, při kterém se vždy přistihnu, že mám pusu od ucha k uchu a zase chuť žít. Nádherná hudba. Skvělé obsazení. Bridges jako mírně potrhlý profesor k sežrání, Bacallová jako matka naprosto dokonalá. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Zapoměla jsem film okomentovat, tak to činím až dnes. Včera jsem v TV viděla film podruhé. Musím říci, že poprvé jsem se nijak nebavila (to proto, že jsem očekávala muziku s B.S.) a když nic nebylo, tak jsem byla zklamána. Ale dnes po 10 letech jsem se bavila ohromně ! Výkon obou herců byl úžasný, věrohodný, bylo znát, že i oni dva se náramně baví. Roli zahrali s chuti, nic nebylo přemrštěné, zkrátka za pár let (budu-li ještě naživu), ráda se na flm znovu podívám. A pokud ho vydají na DVD, ráda si ho koupím. Tak nějak se dělaly komedie, které k nám přicházely po válce z USA. Můžete se divit, že ve srovnání s některými těmi dnešními dávám většinou jen 1 nebo 2 * ? ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Takové útrpné dvouhodinové čekání na Godota. Člověk si ze začátku říká, že karty jsou rozdány poměrně dobře a že by se tak mohly mezi sebou zajímavě promíchat, ale nakonec se z toho nic nestane a zápletka je prakticky nulová, protože celý film popisuje pouze období jednoho (sice ne obyčejného) vztahu a jednu jeho vážnou krizi. Nejspíš nic, co by neznala většina lidí, přestože role bývají v realitě v tomto častěji spíš obrácené. A filmy s jediným poselstvím, a to tím, že láska všechno přemůže, patří spíš do kategorie fantasy, stejně jako ten slaďoučký konec. ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Klasická americká romantická komedie. Má to ale příjemný humor, exkluzivní a atraktivní prostředí. Někdo tímto žánrem opovrhuje, ale mě to ve chvíli sledování sedlo a příjemně jsem se pobavil. Navíc podle mého jde o sympatickou přehlídku hereckých výkonů Jeffa Bridgese, Barbry Streisandové a hlavně Lauren Bacallové, která je výborná herečka. Trochu mi bylo líto Pierce Brosnana, který podobně jako v "Táta v sukni" je odkázán na vedlejší roli svůdce-hezouna, ale myslím že Bondem si to později vynahradil. P.S. Barbra se mi stejně více (tak jako Jeffovi) líbila, když byla za "ošklivé káčátko". ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • Film sa natáčal v New Yorku (New York, USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama