Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co skrývá mlčící vesnice? Venkovská dvojice detektivů (O. Vlach a J. Zadražil) pátrá po vrazích starého Vodičky. Byl to nesympatický stařec, který se zřejmě kdysi stal svědkem kriminálního činu. Dvojice pomalu rozplétá nitky případu sahajícího hluboko do minulosti. Avšak staré události jsou již dávno překryté mlhou zapomnění a neochotou vesnice odhalovat tajemství, které se dotýká osobně každého z jejích obyvatel. Nakonec pomůže, jak to tak bývá, náhoda a nepřímým důkazem vraždy se stane obyčejný knoflík od košile… (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Jak čtu hodnocení, evidentně některým hodnotícím chyběla dostatečná dávka akčnosti. Že by se jednalo o "absťák" akčních závisláků? Možná, tohle mi ale připadalo běžnému policejnímu vyšetřování bližší, než tupé akční střílečky či honičky v autech. Ostatně, nedovedu si představit skvělého a vyzrálého herce Oldřicha Vlacha v jiné roli než této. ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a povedená kriminálka z dílny České televize. Povedený námět i děj. Nesourodá dvojice Vlach - Zadražil byla výborná. Líbilo se mi, že se zde objevil pan herec Jiří Holý a v epizodní roli soudního lékaře rovněž Karel Polišenský, který na můj vkus dostává málo prostoru ve filmu. Bylo rovněž příjemné po dlouhé době vidět ve filmu krále českého dabingu Petra Olivu a Jana Novotného. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Sama nevím, jak je to možné, ale můj komentář zde do dneška chyběl. Přitom jsem si jistá, že jsem ho psala. Nepodepsaný knoflík pokračuje v tradici dobrých českých detektivek. Nehraje si na žádné akční kriminálky, plyne ve svém poklidném tempu, postupně odhaluje, ale nevyzrazuje předem. Oldřich Vlach je výborný a má k sobě spoustu dobrých přihavačů. Venkovská idylka se mísí s lidskou nevraživostí a skrytými emocemi. Byť vypadá obsazení starého zkušeného a mladého začínajícího policity jako otřepané klišé, vysledek tomu neodpovídá. Skvělá hospodská atmosféra, herectví bez přehrávání. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé, ještě dlouho jsem si to pamatoval, o čem to bylo, což se mi u televizních filmů nestává. Není tu ani tak důležitá kriminální zápletka a její rozuzlení, jako spíše našlapaná atmosféra zvláštně nepřátelského městečka s bizarními postavičkami a přitom slušně vykreslenými charaktery i v menších rolích. Skousnul jsem i Oldřicha Vlacha, o němž si jinak nemyslím, že by byl hercem hlavních rolí. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Konec kriminalniho pribehu byl,alespon pro mne nepijaka kavy hodne silny kafe a stejne tak i desivy. Jinak jsem si pribeh uzival a sledoval ho v prubehu dvou let podruhe.Vyuziti exterieru je na patricne vysi.Nejvice vsak hodnotim dialogy dvou detektivu, ktere byly velice vtipne.Jenom si neodpustim rypnout si do nepeclivosti a nepozornosti tvurcu filmu,ktera se projevila pri jedne scene s hlavnim kriminalistou prezdivanym svym podrizenym "Sef".Zminovany sef , jenz stale neco basti,coz by nebylo nic az tak divneho ,kdyz by pri jedne takove svacine na nadrazi, detektiv pozivajici salam s houskou v igelitu,onen dany igelit v nemz byla houska zabalena jen tak nemrskl pred sebe na zem a to jeste do mist,kde to bude miti pred ocima pri jidle.To mi prislo jakozto dobre neudelane pany tvurci.Neverim ,ze tvurci chteli takto videt,popsat a vylicit hlavniho hrdinu,ktereho jinak fantasticky stvarnil Oldrich Vlach, ktery tim u mne dost stoupnul v cene. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se mimo jiné v Jílovém u Prahy. (navabaca)
  • Když mladý kriminalista Jarda (Jan Zadražil) jde v Baronově domě za hlasy, které podle něj patří vrahům Barona, zjistí nakonec, že byla pouze puštěná televize a z ní tyto hlasy vycházely. V tu chvíli na obrazovce běží epizoda „Strach“ ze seriálu 30 případů majora Zemana (1974) a v záběru jsou právě Josef Vinklář a Oldřich Vízner. Ovšem hlasy, které Jarda slyšel, nepatřily těmto hercům. Ani textová pasáž, kterou Jarda z televize slyšel, v seriálu nikdy nezazněla. (navabaca)
  • Hlavní vyšetřovatel, kterého ztvárnil Oldřich Vlach, se jmenuje Wurst, což znamená v němčině „párek“. Je to příhodné jméno vzhledem k jeho stravovacím návykům. (Untentrauer)

Reklama

Reklama