Reklama

Reklama

Želvy Ninja: Mutantí chaos

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (více)
Trailer 7

Kdyby nepřišli do kontaktu se záhadným zeleným slizem, byli by obyčejnými želvami z kanálu. Kdyby nepotkali zmutovaného krysáka Mistra Třísku, nestali by se mistry bojových umění a jmenovci legendárních renesančních umělců – Donatello (Donnie), Michelangelo (Micky), Leonardo (Leo) a Rafaelo (Raf). Jinak jsou to ale úplně normální teenageři, kteří milují dobrodružství a nesnášejí nudu. Té mají poslední dobou poměrně dost, protože Mistr Tříska je úzkostlivě střeží v jejich kanálovém doupěti. Má totiž celkem oprávněný strach, že by je lidi nepřijali. Jenže i sebelepší opatření má své skuliny a jednou takovou želví kluci proniknou a narazí na April, obyčejnou lidskou holku, která sní o tom, že se stane neohroženou reportérkou. Spolu s ní se rozhodnou vyrazit po stopách Supermouchy, tajemného vládce podsvětí, na kterého je policie krátká. April věří, že díky tomu konečně prorazí, a želví kluci zase doufají, že jako superhrdiny je svět snáz přijme. Nikdo z nich bohužel nepočítal s tím, že Supermoucha je obklopen armádou zmutovaných bouchačů, kteří se takových zelenáčů rozhodně neleknou. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (147)

Steven47 

všechny recenze uživatele

Nové Želvy Ninja jsou zábavnou akční jízdou, která se nejednou snaží tvářit, že je něčím víc, ale úplně se jí to nedaří. Animace i hudební podkres nápadně připomínají Spiderverse, na což si rozhodně nemůžu stěžovat. Není to sice tak hravé a nápadité, svému účelu to nicméně poslouží a několik momentů je fakt hezky provedených, třeba montáž útoků na gangy. Film logicky stojí na ústřední čtveřici bratrů, které jednoduše baví sledovat – ať už jde o vzájemné hašteření, společné natáčení videí na sítě či první opravdovou akci proti zločincům. Každopádně jsem možná čekal ještě větší prokreslení jejich charakterů. První polovina je i přes to výborná, od zrodu mutantů, přes výchovu Mistrem Třískou až po seznámí s April. Příběh navzdory své jednoduchosti baví a sice se snaží nakousnout vážnější témata jako odlišnost či vyřazení z kolektivu, tahle osobnější rovina je však spíše v pozadí. S blížícím se koncem se bohužel začnou hromadit klišé, děj je někdy až zbytečně zrychlený a sází na nucené motivy, kdy si postavy samozřejmě musí uvědomit, co je správné a podobně. Finále tak nemá vytoužený emocionální dopad, protože cesta k němu je v závěru dost kostrbatá. Ve výsledku jsem se nicméně těch 100 minut dost bavil, i díky tomu, že i v dabingu byly (nejenom) vtipy překvapivě fajn, ačkoliv narážky na české celebrity působily dost absurdně, ale co už. Mutantí Chaos není revolucí žánru ani animákem roku, ale to vlastně vůbec nevadí. 7/10 ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Nový Želvy Ninja excelují ve výtvarné stránce, práci s animací, v dynamice hlavní čtyřky a v akci tělo na tělo. Bohužel jde ale jasně cítit, že humorem, referencemi i příběhem se zde míří na ty nejmladší, což je škoda. U těch referencí je to taky zvláštní, protože narážky jsou pro děcka do dvanácti let, ale hudební odkazy tu jsou na oldschool rap. Přičemž tu ale není jediný náznak toho, že by to mířilo na starší. Ve výsledku se jedná ale o příjemný mišmaš, který si člověk na jedno zhlednutí užije, ale vlastně si z toho nic zásadního neodnese sebou. A to se nebavím jen o nějakých hlubokých myšlenkách, ale i o jednotlivých scénách, postavách a momentech. Příjemná zábava, kterou si užijí hlavně ti nejmladší ve vašem okolí a vy si to aspoň částečně užijete s nimi. ()

Reklama

animario 

všechny recenze uživatele

První Ninja želví movie, kterej skutečně naplňuje důležitý (a v ostatních verzích často opomíjený) slovíčko "Teenage" v názvu legendární party (což je ve výsledku plus i mínus zároveň). Animace je progresivní a divoká stylizace nemusí sednout každýmu (chvílema to byl skutečně mutantí chaos). Mně se nakonec líbila, byť chvíli jsem si zvykal. Příběh je krásně infantilní a crazy a k týhle verzi naprosto sedí. Soundtrack byl supiš (i když absence titulní oldschoolový vypalovačky TMNT zamrzela!). Ačkoli jsem ve výsledku celkem spokojenej (a případný pokračování uvítám, nadšení je z tvůrců cítit hodně), na verzi, která by vzkřísila ducha původních gumových želv (a ninjů) a byla cool, ale i oldschool zároveň, pořád čekám. 3,5* 🐢 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl Želví nindži z počátku 90. let, kteří dnes působí spíše úsměvně, a proto jsem byl vzhledem k povaze příběhu - tj. v hlavních rolích se objevují čtveřice želváků a jejich krysí "papá" - rád, že tentokrát sáhli tvůrci po animovaném formátu. Vedle netradičního vizuálního ztvárnění zaujmou noví Želví ninjové také díky místy peprnějšímu, ale stále dětem přístupnému scénáři, které celkem slušně "podojil" potenciál želvích hrdinů. Film má ideální stopáž, nenudí a nabízí velké množství vizuálně podmanivé a přehledné akce. Snad jen škoda, že jsem v kině viděl dabovanou verzi. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl velkým fanouškem "Želv Ninja", ale pamatuji si, že jsem viděl několik kreslených filmů. O animovaný restart této série bych se nijak zvlášť nezajímal, ale po spokojených ohlasech, kterých se mu dostalo, a také mě zaujal po vizuálně jedinečné a dynamické animaci ve stylu "Spider-Verse" či posledního "Kocoura v botách". Styl animace filmu je velmi dobrý, i když jinak to pro mě dopadlo smíšeně. Nicméně je rozhodně dostatečně zábavný a příjemný, takže jsem si jistý, že jeho cílová skupina dětí a fanoušků "Želv Ninja" se bude velmi dobře bavit. Film přináší chytrý příběh o původu želváků, včetně toho, jak vyrůstaly a jaký mají vztah k lidem. Nyní jsou želvy teenageři a musí zastavit zmutovanou bytost jménem "Superfly", která chce se svým zločineckým syndikátem zabíjet lidi. Stylizovaná animace je stejně jedinečná a poutavá, jak vypadá v trailerech, s širokou škálou různých animovaných záběrů a krajin, které vytvářejí vizuálně jedinečný a ohromující zážitek. Film je místy vtipný a chytrý, i když některé pokusy o humor končí zklamáním na straně dětinskosti. To asi není u rodinného filmu s označením PG nečekané, ale rozhodně se zdá, že některé pokusy o komické odlehčení působí nuceně a druhořadě. Vývoj želváků je trochu nedopečený, i když fanouškům to asi příliš vadit nebude, protože postavy už znají a mají je rádi. Film má svižné tempo a měl by mladší děti do příběhu důkladně vtáhnout. Ve výsledku mi tento film přišel jako dostatečně zábavné zpestření a jsem si jistý, že bych si ho užil lépe, kdybych byl fanouškem "Želv Ninja", ale pro mě to ani zdaleka nedosahovalo kvalit třeba loňského "Kocoura v botách" (stylem animace ani jinak), a to i přes velmi pozitivní recenze. /60%/ ()

Galerie (85)

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje jednu potitulkovú scénu. (pds)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Comic-Con čelí krizi

Comic-Con čelí krizi

24.06.2023

Je to pár dní, co pořadatel herní akce E3 oznámil, že se letošní i ten příští ročník ruší. Důvody jsou zřejmé, většina herních společností si začala pořádat své vlastní online konference, a když už… (více)

Reklama

Reklama