Reklama

Reklama

Pinocchio

  • USA Pinocchio
Trailer 3

VOD (1)

Hrané CGI prerozprávanie obľúbeného príbehu o drevenej bábke, ktorá sa vydáva na napínavé dobrodružstvo, aby sa stala skutočným chlapcom. Ďalšími postavami sú rezbár Geppetto, ktorý Pinocchia vytvoril a správa sa k nemu ako k svojmu skutočnému synovi: Jiminy Cricket, ktorý slúži ako Pinocchiov sprievodca a zároveň ako jeho "svedomie"; Modrá víla; "Poctivý" John; čajka Sofia a kočiš. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (98)

kingik 

všechny recenze uživatele

Příběh oživlého dřevěného panáčka Pinocchia zřejmě nikdy nepřestane filmaře fascinovat. Další verzi jeho dobrodružství si vzal na starost velezkušený Robert Zemeckis, který už dlouho potřebuje natočit dobrý film. Vděčná látka ovšem nepředstavuje velké režisérské výzvy. A je-li ve filmu cokoliv rutinního, zkušený režisér si s tím hravě poradí. V podstatě tahle filmová látka je pro Zemeckise takovou jistotou. K ruce má Toma Hankse v roli mistra řezbáře Geppetta. Dostaví se i démonický orientovaný Luke Evans. A další známí herci, jakými jsou Joseph Gordon-Levitt, Lorraine Bracco nebo Keegan-Michael Key, propůjčili animovaným postavičkám své hlasy. A hlavně odnikud na vás nejukne Roberto Benigni, který mizerně exceloval ve verzi Pinocchia z roku 2002. Samotný hlavní dřevěný hrdina je přijatelně zpracovaný, není to vyloženě kretének, kterého by divák nemohl vystát. Průvodcem je CGI cvrček, který žádnou velkou důležitost pro film nepředstavuje, prostě tady je a dětičkám se třeba bude líbit. Film je technicky velmi dobře vycizelovaný. Sice divák bezpečně pozná přítomnost digitálního zásahu, výsledná animace ale není nikterak rušivá a ani rozhodně v ničem převratná. Osud většiny postav je potřeba si domyslet. Jak se ve filmu nenadále objeví, tak z něj i obdobným způsobem náhle zmizí. Počáteční sekvence, která se odehrává v mistrově hodinářské dílně, je poměrně zdlouhavá. Oproti tomu závěr potřeboval vylepšit a doladit. Mně přišel takový náhle uspěchaný. Robert Zemeckis sáhl po látce, kterou už před ním zpracovali mnozí jiní tvůrci. Jeho pověstná kreativita nepracovala tentokrát na plné obrátky. I tak film spolehlivě plní funkci kvalitní rodinné podívané, co důvěrně známý příběh dostává k dalším generacím diváků. 7/10 ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Recyklace klasické Disney pohádky nedopadla úplně nejhůř. Teda až na ty příšerné muzikální kraviny a nechutně hloupý konec. Robert Zemeckis byl pro mě vždy uznávaným režisérem, ale zde bych ho absolutně nepoznal. Snímek totiž postrádá jeho filmařského citu, který vždy dokázal nějakým způsobem ukázat. Úvodní scéna v domě navnadila na potencionálně příjemnou pohádku pro celou rodinu. No jakmile ale Pinocchio šel do světa, všechno přestalo dávat sebemenší smysl. Jeho hlavní abilita zvětšení nosu při lhaní zde ztrácí veškerý důraz (jedna scéna rozhodně nestačí). Vlastně ani to CGI pochválit bohužel nemůžu. Jediná pochvala vesměs směřuje přímo na pana Hankse, který podal opět úctyhodný výkon. Na druhou stranu jsem se ale nenudil a poctivě dokoukal. Tím pádem dávám dvě hvězdy, které si dle mého názoru snímek ani nezaslouží, ale tentokrát budu mírnější. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Nový, pohádkový Pinocchio je pěkný, bavil děti i nás, dospělé. Bylo na co koukat. Milé, vtipné, kouzelné. Já teda byla spokojená i s verzí s Robertem Benignim, která nebyla malým dětem určena, verze stará, animovaná, naše děti nebavila nikdy, čili s chutí jsme si udělali nedělní podvečer s novinkou Roberta Zemeckise ( a s lahví burčáku) a rádi se k ní budeme vracet i v budoucnu. Pohádka má být pohádka a tohle pohádka je. Disney to tady pravidelně schytává, říkám si, jestli kafrat Disneymu do disneyovek v zemi, kde poslední pěknou pohádkou, krom Anděla Páně, bylo s Čerty nejsou žerty, není děsně kůl v zadku, ale jak je ctěná libost. Ono si to své publikum najde. Jedna dolů za modrou vílu, jinak pěkné. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zemeckisovo převyprávění klasické disneyovky má svoje momenty, ale celkově působí dost rozpačitě. Až už jde o modernizaci vůči originálu nebo o vizuální pojetí. Pinocchio varuje děti před influencerským zlem i nebezpečím showbyznysu, ale krkolomně mění příběhová zákoutí v překotná sdělení. Písniček je na můj vkus hodně, ale dceři se právě to líbilo takže moc výhrad nemám. Rozpohybovat dřevěnou loutku se povedlo fantasticky. Hanks hodně afektovaný, možná až přehrávající. Silvestriho hudba je skvělá. P.S: Možná Pinocchia vyhodili ze školy, protože položil jablko pro učitele vedle kobilince a jeho rasa byla jen záminka. Možná... ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo tak zlé, jak se zde píše. Jasně, díru do světa to určitě neudělá, ale pokud máte slabost pro Toma Hankse jako já, a po Elvisovi se těšíte až ho uvidíte v dalším velkém filmu, myslím že film si docela užijete. Vílu jsem jim absolutně nevěřil a souhlasím že to je nejslabší postava filmu, nic proti paní herečce, ale nevěřil jsem jí to a nefungovalo to. Prostředí se mi líbilo, příběh průměrný a ubíhá celkem rychle. No a věc ze které jsem se posadil na zadek je, když Tom Hanks říká  v originálním znění "my boy". Strašně se vracím do jeho role plukovníka Toma Parkera ve filmu Elvis. Za zkoušku tento film stojí, třeba se Vám to bude líbit, od Disney už vyšly daleko horší blbosti. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Postava kočího, kterou ztvárnil Luke Evans, se v původním filmu nevyskytuje a je tak napsaná speciálně pro tuto verzi příběhu o Pinocchiovi. (Joe16210)
  • Toto je druhá hraná adaptácia Disneyho animovaného filmu, kde Luke Evans stvárni zápornú postavu. Predtým hral vo filme Kráska a zviera (2017) postavu menom Gaston. (Dr.Manhattan)

Související novinky

Del Toro chystá další animák

Del Toro chystá další animák

30.01.2023

Pinocchio Guillerma del Tora porazil v přímém souboji dvou adaptací stejné klasiky verzi od studia Disney na plné čáře, oceňovaný režisér tak znovu potvrdil, že je v poslední letech nejen ve skvělé… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama