Reklama

Reklama

Známí neznámí

  • Slovensko Známi neznámi (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hořkosladká komedie o partě českých a slovenských přátel, kteří se sejdou v pražském bytě, aby oslavili příchod Nového roku. Znají se už dlouho a i toto setkání by se neslo v duchu klasické silvestrovské oslavy, kdyby… Kdyby se nenarodil zdánlivě nevinný nápad: dát všechny mobilní telefony na stůl a nahlas sdílet každou doručenou zprávu a dát na hlasitý odposlech každý příchozí hovor. Kolik toho o sobě nesmíme vědět, abychom mohli zůstat přáteli, milenci, manželi, rodiči…? Stačí jeden večer a z dobrých známých se stanou neznámí. Adaptace světoznámé předlohy Naprostí cizinci z pera scenáristy Petra Jarchovského. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (373)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv scénář se musí držet v mantinelech svého vzniku a adaptace je jen hra se slovíčky, zásadní ráz těmto filmům přes kopírák dávají herci. V československé verzi kvituji, že roli sedmého nehraje žádná profláklá tlama, že za největší ultrasvini je moje neoblíbená Klára a že Martin Hofmann hraje toho nejvtipnějšího. Tomáš Měcháček nejméně sympatická postava. Vánoční resp. zimní atmosféra Prahy se povedla. Rozhodně hustý film, i kdybyste viděli XXtou adaptaci. Zatím se mi líbily všechny. Milou Kinematografos. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kdepak, kopírovat pořád umíme. Jarchovský si jen přeložil původní scénář, což je jedině dobře. Kdyby se v tom hrabal, tak to akorát zase posere. Marianková má tak rázem v životopisu filmovou pecku. Na silvestrovské oslavě září hlavně přítulná Pauhofová a sarkastický Hofmann. Nadstandardní tempo i fungující chemie mezi postavami jsou položky, kterých si na domácím rybníčku musíme vážit. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre niekoho "známy", pre niekoho "neznámy" film a čím viac je pre vás neznámy, tým lepšie. Prečo to tak je, je jasnejšie ako Slnko. Československá adaptácia je verná kópia talianskeho originálu, vrátane pointy, ktorej sa napríklad vyhla nemecká verzia. Dôležitejšie ale je, že herci sú vo svojich úlohách presvedčiví a námet a scenár originálu je skvelý a tak to stačilo iba nezmrviť. No a k tomu našťastie nedošlo a tak sú Známi neznámi nie zbytočným filmom, ale celkom príjemným prekvapením. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

No vida, česká kinematografie dokáže vyprodukovat jakýs takýs film. Je k tomu jen potřeba, aby ho už vymyslel někdo jiný a dalších 15 lidí ho už předtím předělalo. I potom je bohužel místní verze výrazně méně zajímavá než originál. Kdyby tohle byla místní invence a tvorba, nebál bych se dát 3-4, takhle k tomu nevidím důvod. // Když jsem to viděl podruhé, uvědomil jsem si, kolik věci tu tvůrci nechali z originalu, aniž by se obtěžovali přemýšlet nad tím, nakolik to dává v českém prostředí smysl. On to píše Dobytek, prodej taxi licence, učitel… způsob trávení Silvestra. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Film som si pustila len kvoli Hofmannovi (v poslednej dobe má u mňa snáď vačšie sympatie ako Nicolas) netušiac, že sa jedná o dalšiu verziu zaujímavej konverzačky, ktorú som v talianskej verzii videla už kedysi dávno. Detaily z původnej verzie som si už moc nepamatovala, takže som znovu bola prekvapená z niektorých situácií. Samozrejme, mohlo to byť aj lepšie, ale aj tak som bola rada, že som si na Silvestra pustila takúto tématickú vecičku so svojimi obľúbenými hercami. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Premiéru na televizní stanici Nova si nenechalo ujít 514 tisíc diváků v kategorii 15+. (rublik05)
  • Jednu z hlavních postav filmu si měl zahrát i Vojta Kotek, měl ale dopravní nehodu, díky níž skončil v nemocnici. I když se před tím zúčastnil na prvních přípravách natáčení, nakonec muselo být zahájeno bez jeho účasti a tvůrci si za něj museli na poslední chvíli nalézt náhradu v podobě Tomáše Měcháčka. (Cinemart)

Reklama

Reklama