foto

Filip Švarc

  • nar. 1.4.1975 (41 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Filip Švarc se narodil 1. dubna roku 1975 v Praze. Již v brzkém věku se chtěl stát hercem a svou první smlouvu podepsal již ve svých šesti letech. Dále Filip dostal několik dětských rolí ve Vinohradském divadle a v Divadle E. F. Buriana v Praze. Roku 1989 nastoupil na konzervatoř v Praze a poté se začal věnovat herectví.

Proslavil se svým hlasem jako moderátor na Fajn rádiu, kde působil něco přes 10 let. Nyní se věnuje plně dabingu jak ve filmech tak seriálech, a díky svému výraznému hlasu má za sebou pěknou řadu nadabovaných charakterů a bezpochyby budou ještě přibývat. Nadaboval například Martyho v animovaném filmu Madagaskar, Aliho G ve stejnojmenném filmu Ali G a také spoustě dalších filmů jako jsou třeba Terkel má problém, Lost, Pohotovost, Mumie a podobně.

Filipa Švarce můžeme na filmovém plátně ještě jako chlapce zahlédnout ve filmu Copak je to za vojáka, jenž hlavní roli hraje známý herec Jiří Langmajer. Filip zde zahrál postavu mladého chlapce s pořezanou nohou. Mezi Filipovy zájmy patří sledování filmů a seriálů a samozřejmě golf.

Petr "KergeSinko" Rada

Herecká filmografie

2011 Czech Made Man
1990 Silnější než já
Vracenky
1988 Kouzelnice od křídového potoka (TV film)
Případ se psem (TV film)
1987 Copak je to za vojáka...
Páni Edisoni
1986 Princ a skřivánek (TV film)
1985 Kamarádi Dobré vody (TV seriál)
Sedmipírek (TV film)
1984 Ferdinande, vrať se (TV film)

TV pořady

2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
1994 Filmopolis (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace