Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ještě ani ne osmnáctiletý Ondra přijede se svým kamarádem Markem na pionýrský tábor. Ondra si slibuje, že právě tady přijde konečně o své panictví. Marek se tam vloni seznámil se svou zdravotnicí Vendulkou a to je důkaz, že pionýrský tábor je pro sexuální začátky tím pravým místem. Už seznámení s vedením tábora je pro Ondru velkým zážitkem. Tábor vede svérázný Bizon, který má k ruce několik vedoucích, zdravotnici Vendulku a táborovou uklízečku. A tak Ondra během následujících dvaceti dnů zažije šmírování ve sprchách, sundávání vlajky ze stožáru, zapalování ohně či táborovou diskotéku. Marek po hádce s Vendulkou z tábora odjede, a tak má Ondra volné pole působnosti. Tou pravou, která by ho mohla připravit o panictví, je právě Vendulka. Jenže o ni stojí i jiní, a tak má Ondra co dělat, aby se prosadil. Jeho situaci komplikuje i dívka Lucie, která se právě do něj beznadějně zamilovala... (TV Nova)

(více)

Recenze (315)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Viem, že so mnou mnohí nebudú súhlasiť, ale ja považujem Rafťákov za vtipnejší film. Pionierske tábory sa ma nikdy netýkali a vtipy v tomto filme ma skoro vôbec nerozosmiali. Rafťáci boli oplzlejší, ale tam som sa aspoň zadúšal od rehotu. Hoci ani v jednom z týchto filmov neboli vtipy veľmi originálne. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od té hromady uživatelů zde mi nepřipadá, že by film obsahoval "sklepovskou poetiku". Kromě režiséra a jedné scénky o dřevěném kašpárku Matěje Kopeckého to se sklepem nemělo nic společného, vždyť i scénář napsal Hřebejk s Jarchovským. Hlavním problémem snímku je natáčení z dálky, a to jak doslova, tak přeneseně. Kvůli tomu "doslova" není většině postav rozumět co říkají, zvláště bobo či jak se ta gorila jmenovala v tomto ohledu vyniká. A co se týče "přeneseně", režisér sleduje osud většiny postav pouze mozaikovitě, takže si k nim člověk nevytvoří žádný vztah. Tím např. zcela vyšumí jedna ze závěrečných scén, kdy si děcka přísahají, že se opět sejdou... Kdyby si ty děcka divák oblíbil, určitě by ho to dojalo, ale takhle to v jeho mysli nezanechá žádnou emoci kromě leknutí, že snad Trojan myslel na natočení druhého dílu. Člověk by taky po slibném začátku čekal, že Strach bude mít větší roli, ale on se tam právě mihne pouze na začátku a pak na konci ve scéně pro zuřivého katolíka zcela nepřístojné. Aňa Geislerová tam taky celou dobu jen přicmrndává a důvod jejího obsazení se zjeví až v úplném závěru, patrně jako jediná prokázala zvláštní předpoklady pro roli v konkurzu před natáčením, totiž že měla vši. Jediný, kdo se vyskytuje v záběrech pravda častěji, je Chalupův hlavní hrdina, ale ten je zase tak nepřitažlivý, že se s ním člověk při nejlepší vůli identifikovat nemůže, ačkoli jinak má obludky rád. Ale abych jen nepomlouval, scéna se zpětným zasazováním stromu a hra na houkanou nemá chybu. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Uvažovala jsem nad tím, jestli mám tento film "plesknout" dvěma hvězdičkami, či ho obdařit, s odřenýma ušima, třemi. Zvítězila druhá varianta. Námět není špatný, jen je nezáživně a plytce zpracován. Herci mi přišli amatérští, nevím, jestli to byl záměr, a já přehlédla hloubkovou hodnotu jejich výkonů, nebo se jim herecky opravdu nezadařilo. Děj obsahuje pár vtipných momentů a dialogů (metaforický výklad od dlouhovlasé, blonďaté slečny o pohlavním aktu, či scény s "Bobem"), ale můj celkový dojem z filmu je velmi nevýrazný a chabý. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tenkrát si třeba ještě mohli diváci myslet, že to, jak postavy mluví jako nerealistické halucinace, je známka autorské invence, kdeždo dnes už víme, že v Jarchovského světě spolu takhle lidi prostě mluví víceméně vždy (a čím je to méně, tím je to více). Ale jinak jako jo... vzhledem k tomu, co jiného se dělo na začátku devadesátých let, tak teda jako jo. Jen trochu méně té křečovitosti a trochu více souvislosti mezi postsynchrony a děním na obraze... a bylo by to vyloženě ok. ()

K.B.L. 

všechny recenze uživatele

Vtipná česká komedie, kterou musím hodnotit ještě více subjektivněji, než ostatní filmy, protože jsem na onen tábor (kde se film natáčel) jezdívala jako dítě a pak i jako vedoucí. Takže se člověk v lecčem vzhlédl. Zajímavost: kamna z místní klubovny byla později zapůjčena na natáčení filmu Vetřelec vs. Predátor. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (13)

  • Pějme píseň dohola mělo původně být drama z reálného socialismu, ale Sametová revoluce, jež proběhla během příprav, přinutila režiséra Ondřeje Trojana záměr přehodnotit. Jan Hřebejk a Petr Jarchovský, kteří začali psát scénář na Silvestra 1989, nakonec udělali z Pějme píseň dohola komedii s občasným rýpáním do právě skončené socialistické éry. (Šéfik)
  • Když začíná Bob (Radek Ríha) hrát Vendy (Ulrika Kotajná) u ohně píseň „Tramp“, lehce se stmívá. Po střihu po jiné scéně, kdy ji stále hraje, je však již naprostá tma. (JoranProvenzano)
  • Během výletu, kdy oddílový vedoucí Zdeněk Faustus (Jan Procházka) vyráží s dětmi pěšky z Vysočiny, je možné všimnout si, že mapa, kterou při sobě má, zobrazuje blíže neurčený přímořský stát. (Liš)

Související novinky

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

22.06.2019

Letošní ročník MFF Karlovy Vary se koná od 28. června do 7.července a opět přináší atraktivní nabídku filmových titulů. Zahajovacím filmem bude snímek Po svatbě, který doprovodí tvůrčí delegace –… (více)

Reklama

Reklama