Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeské vísce, uprostřed stříbrných rybníků a tmavých lesů, žije pohledný mládenec Jindřich, který se jednoho dne vydá do světa s pevným rozhodnutím vysvobodit zakletou princeznu. Na své cestě se dostane do strašidelného mlýna, kde žije se svým otcem, mlynářem, krásná Eliška. Mládenec se Elišce líbí, namluví mu proto, že v rybníce je zakletá princezna a on ve mlýně zůstává jako pomocník. To se nelíbí místnímu čertovi a vodníkovi, kteří si na mlynářovu dceru myslí. Snaží se, seč jim sily stačí, pomocí intrik a kouzel mládence ze mlýna vypudit. Ve mlýně se objevuje třetí ženich: starý, bohatý Knížepán, a protože Eliška všechny nápadníky odmítá, mlynář se rozzlobí. Urči lhůtu: buď si do úplňku ženicha sama vybere, nebo ji dostane ten, co si první o ruku řekne. Nastává boj mezi ženichy... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (625)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Ohavná pohádka, kterou nenávidí celá moje rodina, včetně mě. Příběh nic moc a postavy chovající se občas úplně nereálně. A nejvíc ze všeho mi na ní vadí ta připitomnělá napodobenina čerta. Blanarovičová tuhle roli absolutně nezvládla. Navíc je Jindra olysalý! No vážně...Hruď, nohy, snad i ruce...ve výsledku vypadá jako ženamka s parukou (Brali ho voskem veet? Nebo Braun epilátorem? Dodatek: Doporučuju se na tuto pohádku podívat s někým koho a) milujete b) nenávidí tenhle film stejně jako vy. Vyjde z toho báječné odpoledné plné záchvatů smíchu... Dodatek 2: Jediné dvě dobré postavy zde jsou Král a Žán. Ti dva si tu hloupost náramně užívají a výsledkem je aspon nějaká sranda. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak tahle pohádka mě teda neuchvátila ani Trošku;-). Kladní hrdinové mi nebyli sympatičtí, záporáky si nemůžu vybavit, jak byli slabí a nevýrazní, hlučné pohádkové postavičky mě vyloženě sraly! Přijde mi to vhodné tak pro příznivce Teletubbies. Jednou jsem to přetrpěla, ale tu třetí hvězdičku dávám jen ze soucitu a vzhledem k faktu, že z pohádek natočených po revoluci tohle není zdaleka nejhorší. Podruhé už fakt ne... A seru na to, žádná třetí hvězdička nebude! 45% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pohádku "Princezna ze mlejna" mám prostě spojenou se svým dětství - viděl jsem ji, když mi bylo osm let, a zanechala ve mně jen pozitivní dojmy. A i když ji teď vidím, tak ty dojmy přetrvávají. Nejvíce mě ale baví hudební složka, ta mi prostě uvízla v hlavě. Za mě pohádková klasika, která je prostě tak nějak líbezná. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Zjistila jsem, že tuhle pohádku dokážu pořádně ocenit až teď, když už jsem starší. Vtipům, které jsem jako malá tolik nebrala, se směji jako bych je slyšela poprvé. Není tam žádná záporná postava, nikdo koho by se dalo bát. Prokouknutelné triky, jako je zpětně puštěný vodník, člověk svým způsobem ignoruje. Něco jako, když pro vás někdo má překvapení o kterém víte, ale nechcete dotyčnému zkazit radost, tak i tak děláte překvapenýho. Navíc je zde tolik nezapomenutelných hlášek, který běžně používáme i doma, že nižší hodnocení prostě nejde. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Predom všetkých upozorňujem, že moje nízke hodnotenie tohto titulu nemá žiadnu súvislosť s tým, že to režíroval Zdeněk Troška. Na rozdiel od niektorých tunajších expertov nemám tohto filmára zaškatuľkovaného ako tvorcu výhradne odpadových snímkov. Snažím sa hodnotiť jeho filmy bez predsudkov a čo najviac objektívne. Tak som pristupoval aj ku rozprávke "Princezná z mlyna", ktorú natočil v roku 1994. Videl som ju už viac krát, ale ani pri najlepšej vôli si ku nej neviem nájsť pozitívny vzťah. Ústredná zamilovaná dvojica Jindřich (Radek Valenta) a Eliška (Andrea Černá) mi pripadá chladná, vôbec sa ku sebe nehodia, necítiť tam žiadne iskrenie. Silne ma irituje i to príšerné duo vodníka a čerta, v podaní Jakuba Zindulku a Yvetty Blanarovičovej. Tí sú fakt zrelí na pár faciek. No a afektovaná neherečka Lucie Bíla je v úlohe čarodejnice úplne nemožná. * ()

Galerie (17)

Zajímavosti (38)

  • Zdeněk Troška absolútne neuvažoval o chlapčenskom obsadení roly čerta, pretože vedel, že ten čertík je také motovidlo, že to môže hrať len Blanarovičová. Vôbec neriešil, že ide v podstate o mužský herecký part. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama