Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Recenze (648)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co někteří lidi mají proti Troškovi. Dyť ty jeho filmy jsou tak typicky české a ukazují tu naši pravou furiantskou a poněkud snobskou náturu (když oni kachličky, tak my na štok) české vesnice v pravém světle a navíc s humorem. Vzpamatujte se lidičky, ten film přece není jenom obyčejná komedie. Je to vaše zrcadlo!!!!! Nebo právě to, že se v tom sami vidíte vám všem úzkoprsým tak moc vadí? Dávám "jen" tři hvězdičky, ten předcházející díl byl přece jenom o něco lepší. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Slunce, seno a pár facek je nejlepší díl celé trilogie o osudech rodiny Škopků a vlastně všech lidí, kteří žijí v Hošticích. Mladý Konopník a mladá Škopková se mají brát. Do vesnice ale dorazí Ing. Tejfarová a tím se spustí nespočet komických a naprosto úžasných situací, která jsou originální a stoprocentně zůstanou v naší paměti velmi dlouho. Já jsem se totiž po celé dvě hodiny doopravdy smál a to je to hlavní, co od tohoto filmu čekat. Pro mě jedna z nejlepších českých komedii. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Viděno už asi po desáté a pořád slušná zábava. Pokud se dá mluvit o tom, že existuje český humor, tedy humor, který je typický pro náš národ, tak tady ho máme. Pravá vesnická komedie a věrné znázornění českého člověka se svými klady i zápory. V některých jihomoravských vesničkách to takhle chodí dodnes. O tom jsem přesvědčen :-))) 70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl celé trilogie - snad také proto, že co cenzura vystřihla Troškovi z prvního dílu, bylo částečně do druhého zakomponováno. Každopádně diváci se v létě 1989 hodně dobře bavili a scéna s policajty, tedy příslušníky VB, v závěru vyvolávala hurónské salvy smíchu. ,,Matoušková (sedající na koště), už zas? Vono nestačí, že vás dvakrát sestřelili?" Možná je problém v tom, když se Slunce sledují jen jako komedie...charaktery postav jsou totiž opravdu ze života a nastavují zrcadlo i mnohým z těch, co ani z venkova nejsou. Rozhodně soudobé české komedie nejen že nebaví, ale z větší části jsou vrcholem stupidity a trapnosti ( kam bohužel spadly i všechny Kameňáky....). Prosimvás, soudružky děvčata...hale předsedo, neurážej.... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Troškův film a vrchol vesnické trilogie. Proti jedničce je rozmáchlejší, bere si na paškál více situací a zdejší místopis/osobopis šlape na sto procent. Princip celé série recykluje vesnické zvyky, které po použití vrací zpět na místo v notně přemrštěné verzi a kupodivu není ve své logice úplně stupidní - je to trefné. Oddechové, blbé, zábavné. Nic víc. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (65)

  • Když farář Otík (Luděk Kopřiva) sleduje v lese svatebčany, jak jedou do Volyně, vede kolo, kde má na řídítkách vlevo košíček a vpravo deštník. Když kolo odhodí ve svahu a vzápětí ho zvedá, aby pokračoval, již má na řídítkách obráceně košíček vpravo a deštník vlevo. (rakovnik)
  • V roce 2016 nazkoušeli v nymburském Hálkově divadle divadelní hru "Slunce,seno,jahody a pár facek".Povolení dostali od režiséra filmu Zdeňka Trošky. (M.B)

Reklama

Reklama