Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Recenze (649)

boshke 

všechny recenze uživatele

Růžičková je skvělá, ale jinak to celkově stojí za prd. Akorát u prvotřídního dabingu porna a pořadů o svatých jsem se vyloženě zasmál, ale krom toho slabota. Z dětství mám Slunce seno spojeno s dvěma hodinami skvělého humoru, leč tato představa se dnes jeví více než komicky. Jako malému mi zřejmě stačilo málo... 50% ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

jasně, už to bylo zase o kousek stupidnější než počátek, ale ještě se to dalo...ale po tomdle dílku už sem Mistra A Little bit neboli Trošku přestal trošku víc vnímat...respektive sem ho začal ignorovat, páč některý lidi a filmy je postě lepší se jim vyhýbat...Trošku sem prostě vnímal jako každej, kdo prostě vyrůstal v tý době, kdy frčelo Seno a Jasněnka...takže pro mentální vývoj zhruba desetiletého člověka jsou jeho filmy vcelku neškodný...ale s postupujícím věkem už prostě člověk nemůže riskovat lobotomii filmovýho vkusu a proto sem už jeho další filmy raději nesledoval...fakt bych do toho nešel, páč by to byla zcela jistě mental suicide...takže goody bye Zdeňku, rotuj v hellu nebo kde chceš... seš koneckonců oživlej čert z nějaký zapomenutý Troškovy pohádky ne? Ale prosím, neodpovídej mi...některý odpovědi mě fakt nezajímaj... ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Intošové a ctihodní teoretici mají z Troškova jména pupínky bez ohledu na konkrétní film, jenže já aspoň trochu znám venkovskou mentalitu a přece jenom ještě pamatuju atmosféru před rokem 89, kdy se ty politicky mířené hlášky setkávaly s obrovským ohlasem u publika. Bylo mi 10 a s rodinou jsem na tom byl dvakrát (letňák ve Zbiroze, Kyjev v Praze Dejvicích), pokaždý kino narvaný k prasknutí, sedělo se i na schodech a hurónský smích provázel hlášky "Ať se propadnu do západního Německa" či "my jsme tu s tou přestavbou tak daleko, že už dnes se máme líp než zítra. Pozítří. Včera. Řekla jsem něco blbě, předsedóó?" A za to, co to ve svý době pro lidi znamenalo, si to dobrý hodnocení zaslouží. Naprosto podepisuju, co píše salahadin. BTW táta prožil dětství v Bavorově, podle něj je to spíš drama ze života než komedie. Uživatel sun.eagle to v první větě komentáře vystihuje naprosto přesně. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vrchol žánru agro komedie. Něco tak ukrutně buranského a křupanského se hned tak nevidí, sleduji to s podobnou rozkoší, s jakou si občas vyslechnu píseň zábavovkové kapely. Je to tak blbé, až to rozesmívá. Upřímně naivní, prvoplánové a přitom svým zvláštním způsobem zvrhle pravdivé. Blbost některých gagů je tak krystalická a neředěná, že mě dostávají i na stý pokus. Troška je sice daleko za hranicemi vkusu, ale přesto si dokáže držet určitý standard a hrubý mustr, který filmu dodává jakous takous ucelenost. Pokud chci vidět skutečnou esenci českého vidláctví, pustím si Slunce, seno a pár facek. Nehodlám řešit, zda je to taková vidlárna záměrně, či nezáměrně. Prostě to fachá. Pravý filmový kompost s nezapomenutelným aromatem kravského trusu a hnoje. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování lidové taškařice v typu českého buranství z podšumavské vesnice Hoštice. Jde sice o satiru společnosti se svým soupeřením a pokořováním vlastních sousedů, ale s humorem dosti přízemním a zemitým. Ať chceme, nebo nechceme, je zde vylíčena česká povaha a charakter: malý, uřvaný, soupeřící pomlouvačný, škodolibý, přetvařující se, vypočítavý a buranský je český člověk. Herecké výkony jsou zde vyrovnanější a perlou je rázovitý svatební konec. Hlavní postavou je Škopková (dobrá Helena Růžičková), rázná impulsivní žena, snažící se zabránit znesvěcení své rodiny a pokořit celou rodinu domnělého znesvětitele. Ale mládí si jde svou cestou. Z dalších rolí: trpělivý Škopek (Stanislav Tříska), plnící vrtochy své manželky, těhotná Blažena (Veronika Kánská), vdávající se za svého vyvoleného, malý Jirka (Martin Šotola), nenávidějící králíky, rozverná babička (Valerie Kaplanová), vydaná na pospas rozmarné náladě své dcery, vesnická drbna Kelišová (Marie Švecová), informující o kdejaké nepravosti a nepřístojnosti, manželé Konopníkovi (Marie Pilátová a Václav Troška), rodiče domnělého hanebníka Venci (Broněk Černý), vyvolený Blaženy, sekretářka JZD Evička (Jaroslava Kretschmerová), v pudu sebeklamu a sebeobrany roznášející drby, servírka Miluna (Petra Pyšová), žárlivě zamilovaná do Venci, živočichář Béďa (Jiří Lábus), se škraloupem z minulosti, doktor Kája Kroupa (Josef Stárek), plánovaný novomanžel, inženýrka Tejfarová (Kateřina Lojdová), ozvěna z minulosti, tlustý Josef (Jiří Růžička), plánovaný nápadník, farář Otík (Luděk Kopřiva), svědomí vesnice, farářova hospodyně Cecilka (Vlastimila Vlková), zpívající učitelka Hubičková (Jiřina Jirásková), předseda JZD Rádl (Miroslav Zounar), a moderátorka československé televize (Marie Tomsová). Vzpomínka mládí a dětství se svým typickým životním stylem tehdejší doby. Sladká, zalitá sluncem a řádně buranská. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (65)

  • Ve scéně, kdy si Škopková (Helena Růžičková) s Konopníkovou (Marie Pilátová) hází přes plot věci, má v prvních dvou záběrech Škopková bílou zástěru. Když vyjde z domu a rozhazuje svatební cukroví, má už na sobě "zástěru" modrou. (CrownThomas)
  • Když přijíždí Pepa (Jiří Růžička ml.) pro Blaženu (Veronika Kánská) do kravína a jedou do lesa, aby se nachystali na svatbu, je na autě SPZ ST 21-65. Když však z lesa odjíždí a i poté, když veze Blaženu domů, je SPZ ST 93-04. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama