Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kamarádi, Mireček (Matouš Ruml) a Vilém (Janek Gregor) se živí pěstováním trávy a dostanou nabídku, která se neodmítá. Prodat veškeré zásoby trávy za jednu noc. Jenže když uzavřou obchod s nebezpečným Bulharem (Predrag Bjelac) a jeho pravou rukou (Karel Dobrý), zjistí, že jim někdo vykradl pěstírnu. Mají pár hodin na to, aby zachránili nejen kšeft roku, ale taky vlastní malíčky. Dva policisté ze staré školy (Martin Hofmann a Leoš Noha) byli suspendováni. První z nich se chová jako psychopat a druhý je vyhořelý, takže když přijdou se žádostí o návrat do útvaru, jsou svým nadřízeným odmítnuti. Aby získali zpět svoji práci i čest, rozhodnou se na vlastní pěst pátrat po kufru plném vzácného zboží a rozhodně si při tom neberou servítky. André S. (Marek Lambora) je rocker. Ale má problém. Podepsal smlouvu, ve které se zavazuje k natočení třech popových alb pro teenagery. André se na veřejnosti tváří jako hvězda, jenže uvnitř šílí. Celý svůj byt, auto i slávu by vyměnil za jednu pořádnou rockerskou noc. A přesně to se mu splní, když si na letišti omylem vezme cizí kufr. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

fixaman 

všechny recenze uživatele

Dějově přeplácané, nudné a s přepálenou stopáží. Jediné, co v tomhle filmu funguje je duo policajtů v čele s Hofmannem. Jinak se u toho člověk moc nezasměje a v podstatě všechny postavy mu můžou být až do konce ukradené, jak ploché a nevýrazné jsou. Českému filmu se zase pěkných pár let raději vyhnu obloukem. ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

V rámci toho, co se v česku tvoří za filmy, je tohle rozhodně jasná pětihvězdičkovka. Pokud to srovnám s jakýmkoli českým filmem (nedokumentárním či nezaloženým na skutečných událostech a postavách), tak je tenhle převyšuje naprosto ve všem. Kamera je skvělá a nelowcost televizní, herci to trapně nepřehrávaj, dialogy nejsou mimo, není zde hluchý místo. Nečekala bych, že se povede natočit českej film ve stylu G. Ritchieho, kterej bude mít spád, vtipné dialogy a postavy... A hlavně, hlavně ten soundtrack! Skvělá hudba, která filmem provází. Velikej BIG UP českýmu filmu! ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Ubal, zmiz a zapomeň. Celkem jsem se i přes ta hodnocení těšil na žánrovku s velmi lákavým obsazením. Moc si ale nevybavuji, že bych se vůbec nad něčím ve filmu alespoň usmál. Což je u komedie hodně moc smutné. Takže trocha příběhu a trochu zajímavého pokoukání na některé oblíbené ksichty. Celkem ztráta času. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dva dealeři trávy a jejich největší kšeft jedné noci, který zkrachuje byl celkem sympatický pokus o svižnou jízdu českým podsvětím, ale díky absolutní absenci jakéhokoliv vtipu, permanentní trapnosti a nedotaženosti scén a také mojí averzi vůči glorifikování a normalizaci užívání trávy hodně slabý film, ikdyž se snažil a technicky a obsazením vůbec ne marný. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ubal a zmiz je prvotina Adama Hobzika. Mě osobně komedie nezaujala z řady důvodů. Osobně jsem totiž moc humorného neshlédl. A. H. si sám psal i scénář a celý příběh se opírá o řadu mnohokráte použitých stereotypů. Mladí huliči pěstují trávu, kterou sami prodávají. Jejich konkurence jsou Vietnamci. Kšeft zařídí u dalšího drogového dealera - samozřejmě z Balkánu. A vyhození policisté - hodný a zlý, si chtějí získat svou kariéru zpět. A konečně namyšlená celebrita. Jsou to všechno recyklovaná témata zabalená do jednoho rádoby příběhu, který jednotlivé osoby propojuje. A když už se nějaká ta vtipná scéna najde, jednotliví herci ji nejsou schopni přetavit ve zlato. Třeba Martin Hofmann ano, ale v podstatě jde spíš o chybu režiséra, že z nich nedokázal vytáhnout víc. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se také na pražské Štvanici. (ČSFD)
  • „Role rockera se přijímá velice snadno. Navíc z ní mám pocit, že bude akčnější než všechny, které jsem dosud hrál. Je v ní víc testosteronu. A to je přesně ta změna, o kterou jsem stál,“ řekl Marek Lambora. (ČSFD)

Související novinky

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

10.09.2021

34. ročník filmového festivalu Finále Plzeň se letos opět uskuteční na podzim. České filmové žně začnou 24. a skončí 29. září. Do kin od léta míří řada nových snímků a Finále je nabídne pohromadě… (více)

Reklama

Reklama