Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta panoval mezi lidmi a Cylony zdánlivý klid. Před 40 lety vyhlásili tito lidmi stvoření roboti lidstvu válku, ale během ní záhadně zmizeli. Teď se vracejí. Silnější, vyvinutější, s modely schopnými imitace člověka a s jediným cílem. 12 lidských vesmírných kolonií čelí drtivému a dopředu připravenému útoku, ve kterém se lidstvo brzy ocitne na pokraji zkázy. Pilotní minisérie k stejnojmennému seriálu. (berg.12)

(více)

Recenze (254)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Úvod k suveréně nejlepšímu sci-fi seriálu všech dob! Troufalé tvrzení, ale stojím si za ním, jelikož v podstatě jediné, co jsem z "první ligy" sci-fi seriálů neviděl je Babylon 5. Tudíž, pokud považujete za nejlepší právě ten, tak se Vám upřímně omlouvám za svou troufalost. Galactica je natolik jiná, že by pravděpodobně mohla konvenčního diváka i odradit. Přeci jen, nejsou tu žádné štíty, teleportace, paprskomety a "kýbly technoblábolů". Naproti tomu se zde hojně vyskytuje opravdová psychologie postav, otázka náboženství, společenského zřízení, zrada, zbytečně nepřeháněný patos a morální dilemata. Rozhodnutí, jež postavy musí činit nekončí vždy dobře a situaci v poslední chvíli nezachraňuje náhoda či "deus ex machina". Ještě zpátky k technice a jejímu fungování - musím souhlasit, že řešení pohybu Viperů volným vesmírem je tím nejelegantnějším a zároveň nejreálnějším, jaké se nám kdy dostalo. "Tak pravíme!" ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Fakt, že se jedná o pro mně velmi blízkou tématiku, nemá s napálením pěti hvězd moc co dělat. BSG totiž začíná naprosto epickým, tří hodinovým pilotem, který rozdupává veškeré obavy ze seriálu ve vteřině na prach. Počáteční rozpaky opadají a hutná atmosféra drásavě nastiňuje o co tu půjde. Za mě bez okolků jeden z nejlepších pilotních dílů vůbec. Uvidíme co připraví seriál. ( Tento názor je napsán jako zhodnocení vůbec prvního setkání s tímto univerzem ) ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Pilot poměrně slušně nalákal na seriál, i když chyba byla, že tohle začínám sledovat až po Stargate: Universe, která je doslova klonem BSG, takže mám určité obavy, aby se z toho seriálu nestala nehorázná nuda. Oproti SG-1 bych ale vyzdvihl parádní hudbu a všechny scény z vesmíru, které vypadají naprosto k uvěření a propracované do nejmenších detailů. Na druhou stranu mě nějak neberou postavy. Tricia Helfer kráska k pohledání, Katee Sackhoff z 24 a Jamie Bamber v pohodě ale to je vše a v porovnání s O'Neillem, Sheppardem, Pickardem a dalšími se se sympatiemi nemohou ani trochu rovnat. Váhám mezi 3 a 4*. Zvolím nižší hodnotu s tím, že radši přidám samotnému seriálu ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

Úžasný, priam realistický seriál.A keď hovorím seriál, myslím tým seriál, ktorý si berie to najlepšie z filmov aj seriálov...Z filmov spracovanie,výpravu,kameru,hudbu,herecké výkony a zo seriálov možnosť rozvinúť dej do "monštróznych" rozmerov...Len si spomeňte na LOST..... TRICIA HELFER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OH MY GOD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Úvodní film (ve skutečnosti miniseriál) k připravovanému seriálu, který vychází z 27 let starého televizního sci-fi seriálu. Pár velkých změn, ale vesmír zůstal stejný. Film perfektně rozjíždí velkou jízdu, na kterou navazují již dvě série a třetí se blíží (listopad 06 už tu skoro je:)). Seriál je plný zvratů a ten největší přijde na konci druhé série. Totální risk, který může skončit vítězstvím producentům nebo krachem seriálu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku filmu, kdy se Laura Roslin (Mary McDonnell) dozví výsledky testů na rakovinu, je krátký záběr na oblohu, na níž je několik prolétávajících lodí. Jedna z nich má původ v seriálu Firefly (od r. 2002). (Jan_K)
  • Během FTL skoku Galaktiky k Ragnaru jsou vysunuté hangáry, přestože je v předchozí scéně zasunuli. (Pepy)

Související novinky

Z Iron Mana je sirotek

Z Iron Mana je sirotek

18.12.2010

Třetí díl totiž přišel o režiséra. Dvojka byla sice úspěšná, ale sklidila spíš kritické reakce, takže je možná opravdu čas na změnu. Jon Favreau skutečně odchází. On tvrdí, že už jej nebaví být… (více)

Reklama

Reklama