Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (871)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Tak todle je fakt nic moc... Když se na začátku rozprskla hlava Arnolda Schwarzeneggera, říkal sem si, že by todle mohlo být zajímavý... nebylo... S původní povídkou to má společnýho asi tolik, co osamocenej jetel s tatarským biftekem (maximálně tak tu krávu), herecký výkony kohokoliv jsou naprosto nevýrazné, akce nezajímavá, a 3prsá děvka mi přišla vyloženě trapná. To množství mutantíků na konci mne skoro až znechutilo.. i když uznávám, že obludka spojená s člověkem v jeho hrudníku se stala zlomová pro filmovou trikařskou scénu. Proto taky ty dvě hvězdičky. Za obludku a za tu explodovanou hlavu v ůvodu... ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

65% - Film, který se skutečně pohybuje na hranici virtuální reality. Výborný námět (určitě velký zdroj ispirace pozdějších trháků) , moc působivé zpracování, ale měl jsem problém se scénářem, jež si v akci liboval až příliš. K tomu si člověk nemůže nevšimnout filmových a logických chyb, které jasně signalizují, že se Total Recall nedá vnímat jinak, než jako nadsazené akční béčko. Ten dojem potvrzuje i Jerry Goldsmith, jehož hudba je sice jako obvykle výborná, ale člověk v ní jasně slyší narážky na vlastního Ramba a na Poledourisova Barbara Conana. Úžasná ironie...ale třeba si to jen namlouvám a o "insight joke" se nejedná ;o) Verhoeven rozhodně udělal bezva akční film, jehož akčnost se mu díky nastupujícímu vývoji triků stala osudnou. Proto nižší hodnocení pro jinak zábavný film, se svělým hereckým potenciálem. Trio Verhoeven-Goldsmith-Stoneová se za dva roky vytáhlo s větší peckou ;o) ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Viktorka se narodila v roce 1989, Total Recall 1990. Viktorka se věkem stává atraktivnější, Total Recall bohužel opakem. Viktorce Total Recall 19 let unikal, ale neunikl :o) Viktorka je ráda :o) No co si budeme povídat, Total Recall má do dokonalosti daleko a oproti hodně mladším snímkům zaostává, ale na svou dobu, je to velice zdatné dílo. Námět nápaditý, hudba mi k ději pasovala, z efektů mi rozum stál a herci v čele s Arnoldem odvedli slušný kus práce. Právem si, i přes hrozné poulení očí a mutanty, zaslouží být červený :) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála dobrých filmů, kde se vyskytuje AS. A opět to není jeho zásluhou: tolik potřebné ingredience v tomto filmu je zajímavá předloha, promyšlený děj, tradiční Verhoeven a teprve pak až to ostatní. Zpětně mám pocit, že je dobře, že snímky, kterými se nechávali unášet tehdy patnáctieltí kluci, si já vychutnal znovu a později. A změnil jsem názor. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Celá tato dickovská adaptace má jeden jediný zádrhel. A sice, že v hlavní roli není někdo poněkud civilnější než-li Arnie. Mám ho sice hodně rád, ale do paranoidní adaptace Dickova díla zrovna dvakrát moc se svou postavou nezapadá, byť se snaží seč může. Jinak je vše jak má být. Tempo, efekty, režie i vize budouctnosti. Spolu s nepřekonatelným Blade Runnerem jednoznačně nejlepší filmová adaptace Dicka. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) ukazuje své manželce krvavé ruce, avšak chvíli předtím ji držel za ramena, vypínal vypínače, sahal na žaluzie a nikde žádná krev neulpěla. (JardaPazdy)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama