Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitel Majer (Tomáš Magnusek) je propuštěn z vězení na amnestii. K sobě do domu si ho bere jeho spolužák ze základní školy Ivan (Zdeněk Godla), jenž žije v romském ghettě. Majer nemá nikoho z rodiny. Nikdo mu nezbyl, a tak nabídku Ivana vítá. Ivan Majerovi sdělí, že se mu rozhodl pomoci především z důvodu, že potřebuje znovu otevřít školu, na které dříve Majer učil a chvíli ji vedl. Ivan žijící v ghettě zná problémy své komunity a ví, že zrušení jejich oblíbené školy jim neprospělo. Majer začíná oslovovat své bývalé kolegy a především žáky, aby mu pomohli. Řada jeho žáků má také svoje děti. S nimi zažívá řadu komických situací. Netuší ovšem, že ho stále sleduje Dostál (Jiří Krampol), nejstarší z mafiánské rodiny, který ví, že Majer byl propuštěn a rozhodne se pomstít svého syna i vnuka. (Tomáš Magnusek s.r.o.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

rzazeman odpad!

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s uživatelem xxmartinxx. Jen dodám, že jsem se u filmu asi dvakrát nebo třikrát pousmál, ale tím kvalitu filmu končí. Pokud chtěli ukázat herce z původní trilogie jak vypadají dnes, tak mohli udělat skupinové foto a ne film. Pan Magnusek si tu neskutečně honí ego. A ten konec? V průběhu filmu se objeví tajemná postava která má sejmout Majera. Je to snad ten hlavní zlý student, kterého máme celou dobu za mrtvého? Nebo někdo úplně nový? No to se samozřejmě nedozvíme, protože taky proč bychom měli my podřadní lidé. Jen doufám, že z toho nevzejde 5 díl. To už radši filmy od Neil Breena. ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Za mě to je nejlepší díl celé série.Po kamerové a technické stránce to bylo velice dobré. Z celé série konečně díl, kde technicky vše fungovalo. Celý film byl ale zvláštní. Bylo to příjemné vzpomínání, bylo to i vtipné a uteklo to rychle, ale celý film se hrdinové snaží otevřít školu a jestli ji otevřeli to jsme se nedozvěděli. Jen, že byla nějaká párty bez Magnuska a Godly. Celý film Godla Magnuskovi pomáhá, ale nakonec ho zradí, čemuž celých 80 minut nic nenasvědčuje. A ten konec byl úplně zabítý. Nevíme, jestli ho zabili nebo ne. A vlastně ani nevím, jestli měl Magnusek to zařízení pro domácí vězení,  co mívají vězni nebo ne. Ale jinak že všech 4 dílů mě to bavilo nejvíc, herecky to bylo dobře zahrané, jen Godla neskutečně huhlá, tak mu mnohokrát nebylo rozumět, a film si zaslouží ode mě 3*a 50%. TŘEBA BUDE 5 DÍL, V KTERÉM TVŮRCI VŠE VYJASNÍ.Ale je fakt, že minulé díly byly akčnější, tady se v podstatě krom poslední scény, v které se nic nestane a jedné scény, kde klukovi přejíždí nožem pp zádech, tak se celý film jen povídá a akce žádná.Tak snad to příště bude lepší. ()

Reklama

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Tak ale toto bolo už extrémne hovno aj na Magnuska. Jednotka navždy v našich srdciach, ale toto stretko s odrastenými cigánmi z pôvodnej triedy vo mne nič nevyvolalo. A pritom snaha na spomienkový optimizmus obrovská, len zle podaná. Karlosa s Kajumim som tam fakt nečakal. Aspoň že nám tento film dal Grossovú, tá nech sa objavuje aj naďalej, bitch jedna. Pochovajme túto sériu, alebo reštartujme, ale už pod iným vedením. Žiaľ, ale musím. ODPAD! ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Z celé série filmů se mi tento líbil nejvíc. I přesto je to ale hodně špatný film. Oproti originální trilogii se několik aspektů zlepšilo, ale v ostatních dělá Magnusek pořád ty samé chyby. Děj byl z velké části nezajímavý a několik jeho částí mi vůbec nedávalo smysl. V celém filmu je taky několik momentů, které se tváří, že jsou vážné, ale ve skutečnosti mi přišly spíše směšné. Postavy jsou pořád stejně jednostranné jako před deseti lety, spousta postav z originální trilogie se v tomto filmu vrátí, což fanoušci určitě ocení, i mně se to docela líbilo, ale štvalo mně, jak hrozně vnucené tam ty postavy byly. Herecké výkony byly většinou slabé, Magnusek se snažil, ale taky mu to spíš nešlo, nejlepší ze všech byl Zdeněk Godla, on je podle mě velmi talentovaný člověk, který si zaslouží mnohem lepší role. Prezentace byla mnohem lepší, což se dalo očekávat, nemluvím ale jen o kvalitě obrazu, film je po všech stránkách mnohem lépe natočený než celá původní trilogie. Hudba taky nebyla špatná, i když je jí ve filmu hrozně moc. 3/10 ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Bastardi 4: Reparát jsou paradoxně z celé série dost možná nejzajímavější, jako reparát samotný ovšem neobstojí. I tentokrát bude otázky vyvolávat především potencionální rasismus a filmařské schopnosti jejich tvůrce, i podle bouřlivých reakcí v sále se ovšem dá očekávat, že si čtvrtí Bastardi svou cílovku opět snadno najdou. Smyslnost návratu ovšem bude i nadále vyvolávat mnoho otázek.... ()

Galerie (112)

Zajímavosti (20)

  • Tomáš Magnusek se na plakátě k filmu objevuje v zeleném nátělníku. Jde o odkaz na omilostněného vraha Jiřího Kajínka, který se objevil ve stejném trikotu v den propuštění. (DanteZ)
  • Natáčelo se ve stejné škole, kde se odehrával příběh trilogie Bastardi. Škola se nachází v České Skalici a před natáčením prošla částečnou rekonstrukcí. (ugugege)
  • V barber shopu kadeřník vyloženě holí strojkem zákazníka, zatímco jeho kolega neustále otírá kartáčem na odstranění zbytku vlasů Tomáše Majera (Tomáš Magnusek). (Nick321)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno