Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Jsem čaroděj Mrakomor, pan všeho nečasu!"
Bylo, nebylo jedno království, kde král měl syna a tři dcery. Princezny byly na vdávání, ale ženich žádný. Až jednou princ Velen během jediné noci, kdy mu starý král svěří péči o království, provdá své tři sestry kouzelným ženichům – Měsíčníkovi, Slunečníkovi a Větrníkovi. A sám se zamiluje do jejich sestry, krásné Večernice. Král ale nemá pro princův čin pochopení, a tak se Velen vydává do světa, aby našel své sestry i krásnou Večernici. V cestě mu ale stojí krutý vládce všeho nečasu, čaroděj Mrakomor, který chce Večernici jen pro sebe... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (462)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jsem čaroděj Mrakomor, král všeho nečasu! Brzobohatý v jedné ze svých nejlepších rolí. Postava zlého čaroděje mu perfektně sedla a to nejen díky povedenému kostýmu, celkové atmosféře pohádky, ale i díky jeho svalnaté postavě a hřmotnému hlasu. Řada scén mi od dětství utkvěla v paměti a kdykoli je Vorlíčkův počin reprízován, nějakou tu chvilku jej vydržím sledovat (často až do konce). :) Dovoluji si nebýt jelimanem... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Poněkud rádoby "velká" pohádka, ve které mi kromě Večernice byl nejsympatičtější čaroděj Mrakomor:) Asi se někde stala chyba... ale nemyslím si, že by byla na mojí straně, protože trojice švagrů je tu v podstatě jenom ve funkci deusů exů machinů (miluju tahle zprasená skloňování), a spolu s nimi je i magické cestování přes půl světa poněkud v kontrastu se syrovou proradností lidskou, nemluvě o princově bitce s tuláky. A k tomu na poměry páně Vorlíčkovy naprosto zbytečné vydávání ještěrky za draka... ale zkrátka a dobře kvůli Mrakomorovi - a v dospělejším věku i kvůli bilančním rozmluvám pánů Menšíka a Filipovského - se většinou přistihnu, že se na "Večernici" dívám až do konce. Takže tím pádem asi 70%. ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Jedna z legendárních pohádek mého dětství. Ta kazeta byla hodněkrát přetočená. Nadčasová věc se skvělými herci, kterou si i dnes rád připomenu. Slunečník, Měsíčník, Větrník, čaroděj Mrakomor a samozřejmě krásná Večernice. Pobuda Lohniský, starý král Menšík a Kacafírek Filipovský. Havelkův chórus se svým mollovým zabarvením navozuje melancholickou náladu. Vše vrcholí šermířským finále na zřícenině hradu Krakovec. ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Pro mě jako malého kluka neexistovala oblíbenější pohádka než právě Princ a večernice. A krom téhle sentimentální vzpomínky je tu ještě něco. Dokonce se mi to vážně líbí ještě dnes. Je to padouch Mrakomor v podání Radoslava Brzobohatého. Toho fakt budu žrát snad do konce života. Je to jedna z těch pohádek, kvůli kterým mám rád vánoční televizní program. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dobře to synek zařídil." Provdal své tři sestry za tři podivně se zjevující bukanýry se směšnými jmény a ani se nezeptal, kam s nimi odletěli. Zkrátka dobře to synek zařídil, ale teď musí hledat. Já bych tedy hledal Větrníka na rádiu Beat, Měsíčníka v trafice a Slunečníka na pláži, ale asi bych je nenašel. Jenže nepříliš sympatický floutek princ Velen má po ruce jednu nadrženou hvězdu a tři švagry, tak to se mu to bojuje s Mrakomorem. Mně to tedy nikdy moc nedávalo smysl, ale to už se tak u pohádek stává. Naštěstí to nepostrádá přiměřenou zábavnost a ještě jsem neviděl nikoho vytéct tak dokonale jako Mrakomora. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně kdy princezny spadnou do rybníka, nikdo před tím nezkoukmal, jaké je tam dno a to bylo zanešené bahnem, do kterého se hned začali bořit a strašně to zapáchalo. Pak se nemohly toho zápachu zbavit. (cariada)
  • Vladimír Menšík se během natáčení potýkal se silnými záchvaty astmatu, kvůli kterým na plátně vypadal unaveně. Filmový štáb musel dělat často přestávky, aby si herec mohl píchnout injekci. [Zdroj: kafe.cz] (Duoscop)
  • Ve scéně, kdy princ padá ze stráně, chtěl štáb docílit co nejlepšího zvtárnění z pohledu princových očí. Ujal se toho sám kameraman, ale jelikož se staral o kameru (byla drahá) a né o sebe, tak se odřel. (cariada)

Související novinky

Zemřela Libuše Šafránková

Zemřela Libuše Šafránková

09.06.2021

Z Prahy přichází velmi smutná zpráva. Svět českého filmu dnes opustila filmová, televizní a divadelní herečka Libuše Šafránková. Před pouhými dvěma dny přitom oslavila své 68. narozeniny. O úmrtí… (více)

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno