Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kouzelná pohádka o Popelce pokračuje zcela novým celovečerním příběhem, ve kterém pochopitelně nemohou chybět krásné písničky, dokonalá animace a všechny postavy, které znáte z původního zpracování Disney Classics. Když se Popelka s princem vrátí po svatbě a líbánkách do paláce, musí se ujmout mladá princezna královských povinností. Tou první je uspořádání plesu. Zpočátku to nemá příliš jednoduché, ale s pomocí dobré víly Modrovlásky a rozverné tlupy veselých myšek se jí to přece podaří. Nakonec se přesvědčíte, že sny se opravdu mohou stát skutečností přesně, jak to napovídá název příběhu Popelka II - Splněný sen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

retrix 

všechny recenze uživatele

Disney animace je krásná a děj je založen na vzpomínkách a vyprávěních myších kamarádů od příchodu Popelky na zámek. S jedničkou se úroven moc posuzovat nedá co se týče děje, není to tolik zábavné a napínavé až na několik momentů. Přesto pro malé dívaky je to určitě nepodstatné a pohádka jistě zaujme i jejich maminky. ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem, že pokračování může být natolik nádherné a vskutku může. Možná i lepší než první díl. Opět krásné animované a každý ze třech příběhů naprosto kouzelný. Velmi se mi líbilo jak v prvním příběhu zůstala Popelka sama sebou, jen bych uvítala více jejího půvabu v podobě oblékání. V druhém oceňuji nahlédnutí k myškám a krásné ponaučení. A ve třetím a tom nejhezčím musím pochválit to, jak nám byla vykreslena Anastázie. Já ji měla vždycky z těch zlých sester radši, líbili se mi jako malé ty její krásné vlasy a byla pro mě vždy takovou neohrabanou napodobeninou Ariel. Což mi přijde moc hezké přirovnání, Disney princezny jsou přece vždy tak dokonalé a mít tak jednu pozitivní postavu, která není dokonalá je především pro děti fajn. Její láska s pekařem byla kouzelná, jejich zamilovanost jiskřila přes obrazovku. Co bych vytkla je to, že jsme neměli možnost vidět moc prince, i král tam byl častěji... A také mi vadí jak mění některé barvy, přesněji řečeno oblečení myší a druhé sestry popelky, moc lidí si toho nevšimne, ale puntičkář jako já si prostě všimne změny zelené na žlutou a opačně. ()

Reklama

Terzeus 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ sa na tento film pozriem z hľadiska detského diváka, vidím dva stráviteľné a pomerne zábavné príbehy, ktoré udržia pozornosť. Ak sa na to pozriem z hľadiska dospelejšieho diváka, ktorý sa rád pozrie na animovaný film, vidím len prvých dvadsať zábavných minút a zvyšok je len prevarenie na rozšírenie stopáže. Poskladanie príbehu z troch príbehov, ktoré ale hovoria úplne to isté je čistý marketingový ťah. Neverím, že ľudia z Disneyho nemohli vymyslieť aj lepší príbeh, ktorý by nemuseli recyklovať. Aj keď fakt, že sa jedná o "Straight to video" film zrejme hovorí za všetko. Každopádne animácia je nepríliš podarená aj keď tu je zopár svetlých momentov, prostredia sú v celku málokedy bohaté ale keďže ide predovšetkým o deti, v tomto bode to určite tých najmenších zabaví. ()

Yeday 

všechny recenze uživatele

A opäť Poluška tak trocha inak, ale v tomto prípade mi to až tak nevadilo. Práve naopak. Nehovoriac o tom, že sa mi to zdalo málinko vtipnejšie ako jednička. Myslím, že zasadenie do príbehu menšie príbehy v podobe knihy ktorú vypisali zvieratka nebol taktiež zlý nápad. Celkovo to dosť obohatilo túto časť . Pre mňa rozhodne lepšie ako jednička a to hlavne pre svoju originalitu. = 75 % ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vrátit se po více jak po 50 letech k postavě, která je kreslená, asi není takový problém jako v případě, kdyby se jednalo o postavu hranou, ale stejně jsem měl pocit, že ta Popelka z roku 1950 byla prostě hezčí. No, on i ten příběh stál za něco. Tohle jsou tři povídky, které se vztahují k Popelčině životě po svatbě a nutno říct, že nejsou nijak nápadité a ani nijak emotivní nebo prostě pěkné. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Rozpočet činil 5 milionů USD a navzdory negativním recenzím zaznamenal snímek v roce 2002 obrovský finanční úspěch a tržby za prodej VHS/DVD přesáhly 120 milionů dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama